Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

To maliniarze już ugotowani. Serbowie pewno zarobią, choć tam pisali o olbrzymich zapasach mrożonej nawet u sadowników

co z truskawką przewidujesz?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Poczytaj sobie temat o truskawce czasem, tam już niektórzy to 7zł/kg bez szypułki sobie wróżą xD Tylko żeby ich zdziwienie nie dopadło, jak cena rzeczywiście taka będzie, ale za łubiankę 2kg ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

ale za łubiankę 2kg ...

no płacąc rwaczowi 3...

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

To maliniarze już ugotowani. Serbowie pewno zarobią, choć tam pisali o olbrzymich zapasach mrożonej nawet u sadowników

Niekoniecznie. Może dzięki temu nie dalej nie będzie nas zalewać malina z Ukrainy. W 2018 też było sporo cofniec.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Nic, widzę jedynie że ludzie całkowicie z niej u nas zrezygnowali.

Czyli nadpodaży nie powinno być.

4 minuty temu, mirro napisał:

Serbska malina nie jest beee. To se sprzedadzą.

A odnośnie ukrowsko polskiej, to są pozostałości czy polityczna cofka?

Nie wiem czy dobrze odebrałem sygnały, ale pytania o kolor trochę optymizmu mi dodały. Nie wiem tylko czy to oznacza że będą kupować, czy kupować i płacić🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@galan99 ktoś tu o Tobie wspomina xD 

Mówi się trudno malina będzie przerobiona na soki .

Jak cena maliny będzie po 1,5 zł to trudno , przetrzymam .

Truskawka też może być po 2 zł .

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Mówi się trudno malina będzie przerobiona na soki .

Jak cena maliny będzie po 1,5 zł to trudno , przetrzymam .

A pewnie, pewnie. Z soku zrobisz zacier a potem napędzisz bimbru i się uchlasz. Ale nie dla tego że taki dobry, tylko z rozpaczy.🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

już nie pamiętasz? oki... 😪

Radek a te?

Bat-Logo

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Nie wiem tylko czy to oznacza że będą kupować, czy kupować i płacić🤭

Nooooo to drugie czasem może stac pod znakiem zapytania. W ubiegłym roku Kampol kupował do samego końca. 😂

Opublikowano
21 minut temu, mirro napisał:

Nooooo to drugie czasem może stac pod znakiem zapytania. W ubiegłym roku Kampol kupował do samego końca. 😂

Niestety , jesteśmy narażeni na takie kwiatki.

Żadne prawo nie chroni rolnika.

Nie znam się na kruczkach prawnych ale jak podmioty skupowe/zakłady miewają kapitał zakładowy po kilka tysięcy złotych, to na dobrą sprawę powinno się otwarcie mówić że mają wpisane w status ojebanie rolnika z towaru i zwinięcie żagli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v