Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

toć ty masz swoje kanapki to po co ci hotdogi ..ciebie nie stać ...🤭

u ciebie to żona spodnie nosi i zagląda do baryku 🤷‍♂️

a potem problem ze jej się chce a tobie nie ...🤣🤣🤣🤣

a twoja -kiedys cie odeszla ?? ma kogos nowego czy zrazila sie do mezczyzn przez ciebie do konca zycia ??

twoj parobek tez chyba w spodniach chodzi ?? chyba ze wam sie zachce 😂

10 godzin temu, Szymon94 napisał:

No biją ich i to w największej mierze dzięki dostawom broni przez nasz kraj jak byś nie był łaskaw zauważyć. Skoro to sojusz to skoro my ich wspieramy to powinni rozumieć też drugą stronę. A jak widać mają nas w nosie. Zobaczysz że wielu w najbliższym czasie zapali się czerwona lampka odnośnie tematu uchodźców. Jak na ludzi uciekających przed brutalną okupacją to coś za duża bezczelność u tych naszych ,,uchodźców", w kolejce w banku nawet nie będzie czekała gwiazda, normalnie immunitet dyplomatyczny mają wszyscy. 

Szkoda mi jedynie tych ludzi co tam mieszkają w pobliżu frontu. Bo to Ci najbardziej potrzebują pomocy a najmniej jej dostają jak to w każdym konflikcie ale Ci się nie liczą dla tego świata...

jakso nigdy nie zauwazylem zeby sie wpychali w kolejce a w krakowie i okolicach ponad 100 tysiecy mieszka..

9 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

No a po co?

U nas tylko końmi sie jeździ...🤭

a smar do osi wozu to gdzie kupujesz ??  szuwaks do lejcow zeby sie swiecily jak psu jaja,  gdy w niedziele do kosciola jedziesz  ?? a dziegiec do kopyt ??

9 godzin temu, Desperado napisał:

No przecież on sam mówi że jest kuchtą  :P gotuje, piecze, smaży, jakby przy tym popijał, to pies by tego nie ruszył.     xD

a tobie mamusia gotuje czy na zupkach chinskich jedziesz ??

Opublikowano

Rów melioracyjny na Mierzej Wiślanej to PiS-uarowy cud.!!!!! Otwarli go 9 miesięcy temu i żadna barka nim nie przepłynęła do dziś.Miał kosztować 800 milonów a ten bubel kosztował 2 500 000 000 miliarda.I pływają tam tylko kajaki pontony i żaglówki o małym zanurzeniu aby nie haczyć o dno. Aby to PiS-uarowe cudo działało trzeba jeszcze wpompować 1 500 000 000 miliarda aby przepłynał statek towarowy o małym zanurzeniu.A na otwarciu tego bubla Qrduplowi i jego nieudacznikom z rządu towarzyszyło 830 milicjantów.Za te pieniądze można było postawić drugi terminal gazowy.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

smar do osi wozu to gdzie kupujesz ??  szuwaks do lejcow zeby sie swiecily jak psu jaja,  gdy w niedziele do kosciola jedziesz  ?? a dziegiec do kopyt ??

U ciebie na Orlenie sprzedają takie specyfiki?u nas tego niestety niema, a instrybutor z owsem mają?🤣

5 godzin temu, racyl napisał:

PO nie jest dla próżniaków

tylko że szef PO to największy próżniak w Europie😝

5 godzin temu, Agrest napisał:

O matko, a tobie co zaszkodziło?

Jakiś zajzajer go trzyma od wczoraj🤣

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

placek kobieto  co dziś na obiad gotujesz ?🤭

a w waszym zwiazku  z parobkiem to ty robisz za kobiete czy mezczyzne ?? czy sie zmieniacie-zeby zycie mialo smaczek ??

Opublikowano

Jaki parobek jacuś? miej trochę szacunku dla człowieka pracującego, za darmo nie robi żeby go nazywać parobkiem, ja wiem u was tam tak było, robili za jedzenie i to byle jakie, krakusy to strasznie chytry naród.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

a w waszym zwiazku  z parobkiem to ty robisz za kobiete czy mezczyzne ?? czy sie zmieniacie-zeby zycie mialo smaczek ??

ja  nie robię ,ja pokazuje co trza zrobić i chłop robi 🤭

To nie związek placus tylko umowa ... pan płaci pan wymaga 🤣

Wiem że się najmowales za parobka jaKo małorolny  nie raz, to rozumiesz temat ...🤭

taki to  biznes 🤷‍♂️

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

Produkcja czy to w rolnictwie , czy w przemyśle będzie droga .

Co Fit for 55 zmieni w naszych portfelach? Droższe ogrzewanie, paliwa i zastrzyk dotacji

Polska nie poprze w Radzie UE żadnego z aktów prawnych, które zostały we wtorek przyjęte przez Parlament Europejski – zapowiedziała minister klimatu i środowiska Anna Moskwa. Na co konkretnie nie zgadza się polski rząd? Eksperci tłumaczą, że chodzi o wyższe opłaty za ogrzewanie czy transport, ale tym samym rząd sprzeciwi się też… dużym środkom przeznaczonym na termomodernizację kraju i walkę z ubóstwem energetycznym.

• Polska sprzeciwi się przepisom z pakietu Fit for 55. Politycy wiedzą, że opór najprawdopodobniej niewiele zmieni
  • Cześć przepisów będzie oznaczało wyższe rachunki za ogrzewanie i wyższe ceny na stacjach paliw. Niektóre jednak mogą pomóc polskiemu przemysłowi czy najbiedniejszym obywatelom
  • Już wkrótce Komisja Europejska zacznie pracę nad kolejnym, jeszcze bardziej restrykcyjnym pakietem. Warto się na to przygotować
  • Szefowa resortu klimatu i środowiska zapewniła, że Polska na forum unijnym sprzeciwi się wszystkim przyjętym w ubiegłym tygodniu regulacjom przyjętym przez Parlament Europejski w ramach pakietu Fit fot 55.
  • https://businessinsider.com.pl/gospodarka/fundusze/fit-for-55-a-portfele-polakow-paliwo-i-ogrzewanie-w-gore-ale-tez-dotacje/gxd9071
  • Brytyjski ekspert: to ostatnia wojna Putina. Wielka armia rozpadła się jak domek z kart

Sposób, w jaki wojska Putina wkroczyły do Ukrainy, złamał wszystkie zasady rosyjskiej doktryny opisującej, jak należy rozpocząć wojnę. To kolejny dowód na to, że Władimir Putin nie spodziewał się takiego oporu wobec inwazji. To także powód klęski jego armii.

•  

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

ja  nie robię ,ja pokazuje co trza zrobić i chłop robi 🤭

To nie związek placus tylko umowa ... pan płaci pan wymaga 🤣

Wiem że się najmowales za parobka jaKo małorolny  nie raz, to rozumiesz temat ...🤭

taki to  biznes 🤷‍♂️

Jacus to butlami z gazem handlował i z tego powodu się uważa za eksperta na temat produkcji paliw i gazu propan-butan xD

• Haha 3
Opublikowano
11 godzin temu, racyl napisał:

Tylko z Tuskiem,tylko pod Koalicji Obywatelskiej znakiem,Polska może być znowu Polską a Polak Polakiem.

Tylko Tusk jest w stanie skutecznie pokonać największy przestępczy gang trzymający władzę pod dowództwem złośliwego,mściwego geja Jarycy.

Tylko z Tuskiem możemy skończyć i rozliczyć winnych największej katastrofy lotniczej i już nigdy nie nazywać jej zamachem.

Tylko Tusk może pokazać i udowodnić,że prawo zawsze musi prawo znaczyć,a sprawiedliwość sprawiedliwość.

Ciebie to nie szkoda ale dzieci jak masz to żal . Tusk to ma czarny elektorat , jest skończony w polityce , zmień opcje .

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Brytyjski ekspert: to ostatnia wojna Putina. Wielka armia rozpadła się jak domek z kart

Sposób, w jaki wojska Putina wkroczyły do Ukrainy, złamał wszystkie zasady rosyjskiej doktryny opisującej, jak należy rozpocząć wojnę. To kolejny dowód na to, że Władimir Putin nie spodziewał się takiego oporu wobec inwazji. To także powód klęski jego armii.

Już rok czasu ,,eksperci" od siedmiu boleści głoszą te głupoty.

Opublikowano

To się ciesz , że Ukraina trzyma onucę z dal od , Polskiej granicy i niech tak zostanie .

W obliczu rosyjskich zbrodni wojennych na ludności cywilnej na okupowanych przez Rosję terytoriach w Ukrainie, kraje takie jak Polska i państwa bałtyckie nie chcą już ryzykować, że w razie ataku część ich obywateli będzie musiała żyć pod rosyjską okupacją.

Pragniesz by onuca cię zniewoliła ?.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, galan99 napisał:

To się ciesz , że Ukraina trzyma onucę z dal od , Polskiej granicy

Taa, a Obwód Kaliningradzki to jest chyba na Syberii, wg ciebie

Edytowane przez witejus
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Dnia 30.04.2023 o 19:28, jacek1296 napisał:

Słyszysz to od podobnego do ciebie bezmózgiego wyznawcy pisu.

Wcale ci się nie dziwie że jesteś anty pisem ale wielkiej chwały ci to nie przyniesie . Pisda a Tusk zabierze .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, galan99 napisał:

To się ciesz , że Ukraina trzyma onucę z dal od , Polskiej granicy i niech tak zostanie .

W obliczu rosyjskich zbrodni wojennych na ludności cywilnej na okupowanych przez Rosję terytoriach w Ukrainie, kraje takie jak Polska i państwa bałtyckie nie chcą już ryzykować, że w razie ataku część ich obywateli będzie musiała żyć pod rosyjską okupacją.

Pragniesz by onuca cię zniewoliła ?.

A skąd wiesz, że UPAdlińcy nie mordują Rosjan ?? Polaków na Wołyniu mordowali to i Rosjan mogą mordować, graniczymy i z Rosją, i z UPAdliną, i jak dotąd nie było żadnych problemów ze strony Rosjan, a UPAdlińcy już nam zaatakowali rakietą suszarnię w Przewodowie i zabili 2 Polaków, za co Prezydencka Aktorzyna nie potrafiła przeprosić jak była w Polsce ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wcale ci się nie dziwie że jesteś anty pisem

a ktoś jeszcze nie jest? po tym wszystkim?/

Opublikowano
26 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wcale ci się nie dziwie że jesteś anty pisem ale wielkiej chwały ci to nie przyniesie . Pisda a Tusk zabierze .

Nikt nie przebije pisu w zabieraniu.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

A 2200 zł do ha pszenicy ?

Jakby się zajęli problemem rok temu, to by nie trzeba było dopłacać do pszenicy, a tak Tusk im mówił, że będzie problem, a oni mieli to w dooopie aż do marca, kiedy okazało się, że słupki %% na wsi idą w dół i dopiero wtedy zaczęli działać. Ale PiS się zna doskonale da dumnym rozwiązywaniu problemów które sam najpierw stwarza xD 

A, i mi się dopłata nie należy bo sprzedałem rolnikowi a nie do skupu/paszarni, takie to wspaniałe przepisy stwarza PiS xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał:

a UPAdlińcy już nam zaatakowali rakietą suszarnię w Przewodowie i zabili 2 Polaków, za co Prezydencka Aktorzyna nie potrafiła przeprosić jak była w Polsce ...

W sumie, to do dzisiaj Rząd RP nie przedstawił jasnego raportu, czyje to utensylia śmierci wysłały do Bozi dwu obywateli RP. Czyli gościu przepraszać nie ma za co, bo nasi nic mu nie udowodnili.😂

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

A 2200 zł do ha pszenicy ?

co za kłamstwo?

pokaż skąd to wyliczenie?

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Jakby się zajęli problemem rok temu, to by nie trzeba było dopłacać do pszenicy, a tak Tusk im mówił, że będzie problem, a oni mieli to w dooopie aż do marca, kiedy okazało się, że słupki %% na wsi idą w dół i dopiero wtedy zaczęli działać. Ale PiS się zna doskonale da dumnym rozwiązywaniu problemów które sam najpierw stwarza xD 

Jak by nie było wyborów to nikt by , nic nie  mówił a tak wiesz , trzeba wszystko mówić .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v