Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

W sumie, to do dzisiaj Rząd RP nie przedstawił jasnego raportu, czyje to utensylia śmierci wysłały do Bozi dwu obywateli RP. Czyli gościu przepraszać nie ma za co, bo nasi nic mu nie udowodnili.😂

...i jakoś dziwnie cicho o niedawnym... obiekcie...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Jakby się zajęli problemem rok temu, to by nie trzeba było dopłacać do pszenicy, a tak Tusk im mówił, że będzie problem, a oni mieli to w dooopie aż do marca, kiedy okazało się, że słupki %% na wsi idą w dół i dopiero wtedy zaczęli działać. Ale PiS się zna doskonale da dumnym rozwiązywaniu problemów które sam najpierw stwarza xD 

To Matifem rządzi Pis ? ceny pikują w dół a zakaz importu ma być 2 maja zniesiony , nakaz UE .

• Haha 2
Opublikowano

57 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wcale ci się nie dziwie że jesteś anty pisem ale wielkiej chwały ci to nie przyniesie . Pisda a Tusk zabierze .

Tak masz rację PIS daję inflację wszystkim a tusk ją trzymał w ryzach

Najpierw trzeba zedrzeć z jednych ludzi żeby drugim dać. PIS nie ma swoich pieniędzy żeby komukolwiek dawać

22 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

To Matifem rządzi Pis ? ceny pikują w dół a zakaz importu ma być 2 maja zniesiony , nakaz UE .

A kto wielki mózgu najpierw wychodził przed szereg i chciał zniesienia ceł jak nie PIS ? 🤣

Z PIS to jest tak że najpierw na coś się zgodzi w unii a potem opowiada że ta niedobra unia coś karzę.

PIS właził w d*pę ukrainię jak tylko mógł i mamy skutki a ukrainiec nie odpuści eksportu  mimo gigantycznej pomocy z polski

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Pafnucy12 napisał:

i wszystkich UFO wiesz, a o tym nie słyszałeś jeszcze?? no ciekawe...

https://www.radiopik.pl/2,109230,w-zamosciu-kolo-bydgoszczy-mial-spasc-wojskowy-o

... i nie obiekcje...

nie zagaduj, tylko napisz o tej dopłacie.

Po co będę pisał jak sprzedałem po żniwach a dopłaty dostaną ci co mają całe zboże w domu , nowe posiane , nawozy kupione czyli nie potrzebujący gotówki przez co najmniej 2 lata .

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Ciebie to nie szkoda ale dzieci jak masz to żal . Tusk to ma czarny elektorat , jest skończony w polityce , zmień opcje .

Nie wiem jak Ty ale ja mieszkałem w polsce za rządów tuska i nie mam co narzekać bo wszystko było przewidywalne i stabilne.

Wystarczy prać mózg takim jak Ty w tvp przez 7 lat i wydaje im się że mają lepiej bo dostali parę złoty do ręki i mega inflację 🤣

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jakby się zajęli problemem rok temu, to by nie trzeba było dopłacać do pszenicy, a tak Tusk im mówił, że będzie problem, a oni mieli to w dooopie aż do marca, kiedy okazało się, że słupki %% na wsi idą w dół i dopiero wtedy zaczęli działać. Ale PiS się zna doskonale da dumnym rozwiązywaniu problemów które sam najpierw stwarza xD 

A, i mi się dopłata nie należy bo sprzedałem rolnikowi a nie do skupu/paszarni, takie to wspaniałe przepisy stwarza PiS xD 

o dobrze mówisz tylko mi się wydaje, ze to jest ich taktyka bo chyba nie można być takimi idiotami, ze z każdą sprawą są jakieś problemy. Generują problem a potem on, Jarosław cały na biało wychodzi i rozwiązuje problemy.

Zresztą ja to się dziwię, że ktoś teraz pcha się do władzy po popłacić kary, posprzątać ten cały syf choć trochę każdy następny rząd będzie od początku na straconej pozycji chyba, że będzie brnął w to dalej. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, racyl napisał:

Nie wiem jak Ty ale ja mieszkałem w polsce za rządów tuska i nie mam co narzekać bo wszystko było przewidywalne i stabilne.

Wystarczy prać mózg takim jak Ty w tvp przez 7 lat i wydaje im się że mają lepiej bo dostali parę złoty do ręki i mega inflację 🤣

Było przewidywalne , było taniej , wiem o tym ale ludzie chcieli zmian i wybrali PIS to moja wina 

Wiadomości nie oglądam od około 8 miesięcy .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Po co będę pisał jak sprzedałem po żniwach a dopłaty dostaną ci co mają całe zboże w domu , nowe posiane , nawozy kupione czyli nie potrzebujący gotówki przez co najmniej 2 lata .

ta kwota mnie zaciekawiła. pokaż skąd masz?

Opublikowano
6 godzin temu, Desperado napisał:

Jaki parobek jacuś? miej trochę szacunku dla człowieka pracującego, za darmo nie robi żeby go nazywać parobkiem, ja wiem u was tam tak było, robili za jedzenie i to byle jakie, krakusy to strasznie chytry naród.

przecie zogarek sam go tak nazywa dla nniepoznaki- po naszemu to jest jego teczowy partner .

4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Jacus to butlami z gazem handlował i z tego powodu się uważa za eksperta na temat produkcji paliw i gazu propan-butan xD

na pewno wiekszym niz ty.

14 minut temu, Mariusz2903 napisał:

nie boj sie ,ziobro sie za ciebie zabierze spekulancie 😂

i jak tu nie pisac o wschodniopolskich idiotach ......

Opublikowano (edytowane)

@Pafnucy12, jacuś ugotował obiad dla swojej baby a potem wyszedł na pole i zawiesił flagę xD Wszyscy cywilizowani ludzie mają podwórze i na nie wychodzą, ale placek i jego sąsiedzi z domu wychodzą prosto na pole xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 4
Opublikowano

IMG_20230501_190704.jpg

6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

ugotował obiad dla swojej baby a potem wyszedł na pole i zawiesił flagę

no galicja, to stan umysłu/...

no ale co On może? sie przyzwyczaił i wydaje mu się że to norma...

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

taka jest moda od ponad roku w polsce

no to podążaj...

a tak w sumie, to widziałem juz trochę dziś biało czerwonych  .. tych innych nie.

Opublikowano

czym wieksza menda,lajza i glupek tym wieksza ma flage- taka zaleznosc zauwazylem u siebie , a u was jest inaczej ??

taki przyklad prawdziwej katoliczki,

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/zofia-klepacka-z-zarzutem-oszustwa-moja-klientka-nie-ma-nic-do-ukrycia/dtdq4n8

tak zapytam, co wy swietujecie-swieto robotnicze ktorego nie obchodzicie czy konstytucje ktora nie weszla nawet w zycie a zostal uchwalona nielegalnie ??

43 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

placek mój sąsiad tyz handluje butlami z gazem 🤭🤣🤣🤣

ty masz sasiada ?? nie moze byc ile km mieszka od ciebie ??

42 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

@jacus czy flaga powiewa już na ... Twojej posesji?

oczywiscie ze nie...

41 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Pafnucy12, jacuś ugotował obiad dla swojej baby a potem wyszedł na pole i zawiesił flagę xD Wszyscy cywilizowani ludzie mają podwórze i na nie wychodzą, ale placek i jego sąsiedzi z domu wychodzą prosto na pole xD 

czasami wam zazdroszcze ze nie macie komu gotowac...

cywilizacja 😂😂😂 priwislanska

wczoraj byla niedziela wiec wczoraj gotowalem-dzisiaj manewry polowe, kukurydza i ziemniaki na tapecie..

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

oczywiscie ze nie...

jak to? a czemuż to?

1 minutę temu, jacus napisał:

wczoraj gotowalem

a co było?

3 minuty temu, jacus napisał:

czym wieksza menda,lajza i glupek tym wieksza ma flage

następna definicja?

weź Ty się leczyć zacznij chłopaku...

Opublikowano

znasz swoich sasiadow ?? jutro popatrz kto ma i jaka flage i wnioski wyciag sam....

jozef nie byl robotnikiem -tylko wlascicielem firmy budowlanej ..😂

zurek z kielbasa i jajkami, do tego kasza jeczmienna. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v