Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

to dokladnie jak ja 😂

22 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Nawet u nas w zaborze rosyjskim nie było takiej bidy jak u was w zaborze austriackim, wy jesteście bidoki z krwi i kości xD Golicja i Głodomeria musiała płynąć za ocean za chlebem ...

slowo klucz bylo... a te raz co nie pyklo-lodz tonie , reszta to nawet nie ma co wspominac, gdyby nie warszawa to bylu zabor rosyjski bylby na poziomie rumunii albo nizej

22 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

nie znajdę tak na szybko.

tak fajna animacja była, która część Polski najkrócej pod zaborami była... Moje strony wygrywały... więc mi tu nie pitol pociotku kolaborantów kto bardziej Polakiem jest.. 😜

slyszales o wolnym miescie krakowie albo rzeczypospolitej krakowskiej ?? tak naprawde to od 1846 do 66 bylismy pod prawdziwym zaborem..potem austria dostala baty od niemcow i trwala tylko sila bezwladu..

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

slyszales o wolnym miescie krakowie albo rzeczypospolitej krakowskiej ?? tak naprawde to od 1846 do 66 bylismy pod prawdziwym zaborem..potem austria dostala baty od niemcow i trwala tylko sila bezwladu..

dobra. tylko co wspólnego Ty z tym miałeś jako TY? czym się dzieciaku chełpisz? że gdzieś, kiedyś coś?

co mnie to ku...rde obchodzi?

dla mnie ważne kim jesteś tu i teraz...

Opublikowano

dokladnie jak twoi mocodawcy z leningradzkiej oblasti 😂..

zetorki -znalazlem ta mape-ktos kto ja tworzyl to chyba z romanem pod sklepem pil . liczyl krolestwo polskie jako panstwo polskie..

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał:

liczyl krolestwo polskie jako panstwo polskie..

POLSKIE!!!  czyli nie galicyjskie, ani inne.

widzisz tylko to co chcesz widzieć...

jednak moi krajanie byli dłużej polscy, niż twoi.. 😜

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, jacus napisał:

to dokladnie jak ja 😂

slowo klucz bylo... a te raz co nie pyklo-lodz tonie , reszta to nawet nie ma co wspominac, gdyby nie warszawa to bylu zabor rosyjski bylby na poziomie rumunii albo nizej

Więcej was krakusów w USA mieszka niż tam pod Krakowem, pewnie wam bidokom dolary wysyłają i stąd wasze bogactwo xD Ale jezeli nasz rejon taki bidny, to nie jedz Snikersów, nie zalewaj samochodu płynem Borygo, nie wiąż bel sznurkiem CHEMITEX, nie jedz dżemów Łowicz, nie jedz mrożonek Hortex i nie karm psa Pedigree i nie karm kota Whiskasem ;) 

I moi przodkowie mieszkali w KRÓLESTWIE POLSKIM a nie jakimś księstwie krakowskim lub tym podobnym xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Dnia 23.04.2023 o 15:34, Tomasz0611 napisał:

I dlatego samolotu z prezydentem nie wysyła się na małe, prowincjonalne lotnisko, tylko leci do np Moskwy i trudno, potem się jedzie samochodem, a nie potem zrzuca winę na Rosjan, że na małym, prowincjonalnym, praktycznie nieużywanym lotnisku jakaś lampka nie działała ...

Było lotnisko w Moskwie, w Briańsku, jedno 400km od Katynia, drugie 200km od Katynia, i tam można było liczyć na to, że lotnisko jest w pełni sprawne a obsługa wie doskonale jak się obługuje samoloty typu Tu-154 a nie małe MiG-i albo Su.

A z premierem ?

Dnia 23.04.2023 o 21:25, jacus napisał:

setny  raz powtorze -pilot tu-154 rosyjski znal  bardzo srednio, a wiekszosc jego doswiadczenia to bylo na fotelu drugiego,czesc nalotow byla podrobiona , a reszta to w piekny sloneczny dzien lata n po blekitnym niebie..

Więc tak. 7 kwietnia drugi pilot prowadził rozmowy z wieżą w Smoleńsku. Z tego co można znaleźć, nie było żadnych zastrzeżeń. 10 kwietnia drugi pilot już jako pierwszy, rozmawiał z wieżą i tu padły zastrzeżenia odnośnie znajomości języka. Albo ja coś nie rozumiem albo ktoś robi ludzi w balona. Co do lotów na Tupolewie to łącznie jako pierwszy, drugi pilot i nawigator miał najwięcej wylatanych godzin z całej załogi. Z Haiti wrócił uszkodzonym samolotem, nawiasem mówiąc po generalnym remoncie, który trwał kilka miesięcy. Czyli chyba taki zielony nie był.

Znajdź coś z lotu 7 kwietnia. Jestem ciekawy ile znajdziesz materiałów ? Z 10 jest dużo a nawet bardzo.

Dnia 24.04.2023 o 08:34, jacus napisał:

poszukaj sobie tych informacji jesli nie wierzysz. on jako I pilot wylatal za cala kariere mniej godzin niz ja w rok ciagnikiem..

w odroznieniu od ciebie mam pare lat zycia za soba, troche widzialem ,troche slyszalem ,troche przezylem-

a o najwazniejsze nie mieszkam na zadupiu,..

do lotnisk mam 15 km ,do koplani 30, do autostrady 10,do szpitala psychiatrycznego 20.

w tym miejscach pracuja  moi znajomi, ja z kazdym moge pogadac, posluchac co opowiadaja.

drogi na podlasiu ?? sa takie ?? kurna nie wiedzialem  nigdy tam nie bylem 😂.

jest tam jeszcze droga wojewodzka ktora nie ma asfaltu ??? gdzies o tym czytalem.

Wzruszyła mnie twoja historia :ph34r:. Pominąłeś Energylandię , ile tam masz 30 kilometrów :) ?

Co do zadupia. Ja tam lubię swoją miejscowość. Ma swój klimat. Nie mam problemów z tym że mieszkam na wsi. W mieście bym nie wytrzymał. Ciekawe skąd o tym wiem 🤔 ?

• Like 1
Opublikowano

do energylandi ?? nieiwele wiecej niz 30 

zgaduje ze byles  z rodzicami kiedys i ci sie nie spodobalo.

przeczytaj dokladnie stenogramy ostatnich minut lotu- 

tomus -a wiesz kto jest wlascicielem lowicza 😂

tylko jeden krewny zostal  w hameryce-reszta juz wrocila , dolar kiepsko stoi..

ale teraz mlodzi wyksztalcenie ludzie z calego-doslownie-swiata a nawet polski wschodniej do krakowa i okolic przyjezdzaja zyc i pracowac,choc tu powietrze niezdrowe, ludu masa, miejscami jak kury w klatkch zyja na paru arach i parudziesieciu metrach kw

nieucy-krolestwo polskie bylo tylko z nazwy, juz lepszy byl priwislanski kraj-przynajmniej nad wisla lezal

35 minut temu, Pafnucy12 napisał:

POLSKIE!!!  czyli nie galicyjskie, ani inne.

widzisz tylko to co chcesz widzieć...

jednak moi krajanie byli dłużej polscy, niż twoi.. 😜

jak dlugo na kremlu iwana bije dzwon ,tak dlugo bedzie zyl kraj nasz caly i lubelski lud- cos takiego spiewacie ??

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał:

cos takiego spiewacie ??

nie znam... nie należę do KGW.:D

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jacus napisał:

tomus -a wiesz kto jest wlascicielem lowicza 😂

Krakus z Maspexu, i odkąd stał się właścicielem to nie jem produktów Łowicz'a, bo są podrabiane i wypełniane chemią, bo wy zawsze oszukujecie i dusicie grosz gdzie się da xD Bida u was i nawet na dżemie musicie oszukiwać żeby się choć trochę dorobić xD Jakoś wszystkie produkty Maspexu mi nie smakują, od razu czuć w nich krakowskie duszenie grosza, nawet Bols nie smakuje tak jak jeszcze 2 lata temu xD Co Krakusy dobrego coś przejmą, to od razu zniszczą ...

Opublikowano

wiem ty wolisz rosyjska wodke-  z onuca moze sobie polewac 😂

a ktore firmy robia niepodrabiane-sok malinowy z aronii to moj faworyt..

12 minut temu, Pafnucy12 napisał:

nie znam... nie należę do KGW.:D

ja tez nie 😂, a tak ogolnie to lubelsczyzna nalezy do ziemi malopolskiej a kock miastem zrobil biskup spod krakowa -tak na szybko sprawdzilem .

Opublikowano (edytowane)

Widzisz Panie Jacusiu. Ty niczym ten Pis. szukasz tylko podziałów i patrzysz z góry na innych...

dla mnie wszyscy równi... jedynie dzielą się na mądrych i głupich... 😄

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jacus napisał:

wiem ty wolisz rosyjska wodke-  z onuca moze sobie polewac 😂

Przynajmniej naturalna i głowa drugiego dnia nie boli, nie to co po Maspexowej ... 

3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Widzisz Panie Jacusiu. Ty niczym ten Pis. szukasz tylko podziałów i patrzysz z góry na innych...

On pan Krakus, nie to co my jakieś wieśniaki xD Jego stać się przejechać autobusem turystycznym xD Tylko na obiad w knajpie już brakuje i musi w reklamówce z Biedronki brać termos i kanapki xD 

• Haha 2
Opublikowano

wodki nie pije wiec nie mam porownania. jesli tyle pijesz ze potem masz problemy ze zdrowiem to radze kuracje odwykowa...

kto ci broni gdzies jechac ?? zamiast pic jedz w swiat 😂

sporo tych pis-owcow z moich stron.. oni  maja takie samo zdanie o was jak ja a wyscie na nich glosowali tyle razy- to o kim  to zle swiadczy ???

a ide spac - kurna od 5 na nogach ..

Opublikowano (edytowane)

Takie niby te krakusy bogate, a muszą wybierać pomiędzy flaszeczką ze szwagrem a podróżą autobusem xD Po dobrej wódce nie mam problemów ze zdrowiem, jedynie po tej MASPEX-owej xD 

Ja na PiS-owców ani razu nie głosowałem ;) 

16 minut temu, jacus napisał:

sporo tych pis-owcow z moich stron.. oni  maja takie samo zdanie o was jak ja

Widzisz, zdrowa ziemia wydaje zdrowe plony, a pod krakowem plonem są PiS-owcy xD 

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, dsbh napisał:

A z premierem ?

Taka sama głupota. Tyle że szczęście dopisało.

9 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Po dobrej wódce nie mam problemów ze zdrowiem, jedynie po tej MASPEX-owej xD 

Faktycznie jakoś ten Bols tera tak inaczej smakuje.😂

10 godzin temu, jacus napisał:

jak dlugo na kremlu iwana bije dzwon ,tak dlugo bedzie zyl kraj nasz caly i lubelski lud- cos takiego spiewacie ??

Nie przeginaj. Ładnie proszę.

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał:

ja tez nie 😂, a tak ogolnie to lubelsczyzna nalezy do ziemi malopolskiej a kock miastem zrobil biskup spod krakowa -tak na szybko sprawdzilem .

Nawet nie zauważyłem że kock to miasto 😄 więc sam widzisz jakie to ma znaczenie 😄

Opublikowano

a dzisiaj chyba wolne-zaczelo padac i po robocie. jesli nie przestanie to robie sobie dluuugi weekend 😂,

albo i nie-cos sie przejasnia a jutro mnie stara na zakupy ciagnie..

dla mnie wodka i to kazda tak samo smierdzi i smakuje jakims zajzajerem-gdyby chodzilo o smak to lyzeczka byscie probowali a nie szklanka 😂

Opublikowano
25 minut temu, jacus napisał:

dla mnie wodka i to kazda tak samo smierdzi i smakuje jakims zajzajerem-gdyby chodzilo o smak to lyzeczka byscie probowali a nie szklanka 😂

Ale bida, wódkę albo łyżka albo szklanka piją, na kieliszki ich nie stać... 

• Haha 1
Opublikowano

ty to pewnie chochla bo juz tak ci sie rece trzesa ze z kieliszka rozlewasz 😂, to tak jak moj siasad-pije pare tygodnia az do czasu gdy nie moze zjesc zupy lyzka i wtedy przestaje na pare tygodni.

jeden wniosek zrobiony-  czekam  gdy ktos inny te dzialki zlozy do doplat- zaorali siadowi  i wielu innym laki nieuzytkowane od ponad 30 lat -nikt nawet nie zapytal o zgode .

Opublikowano

Jacuś , tak każdemu dopierdalasz że nie z małopolskiej metropolii, od śmierdzących onuc wyzywasz tych którzy widzą zagrożenie ze strony chołubionej ukraińskiej krainy, a nie czujesz zapachu czosnku?

Toć on zabija nawet śmierdzącą onucę. Nim onuca śmierdzieć zaczęła, związki eteryczne czosnku już od dawna się unosiły...

Opublikowano

otwarli lotnisko warszawa-radom-wiec teraz kazdy moze sie czuc ze zyje w jakiejs metropolii.😂. jakis turysta sie mocno zdziwi gdy zobaczy warszawe wschodniej polski 😂/

juz w tamtym roku psychol pisal ze do konca roku, bedzie nowa jerozolima na ukrainie- jakos nie widze tego?

wszelki zapach czosnku rodzi sie w chorych glowach-zaden normalny czlowiek nie boi sie jakis blizej nie okreslonych zapachow z za wielkiej wody..

takie bzdury to mozecie sobie opowiadac w pokojach we wlasnym gronie zaburzonych..

jakie sa realne objawy tego zapachu ?? widziales kiedys jakiegos zyda na oczy ? rozmawiales z jakims ?? oczywiscie chodzi o tych prawdziwych a nie urojonych  w chorej glowie..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v