Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

agrest ?? kto to je czy pije  ???

No widzisz, owoc mało znany więc niszowy, więc zasługuje na wysoką cenę, więc porządany 🤭

Zawsze Niemiec był najlepszym odbiorcą.

Zajadają się ponoć kandyzowanym, w czekoladzie. Dodatek do keksa i innych ciast

Kompot i dżem też bardzo smaczne.

Opublikowano (edytowane)

wiesz ja ze wsi jestem i dawno temu to nawet wiaderkami agrest u ciotki obieralem, sam mialem zawsze pare krzakow,tak jak porzeczki.

nie wiem ile lat nie jadlem .

10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

no to żeś sprecyzował...

u nas ok9zł brutto żywiec...

kuźwa Ty zawsze wszystko robisz, a nic nie wiesz? :D

nie bede zmysla-pewnie kolo  13 wyjdzie-nigdy takie drogie nie byly i pewnie nie beda, gdy pojade jej zboze pryskac to specjalnie dla ciebie sie spytam , no i kase za transport wziac 🤣

w tvp1 ma byc teraz prawda o rolnictwie..koniecznie ogladnij i przestancie narzekac,,,,,,,

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Które ekoschematy wybieracie ? jestem właśnie po złożeniu wniosku . Jest opinia rolników na forach że to obcięcie dopłat a wprowadzenie ekoschematów jest tak by w pracy nadgodziny robić za tą samą pensje .

Opublikowano

na farmerze podawali ,ze jest tylu chetnych na rolnictow weglowe ze stawki beda minimalne..ponad 400 tysiecy wnioskow zlozono-ci jedno-dwu ha, ponad 140 tysiecy ekoschematy. 

Opublikowano
36 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Które ekoschematy wybieracie ? jestem właśnie po złożeniu wniosku . Jest opinia rolników na forach że to obcięcie dopłat a wprowadzenie ekoschematów jest tak by w pracy nadgodziny robić za tą samą pensje .

Z tego co słyszę to większość wpisuje cięcie słomy i niektórzy co mają hodowlę wywóz obornika w tym roku wystarczy oswiadczenie

Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał:

na farmerze podawali ,ze jest tylu chetnych na rolnictow weglowe ze stawki beda minimalne..ponad 400 tysiecy wnioskow zlozono-ci jedno-dwu ha, ponad 140 tysiecy ekoschematy. 

Czyli redukcja stawek ? to wielkie gówno z dodatkowych działań .

Opublikowano

Bambiki przedobrzyli tym razem .

Matura 2023 z matematyki UNIEWAŻNIONA! Surowa kara za zdjęcia arkusza .

Zakończył się obowiązkowy dla wszystkich abiturientów pisemny egzamin maturalny z matematyki na poziomie podstawowym. Uczniowie, podczas pisania egzaminu dojrzałości publikowali w mediach społecznościowych, fotografie z zadaniami prosząc, by ktoś je rozwiązał. Centralna Komisja Egzaminacyjna nie miała litości!

https://www.eska.pl/news/matura-2023-z-matematyki-uniewazniona-surowa-kara-za-zdjecia-arkusza-aa-cDSL-1oUH-agod.html?utm_source=facebook&utm_medium=organic&utm_campaign=radioeska&utm_content=post-link-r&fbclid=IwAR3R

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Czyli redukcja stawek ? to wielkie gówno z dodatkowych działań .

Jak co do czego przyjdzie to tak samo będzie z tym 2200 pln z ha obiecanym przez PIS.

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ale reklama juz poszła że rolnikom worek z pieniędzmi miłościwie panujący otwierają.🤣

Tylko chyba ten worek to był rolnika a nie rządu, czyli ostatnie pieniądze do wydarcia ze wsi.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Do mnie przedwczoraj emerytowany pilot, wuj żony dzwonił z pytaniem czy już wiem że 2200 mi dopłacą do hektara🤣🤣🤣

Poradziłem mu nie wierzyć we wszystko co usłyszy, bo ja nic nie dostanę.

Ale na jego 0,5ha miałem pszenicę. Może dlatego tak zainteresowany🤣🤣🤣

Opublikowano

No ale sam fakt, już wie że dają, choć jest ich przeciwnikiem to i tak łyknął

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Do mnie przedwczoraj emerytowany pilot, wuj żony dzwonił z pytaniem czy już wiem że 2200 mi dopłacą do hektara🤣🤣🤣

A wiedziałeś?🤭

Opublikowano

wszedzie trabai w radio dojnej zmiany w kurwizji, w gazetach zaleznych od panstwowych dotacji pisza  a ty nie kupiles sejfu na kase ??? wstyd ..

kurna ile razy mowie ludziom -chcialbym zeby mi sie tak powodzilo jak w kurwizji pokazuja, ze to sa wszystko bzdury i uproszczenia..

dzisiaj o malo nie pobili sie gornicy z mieszkancami okolic kopalni janina..kuzynka mieszka niedaleko -to juz pare trzesien ziemi przezyla.

Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A wiedziałeś?🤭

Coś o kwocie słyszałem, ale zasad nie znam. Nie interesuję się bom bidny, zostało 300kg pszenicy

Opublikowano
22 godziny temu, Ulman napisał:

zabranianie pracy w niedzielę

komu zabronili ?

22 godziny temu, Ulman napisał:

iemi agencyjnej kupic nie można

zacznij produkcje chów na pewno dostaniesz ...

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

buraku szef może ale to najwięksi lenie , wiec o co ci kaman ? 

Szef jest od myslenia i planowania a od roboty tacy fizole jak ty którym sie wydaje że praca to tylko napieprzanie młotem albo kopanie rowów i jak ktos tego nie robi to nie pracuje 🤣 Od zawsze lewactwo miało taki właśnie pogląd.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v