Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Józef Piłsudski warty naśladowania , wielkie zasługi dla Polski ma .

Minister rolnictwa Robert Telus , jak będzie czerpał  wiedzę i siły od , Józefa Piłsudskiego , będzie wielkim i ważnym ministrem rolnictwa polskiego .

Jeśli Tak to polskie rolnictwo szlag trafi. 😥

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Józef Piłsudski warty naśladowania , wielkie zasługi dla Polski ma .

Minister rolnictwa Robert Telus , jak będzie czerpał  wiedzę i siły od , Józefa Piłsudskiego , będzie wielkim i ważnym ministrem rolnictwa polskiego .

Jeśli tak to wróży to jak najgorzej naszej sytuacji. Piłsudski był paskudnym socjlistą a na dodatek ukrofilem.

To jest kolejny dureń który robi teatrzyk dla naiwnych chłopków. 

Kowalczyk rezygnuje bo nie można spełnić postulatów a następnego dnia przychodzi gościu z zapewnieniami że postulaty zostaną spełnione, W ciągu 24 godzin okazuje się że wszystkie cięzarówki będa przebadane , nagle jest system do monitorowania transporu zboża a upaina ograniczy lub czasowo zawiesi eksport zboża. Nie mógł kilka dni wcześniej powiedzieć o tym Kowalczykowi? Może nie trzeba by było go dymisjonować skoro gotowe rozwiązania były?  To jest tylko i wyłącznie gra na czas. Liczą na to że jak choć z 1,5 miesiąca przeczekaja markując robotę to potem chłopy pójdą w pole i nie będą mieli czasu na protesty. W żniwa bedzie chujnia ale wtedy rzuci się jakis socjal, rekompensaty czy inne badziewie i wieś za nimi zagłosuje. Czytając komentarze w innych tematach uważam że poziom naiwności i bezmyślności jest tak wielki że to może się udać

@galan99, co do filmiku z autobusami. Gdzie na świecie autobusy osiągają ponad 300 km/h i walą centralnie w ścianę? Co według ciebie wynika z tego wybitnego dzieła pokazowo - badawczego oprócz oczywistego stanowienia pożywki dla durni?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
8 godzin temu, dysydent napisał:

a zauważyliśmy toto już spory czas temu i na tym forum> (zapewne pamiętasz) typowa karierowiczowska glizda cała z wazeliny i budzi skrajne odruchy u otoczenia w całym.... ale głównie obrzydzenie bo wyrasta na ideowca karierowicza a z takich powstają najgorsze potwory. Nieszczęście i zło idzie za czymś takim i albo ono samo padnie ofiarą albo innym przyniesie ale ludzkich uczuć nigdy toto prawdziwych nie doświadczy. ja się brzydzę takimi bo nawet jeśli stoją po stronie dobra to sprawiają że staje się nieatrakcyjne.

na szczęście są tacy co na tym czymś się poznali - "Działacz jest studentem prawa na UW. Rozpoznawalność przyniosły mu kontrowersyjne filmiki i wpisy w sieci, przez co bywa nazywany "pierwszym influencerem "PiS". Niektóre jego materiały były poświęcone np. Magdalenie Filiks, przez co studenci domagali się usunięcia go z uczelni."

czyli jest nadzieja w narodzie i nie wszyscy schamieli, spsieli w polskim kraju.

no ale już jako szczyl zaczynać od niszczenia ludzi? oczywiście że kanaliom z władzy co rodziców niszczą grzechami dzieci (przykład choćby szefa NIK) a okoliczność okresu świąt powstrzymuje wymieniać więcej,takim ten lizus pasuje
można i mi zarzucić niszczenie ludzi za to co tu o tym czymś napisałem. po pierwsze to skoro mieczem walczy jego własnym mieczem temu odpowiadam a po drugie to z pozycji tego tematu na tym forum to co najwyżej mogę zniszczyć swoją klawiaturę i nic więcej :P

Wesołych świąt!

najgłupszy teks jaki przeczytałem od ciebie .......... filmik kontrowersyjne o m felix 😆 zacznijmy od początku ta biedna pani tak samo srała i była ja on influers.....  ujem była zamieszania zaginiecie kasy słynej afery puszkowej z 

Miesza z błotem", "stworzyła sektę" kontra "atak zazdrośników". Kolejna  wojna w KOD – o działaczkę typowaną na liderkę | naTemat.pl

"Miesza z błotem", "stworzyła sektę" kontra "atak zazdrośników". Kolejna wojna w KOD – o działaczkę typowaną na liderkę

się przed kamerami od wiedzy o fakturach Mateusza Kijowskiego. Medialna, wygadana i stanowcza, szybko zaczęła być typowana na nową szefową Komitetu Obrony Demokracji. Jednak część lokalnych działaczy uważa, że to bardzo zły pomysł.

ona mogła być inchujką platformową ??

oświadczyła ze syn zginał przez publikacje reportera po czy gdy wszczęła prokuratura śledztwo zaczęły wypływać brudy .............

"Śmierć nastolatka bez związku z publikacją Radia Szczecin". Pełnomocnik poseł PO zabrał głos

W rozmowie z "Gazetą Wyborczą" pełnomocnik poseł PO Magdaleny Filiks odniósł się do tragicznej śmierci jej 16-letniego syna. Jak powiedział, "każdy nastolatek ma swoje problemy". - Nigdy nie twierdziliśmy, że Mikołaj popełnił samobójstwo z powodu publikacji Radia Szczecin i hejtu, który się na niego wylał - mówił adwokat Mikołaj Marecki. 

czyli było by tak

9 godzin temu, dysydent napisał:

po pierwsze to skoro mieczem walczy jego własnym mieczem

ja zawsze zastanawiam się ze dzięki waszemu pokoleniu 20 lat temu nakradł rozjebał zniszczył afera po 20 latach piszecie ze jednak był ojcem przemian i tak dzięki wam  od lat 90 te same ryje w rządzie od balcka po milera na belce i Tusku i Kaczyńskim skoczywszy 

po trzecie  20 osób to nie cała uczelnia gdybym ja chodził do technikum 20 pedałów w całej szkole nazwać można uczelnie gejów ? 

pani hardwicz biedaczka a dzisiaj ................... radna posłanka itp i to dzięki komu ? 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, galan99 napisał:

Sprawdź sobie ile zostało złożonych wniosków , nawozowych ile to jest rolników jak liczba może tak zrozumiesz .

Wiesz, u mnie w domu wniosek nawozowy był jeden, a głosów anty-PiS są 4, na różne opcje, ale na pewno nie zagłosujemy na PiS xD  Więc z twojego 1,5% robi się 6%, a to może oznaczać, że PiS nie będzie miał większości nawet z Konfederacją xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Nikomu nic nie nakazuję ;) Każdy widzi, że PiS to nic dobrego, nawet dziadkowie mają dość PiS, bo jak to mówią, może i za Tuska emerytura była mniejsza, ale zakupy za nią można było zrobić większe ...

Ojciec odebrał PIT z pracy, i co wyszło, że tyle samo oddał PiS-iorom co rok temu, a tak miał pomóc ten Polski Ład, niskie podatki xD Może i podatku mniej mu naliczyli, ale za to sobie w składce zdrowotnej odebrali co swoje xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

jak każdy co nie zrozumiał .

Sprawdź sobie ile zostało złożonych wniosków , nawozowych ile to jest rolników jak liczba może tak zrozumiesz .

Czy wszyscy rolnicy składali wnioski nawozowe? Rozumiesz pytanie czy nie? 

Opublikowano (edytowane)

Nie wszyscy .

Polscy rolnicy złożyli prawie 427 tysięcy wniosków o pomoc. Pieniądze będą wypłacane do końca lipca i w sierpniu. Jakie dofinansowanie otrzymają rolnicy, którzy złożyli wniosek? Ceny nawozów w 2021 i 2022 roku, zacznie wzrosły .zakwalifikowano ponad 418 tys.

To są rolnicy .

RESZTA ETATOWCY .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v