Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

To po co rolnicy są na drogach jak plajtują sami powiadają .

8 minut temu, galan99 napisał:

To starszy film ale cięgle  rolnicy płaczą .

Nie patrzę obecnie , ale były ogłoszenia komornicze , licytowali rolników .

Ty jesteś takim durniem że nie masz żadnych własnych przemyśleń i obserwacji? Wierzysz bezgranicznie i bezmyślnie w to co widzisz w necie?  

No i co z tego że licytowali? Zawsze kogoś licytują. Jak nie rolnika to kwiaciarnie, stacje benzynową, tiry , piekarnie albo pizzerię. 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, hubertuss napisał:

przekop mierzei

sam jesteś niewypał 

tu jest problem żeby się pisowi nie udało 

https://www.money.pl/gospodarka/trwa-bitwa-o-elblag-bez-tego-przekop-mierzei-wislanej-nie-ma-sensu-6888730884938240a.html

lepiej blokować bo po co 

Witold Marek Wróblewski (ur. 26 listopada 1959 w Elblągu) – polski inżynier i samorządowiec, w latach 2011–2014 członek zarządu województwa warmińsko-mazurskiego, od 2014 prezydent Elbląga.

Wystartował jako niezależny z poparciem PSL oraz PO

Edytowane przez Roman176
  • Haha 1
Opublikowano

Czyli jak zwykle PIS nic nie może i opozycja rządzi 🤣 Tam i tak nic nie będzie pływać bo 3 czy 4 metry zanurzenia to śmiech na skalę światową

Opublikowano

pewnie pogłębią ale hamulec musi być 

57 minut temu, Ulman napisał:

Taaaa? A gdzie to rolnictwo tak upada? Skąd ty takie informacje czerpiesz? Gdzieś to wyczytałeś czy psychoza ci się nasila? 

słabszy zawsze ginie w naturze 🤫 ale jak skorzystam

Opublikowano

Bo rząd to debile. Powinni zacząć od ustalenia z Elblagiem spraw związanych z portem zanim zaczeli inwestycje. Teraz gdy wybudowali bzdurę za 2 miliardy i muszą propagandowo udowodnic że to działa to prezydent ich będzie tresował jak burą suke i ma rację . Zrobił bym to samo bo na koniec i tak zapłacą tyle ile będzie chciał. Jak nasz rząd tak buduje swoją pozycję negocjacyjną za granicą,  to niech nas Bóg ma w swojej opiece.

Opublikowano (edytowane)

tu masz co piszą mieszkańcy 

Władze Elbląga zachowują się jak małe dziecko w piaskownicy. Nie myślą o swoich mieszkańcach, o swoim kraju. Myślą, że znajdą frajera tzn. rząd, który zrobi za nich wszystko, a oni później sprzedadzą za grubą kasę port niemieckim spółkom (wyciekły kilka dni temu co do tego plany) Albo mieszkańcy się postawią i postawią do pionu swoich lokalnych baronów, albo to miasto będzie nadal umierać

Całe to pomorskie towarzystwo ma coś z głową. Co chwilę stawiają jakieś warunki. Trzeba im pokazać gdzie pieprz rośnie bo inaczej nas zgnębią. Dać palec chcą rękę. Gdańsk, Sopot a teraz i Elbląg pokazują swą imbecylną ideologię.

jak to pisałeś i co i ko im zrobi ? 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Bo nasz rząd zachował się jak debile z tym przekopem, to tak jakby kupili 50 krów a nie mieli na nie obory xD Najpierw trzeba było załatwić port w Elblągu i dopiero potem budować Kaczy Bełt xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Wypowiedź mieszkańców z PISowskich slamsów w których za socjal całe dnie oglądają TVPIS.

90% komentarzy 

7 z 9, 2023-05-04 16:53:45

Samorząd to są mieszkańcy, zrobić referendum i będzie ostateczna, demokratyczna decyzja
Opublikowano (edytowane)

Kto za PISem to przekop ok, kto przeciwko PIS przekop nie potrzebny , zgoda na pogłębienie PO PSL - nie .

Na żegludze się nie znam ale mieć dostęp do morza to chyba lepszy od jego braku .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

nie bd bo mają go kupić Niemce 😇 

Przepraszam, już jest głosowanie. Dzisiaj się zakończy, wynik ma być podany pod koniec maja ;) 

2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

macie lżej na pewno ale i kasa mniejsza .

Ze świń mi nie zostawała ani złotówka, zostawał tylko gnój, więc mniej kasy się mieć nie da ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

romus -byles nad morzem ?? kolo jakiegos portu ?? widziales jakis statek handlowy ??  na burcie maja wymalowane poziomy zanurzenia w metrach, 4,5 metra to naprawde nie jest nawet polowa takiego sredniego  ..puste maja wplywac do portu.. 

onucy nawet nie pytam,po bugu moze plywal...

no i z czym -rosyjskim weglem ? to byla polowa obrotu jeszcze niedawno a reszta to piaseki zwir, do tego drewno do ikei.i to wilosci sladowej.

co z tamtad maja zabierac i co przywozic ??

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

romus -byles nad morzem ?? kolo jakiegos portu ?? widziales jakis statek handlowy ??  na burcie maja wymalowane poziomy zanurzenia w metrach, 4,5 metra to naprawde nie jest nawet polowa takiego sredniego  ..puste maja wplywac do portu.

byłem ale nie zwracałem uwagi 

wdupiam teraz pomidora polskiego cena 25zł ale warty ceny holenderski smakuje jak woda z solą stara zje 

Opublikowano
Ulman napisał:

@galan99, no widzisz jaki ty śmieszny jesteś? Coś gdzieś ktoś ma podobno zbankrutować bo ci się tak wydaje. Niestety jesteś osobą chorą i dlatego nie masz żadnych konkretów i argumentów - jedynie lęki, fobie , psychozy które pielęgnujesz zamiast od dawna leczyć.

Aaale wojnę przewodział 🤪

Ulman napisał:

Czyli jak zwykle PIS nic nie może i opozycja rządzi 🤣 Tam i tak nic nie będzie pływać bo 3 czy 4 metry zanurzenia to śmiech na skalę światową

Przez Elbląg ciśnie S7 i przerzut możnaby z Gdańska robić ale do tego nie można zrobić tylko kanalizacji na mierzei a rozwinąć węzeł drogowy w Ostródzie, kolej... Pytanie brzmi: czy czesi i słowacy chcą tego dostępu do morza.

Roman176 napisał:

nie bd bo mają go kupić Niemce 😇 

Aaalee te dobre czy złe?

Opublikowano

Jak niemce to tylko i wyłącznie źle.

51 minut temu, Roman176 napisał:

90% komentarzy 

7 z 9, 2023-05-04 16:53:45

Samorząd to są mieszkańcy, zrobić referendum i będzie ostateczna, demokratyczna decyzja

Pewnie na  forum lokalnego komitetu centralnego PIS🤣 

41 minut temu, Roman176 napisał:

wdupiam teraz pomidora polskiego cena 25zł ale warty ceny holenderski smakuje jak woda z solą stara zje 

Siła sugestii jest niesamowita. Holandia i Polska maja te same odmiany pomidora i taka sama technologię uprawy a smak tak drastycznie odmienny. Zasada jest taka sama jak wiara w to że za PISu nastał wielki dobrobyt😆

Opublikowano

czesi?? chyba szczecin czy swinoujscie blizej. slowacy ?? co moga wozic -stal mi sie kojarzy ,do tego rumunia chyba podobna odleglosc.

45 minut temu, Roman176 napisał:

byłem ale nie zwracałem uwagi 

ja zwracam uwage-specjalnie w kolobrzegu obserwowalem statek w porcie. 

Opublikowano

Przekop i port w Elblagu jest tym samym co lotnisko w Radomiu. Nikomu to nie jest potrzebne, nikt nie wie po co to jest ale będziemy do tego dokładać bo jakiś dureń w rządzie to sobie uroił.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v