Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

gdybys zobaczyl mady wislane II klasy to moglbys tego nie wytrzymac...

Chwalisz się kawałkiem pobagiennej drugiej klasy? Weź mnie nie rozśmieszaj🤣

Opublikowano

bagno to ty onuca masz w glowie.. dziwne ze najbardziej protestuja panowie z lubelskich czarnoziemow a nie my. na takich ziemiach to powinni spokojnie zarobic jak ukaincy nawet przy cenie 500 zl.

30 minut temu, Bogdan_ja napisał:

córka była tymczasowo studia /praca..  na stałe jest w Białymstoku ...A jedna siostra fakt  że w Gdańsku od  zawsze ....Ale nie w śmierdzącym Krakowie 🤭

Jakie" baracznik" może mieć szlacheckie nazwisko ...🤔 jak to włóczęgi ,osedlence ,wygnańce nie wiadomo skąd ...😋

czemu uciekł ...Bo nikt ich nie tolerował i byli gnębieni przez rodowitych Polaków ..To prusak pewnie ...🤭

u nas radca prawny to co druga wies,co kawalek adwokat albo notariusz -nie zalozyla sobie kancelarii u ciebie ?

przeciez wy wszyscy osiedlence na ziemi jacwingow ktora w granicach polski jest niewiele wiecej niz 150 lat.

w gminie filipow sopro jest takich o jego nazwisku, nawet niedawno jakas rodzina go odwiedzila, bsu mieli na blachach. 

Opublikowano (edytowane)

wam protesty nic nie dadzą bo na paru hektarach to czy pszenica po 1500 czy po 500 to zawsze bedziesz dziad.

Z resztą wy żeście do dziadowania przywykli przez wiele pokoleń.🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
56 minut temu, jacus napisał:

dziwne ze najbardziej protestuja panowie z lubelskich czarnoziemow a nie my.

cie pis urobił tymi talonami...

Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał:

mirro -ty dawno na islam przeszedles ?? 🤣

No nie przeszedłem, ale wątpię by mój chrześcijański Bóg chciał mnie pokarać w ten sposób, że dał puste baniaki tym, co mną rządzą. Przecież tak okrutny by nie był? No chyba że to pokłosie tych judeo chrześcijańskich korzeni.🤣 

Opublikowano

masz racje trzymaj sie od wielbladow z daleka- znam jednego biznesmena co mial jednego, zbankrutowal, mial piekny dom weselny,zwierzyniec,stawy z rybami i wszystko poszlo w pis-du, 

onuca -z ciebie to pis-da a nie biznesmen, tylko dziad nie ma kasy na przetrwanie kiepskiego sezonu,

Opublikowano

Darowizna od rodziców czy dziadków. Kiedy z podatkiem? Jest uchwała NSA

Naczelny Sąd Administracyjny wydał ważną uchwałę. Rozstrzygnął, czy dzieci lub wnuki, które otrzymały w darowiźnie gotówkę od rodziców czy dziadków, będą musiały podzielić się nią z fiskusem. Jego stanowisko może wielu zaskoczyć.

Naczelny Sąd Administracyjny wydał uchwałę, a więc orzeczenie, które wiąże inne sądy, w ważnej życiowej sprawie

Sąd, wbrew stanowisku Rzecznika Praw Obywatelskich, a także Prokuratora Generalnego, uznał, że jeśli pieniądze były dawane z ręki do ręki, to, nawet gdy obdarowany wpłaci je na swoje konto, musi zapłacić od nich podatek

By darowizna była zwolniona z podatku musi być udokumentowana .

Bardzo ciekawa sytuacja .

https://www.onet.pl/informacje/businessinsider/darowizny-dla-czlonkow-najblizszej-rodzin-lepiej-unikaj-gotowki-zapadla-uchwala-nsa/3y2jg0m,211f4564

Opublikowano
Dnia 20.03.2023 o 08:27, jacus napisał:

ten cpk jest potrzebny tak samo jak przekop mierzei wislanej..

Przez Kanał Żeglugowy na Mierzei Wiślanej do połowy grudnia przeprawiło się 467 jednostek pływających, również spoza granic Polski. Inwestycja nie jest jeszcze ukończona. W 2023 r. ma zostać pogłębiona droga wodna prowadząca do portu w Elblągu.

22 godziny temu, jacus napisał:

u nas lasow nie ma tylko krzaki zostaly,

chyba pomyliłeś sekundy jakieś krzaki i stary dom a tam działka zaorana 2 ary albo ar 

22 godziny temu, Ulman napisał:

Chwalisz się kawałkiem pobagiennej drugiej klasy? Weź mnie nie rozśmieszaj🤣

rolnik jak tam prace bo po za forum .........   nic nie widać .......... polska definicja rolnika ........  gdybym ci napisał co ja dzisiaj zrobiłem a ty co tu wyprawiasz to zastanawiam się kto tu jest rolnikiem .......   lulu jak ja sie nazywam górnik rolnik   wiem przodowy rolnik 

Opublikowano
26 minut temu, Roman176 napisał:

rolnik jak tam prace bo po za forum .........   nic nie widać .......... polska definicja rolnika ........  gdybym ci napisał co ja dzisiaj zrobiłem a ty co tu wyprawiasz to zastanawiam się kto tu jest rolnikiem .......   lulu jak ja sie nazywam górnik rolnik   wiem przodowy rolnik 

Gratulacje Roman ale to żadne osiagniecie. Narobić się każdy głupi potrafi.

Opublikowano

Greta Thunberg otrzyma doktorat honoris causa z teologii .

Teraz będzie mogła porozmawiać z Lechem Wałęsą jak doktor z doktorem…

Tzw. „aktywistka klimatyczna” Greta Thunberg otrzyma tytuł doktora honoris causa w dziedzinie teologii od Uniwersytetu Helsińskiego.

„W tym roku tytuł doktora honoris causa zostanie nadany łącznie 30 wybitnym osobom z całego świata” – podała w komunikacie uczelnia podkreślając, że jest to jej najbardziej zaszczytny tytuł. Wydział Teologiczny nada osiem doktoratów honoris causa 9 czerwca 2023 r. Jedną z osób, która zostanie wyróżniona w ten sposób przez najstarszy ośrodek akademicki w Finlandii, będzie szwedzka aktywistka klimatyczna Greta Thunberg.

W 2019 roku Greta Thunberg została nagrodzona tytułem doktor honoris causa przez belgijski Uniwersytet w Mons za „wkład w podnoszenie świadomości na temat zrównoważonego rozwoju”. Z kolei w maju 2021 roku kanadyjski Uniwersytet Kolumbii Brytyjskiej przyznał Szwedce honorowy doktorat z prawa. Uczelnia wyraziła uznanie dla aktywistki za wzywanie światowych przywódców do podjęcia natychmiastowych działań przeciwko zmianom klimatycznym.

Mając 15-lat, Greta Thunberg przestała chodzić do szkoły, aby protestować przed budynkiem szwedzkiego parlamentu. W każdy piątek opuszczała zajęcia i kontynuowała swoją jednoosobową pikietę (tak powstała organizacja Fridays for Future, której współzałożycielką w Polsce była Dominika Lasota).

W grudniu 2018 Greta wzięła udział w szczycie klimatycznym COP24 w Katowicach, dokąd przyjechała na zaproszenie sekretarza generalnego ONZ Antónia Guterresa. W kwietniu 2019 r wystąpiła na forum Parlamentu Europejskiego. W ostatnich miesiącach głośno było o Grecie Thunberg w kontekście protestów aktywistów przeciw wyburzaniu niemieckiej wsi Luetzerath, aby w jej miejsce wybudować kopalnię węgla. Szwedka ma dziś status klimatycznej celebrytki.

https://www.magnapolonia.org/greta-thunberg-otrzyma-doktorat-honoris-causa-z-teologii/?fbclid=IwAR1pZ3cTtnyor_RFKuQR8LM3gELqWD-sFTjPewfqME7tZpeFDKn-V6Kv2ug

URATOWAŁA ŚWIAT PRZED ZAGŁADĄ .

Opublikowano
26 minut temu, galan99 napisał:

Greta Thunberg otrzyma doktorat honoris causa z teologii .

Sprytna bestia. Ustawiła się do końca życia. Szkoła by jej tego nie dała... 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Gratulacje Roman ale to żadne osiagniecie. Narobić się każdy głupi potrafi.

a dziękuje ale nie każdy z sukcesem to robi ze zarobi ...

a ty nawozy siejesz ? 

37 minut temu, Leszy napisał:

Sprytna bestia. Ustawiła się do końca życia. Szkoła by jej tego nie dała... 

Balcerowicz i wałęsa też dostali za sprzedaż kraju 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, jacus napisał:

Takie standardy wprowadził w naszej Policji PiS, jedni katuja ludzi, inni jeżdżą z małoletnimi kurewkami do lasu i po drodze trafiają na drzewo a jeszcze inni strzelają w komendzie z granatnika... Ale takimi służbami charakteryzują się rzady socjalistyczne, milicja=policja PiS

Ja osobiście ministra Kamińskiego nie znam, ale ojciec go pamięta jak u nas mieszkał jeszcze, to nikt o nim dobrego zdania nie ma... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Roman176 napisał:

zastanawiam sie czy mieszkasz na osiedlu 

Zastanawianie się to twoja słaba strona. Nie trać na to czasu bo na tym polu raczej sukcesów nie odniesiesz.

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v