Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
galan99 napisał:

Na ziemie  uzyskane , zapewne wiesz jakie to są .

Przenieśli tam wszystkich , Ukraińców co można zrozumieć , że na ziemiach uzyskanych byli sami Ukraińcy ?.

Nie byli. Nikogo tu nie było prócz niewielu autochtonów. Reszta spierd... na zachód przy czym często kolumny masakrowali jeszcze Niemcy. Resztę kasowali czerwonoarmiści co nie zmieniło się od Węgier przez Afganistan, Czeczenię aż do Ukrainy. Na Ukrainców z powodów językowych ruskie mówią chachły, na nas pszeki z tego samego powodu. Ruskie zaludniali ziemie uzyskane Białorusinami, Ukraińcami ale dla nich to był też każdy Polak z tych ziem. Szabrownicy sprowadzali się sami i zaczęli handel wszystkim co mogli wydobyć w tym cegłami z rozbiórek. Potem temat przejęła administracja i z cegły poniemieckiej niiejeden dom obora w Wielkopolsce, Warszawiei ogólnie centralnej Polsce powstały.

Opublikowano
8 minut temu, Leszy napisał:

Dalej będą wierzyć, że to Unia i Tusk sprowadzili te zboże, na rozkaz Niemców. 

Sekta będzie wierzyć w to, co w TVPis obejrzy i na pasku przeczyta. Już któryś tu pisał że to wszystko wina Tuska bo 10 lat temu cos tam podpisał. 

Swoją drogą to widać jak ku.... kłamali i udawali głupich (a może i nie udawali....)  2 tygodnie temu minister miał sytuację opanowaną, zboże z upadliny nie stanowiło zagrożenia i problemu. Teraz okazuje się że problem jest gigantyczny do tego stopnia ze jest powołany sztab kryzysowy. I teraz zagadka której ja sam nie potrafię do końca rozwikłać - czy to są tacy cynicznie kłamcy i dwulicowe mendy czy tacy kretyni i imbecyle?

• Haha 1
Opublikowano

Co to jest zboże techniczne? Ciągle o tym czytam i niewiem... Lepiszcza do peletów, pelet i opał to normalne zboże dowolnego przeznaczenia czy na paszę czy na spożywkę. Co to jest to techniczne i kto to wymyślił? Sądzę, że odpowiedź na to pytanie wyjaśni wszystko.

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

czy to są tacy cynicznie kłamcy i dwulicowe mendy

PIS to komuchy chodzące do kościoła. Jak działały stare komuchy w wszelkich spółdzielniach a teraz nawet grupach producenckich to każdy kto miał z tym kontakt wie. Czym wyżej, to tylko gorzej.  

4 minuty temu, DTaras napisał:

Co to jest zboże techniczne? 

Formalnie to takie które nie można wykorzystać w przemyśle spożywczym ani paszowym. 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Leszy napisał:

PIS to komuchy chodzące do kościoła. Jak działały stare komuchy w wszelkich spółdzielniach a teraz nawet grupach producenckich to każdy kto miał z tym kontakt wie. Czym wyżej, to tylko gorzej.  

Formalnie to takie które nie można wykorzystać w przemyśle spożywczym ani paszowym. 

Jak ta pszenica wygląda ?.

Widziałeś ją , czy tylko powtarzasz , by powtarzać , bo tak powiadają ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Jak ta pszenica wygląda ?.

Widziałeś ją , czy tylko powtarzasz , by powtarzać , bo tak powiadają ?.

Ooo, jest piewca Jarosława Zawsze Dziewicy, jak tam, musisz być bardzo dumny, że twoi idole z PiS-u sprowadzają zboża z Ukrainy xD Dali 500+ a zabrali po 200zł na tonie każdego zboża xD 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Ale odpowiedź sama się nasuwa, akceptowali to niby "techniczne" zboże, żeby wwozić je sobie bez jakiejkolwiek kontroli, tak działa PiS-owska mafia xD Po tym co wyszło żaden prawdziwy rolnik nie powinien zagłosować na PiS.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ooo, jest piewca Jarosława Zawsze Dziewicy, jak tam, musisz być bardzo dumny, że twoi idole z PiS-u sprowadzają zboża z Ukrainy xD Dali 500+ a zabrali po 200zł na tonie każdego zboża xD 

A ja tym razem galanowi pomogę i podpowiem jak to powinien tłumaczyć. Otóż pisowskie byzmesnemy  skupowali to zboże z pobudek patriotycznych. Czym więcej kupią i zwiozą do Polski tym mniejsze jest ryzyko że ukradnie je Putin. A wiadomo że Putin to by to zboże sprzedał i te pieniądze przeznaczył na łapówki dla Niemców żeby nigdy nam dopłat nie zrównali i nabudowali jeszcze wincyj markietów żeby nasz handel zdominować.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

czy to są tacy cynicznie kłamcy i dwulicowe mendy czy tacy kretyni i imbecyle?

No chyba to jednak krzyżówka k.rwy z mułem.🤣

42 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

żaden prawdziwy rolnik nie powinien zagłosować na PiS.

A czemu tylko prawdziwy? Nikt rozsądny nie powinien tego robić.🤣

1 godzinę temu, Leszy napisał:

PIS to komuchy chodzące do kościoła.

Chodzące dookoła kościoła i drące gębę że go bronią. Oczywiście do środka nie wlezą, bo jeszcze woda święcona by ich popaliła.🤣

29 minut temu, Ulman napisał:

i nabudowali jeszcze wincyj markietów żeby nasz handel zdominować.

A ja dalej nie wiem, czy Dino wykańcza małe sklepiki, czy jest dla nich przyjazne,🤣

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

powinien powiadać na kogo ma głosować .

to skąd byś wiedział... na kogo?

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Nikt nikomu nie , powinien powiadać na kogo ma głosować .

Przecież ja powiadam na kogo nie głosować.🤣

2 minuty temu, galan99 napisał:

Co ma krzyżówka do , muła i k...y ?.

Kaczka krzyżówka? Nic.🤣

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

To na kogo jak wszyscy są umoczenia w kupno pszenicy od prawicy po lewicę ?.

co za różnica jak i tak zaraz jaka asteroida spadnie, albo Cię zdepopulują....

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

To na kogo jak wszyscy są umoczenia w kupno pszenicy od prawicy po lewicę ?.

Winny za sytuację jest tylko i wyłącznie PIS. Gdyby zorganizowali to porządnie i upadlińska pszenica jechałaby tranzytem , to nie było by tego całego burdelu.

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Gdyby zorganizowali to porządnie

Kurna Ulman, no przecież teraz nie usnę, tylko będę rechotał do rana.🤣Miej litość nad bliźnim.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v