Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, Dziadek1187 napisał:

Episkopat wydał oświadczenie w którym nie zaprzeczył przedstawionym dokumentom i świadkom,wręcz przeciwnie ,będzie wszczęte postepowanie wyjaśniające

A naszego słuchali i gwałcili dzieci ,trzeba mieć honor i odwagę by postąpić jak Benedykt 

Uważasz że ucieczka to idealny postęp , uciec i po sprawie nie ?.

To trzeba lat , dekad by zmienić , na lepsze .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Uważasz że ucieczka to idealny postęp , uciec i po sprawie nie ?.

To trzeba lat , dekad by zmienić , na lepsze .

Ucieczka piętnuje i jest lepsza niż ukrywanie

• Haha 1
Opublikowano
Dziadek1187 napisał:

. A jednak Papież Niemic potrafił odciąć się od złła- jest bardziej świety niż polak ,który nic nie zrobił

No . Odciął się i jest z bani. Ktoś tam jakoś to wszak ogarnie...

Opublikowano (edytowane)

ponoć opisał właśnie co się działo za poprzednika i chciał to ujawnić i z tym walczyć ale mafia pedofilów kościelnych  zmusiła go do odejścia 

5 minut temu, DTaras napisał:

No . Odciął się i jest z bani. Ktoś tam jakoś to wszak ogarnie...

No nie ma kogo pochwalić bo nikt się nie garnie jak widać 🤷‍♂️zapowiedzi owszem były i tyle ...

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

Tu jest napisane dokładnie to co czynił kościół.. ...Czyli co robil w praktyce ...a wiemy że nic nie robił i

Problem w tym, że zarówno przed nowelizacją jak i po prawo było martwe. To zbyt skomplikowane aby opierać się na doniesieniach z mediów. Kościół zaś trzyma się konserwy bo istnieje choćby tajemnica spowiedzi. Ja się pytam: komu zależy na tej społecznej elektroterapii

Opublikowano
galan99 napisał:

8 Uważasz że ucieczka to idealny postęp , uciec i po sprawie nie ?. To trzeba lat , dekad by zmienić , na lepsze .

Uważasz, że widmo kary zatrzyma proceder? 😂😂😂😂. Ja wiem, że pisma zmiksowały jaśka w papkę i ten szachuje sprawstwem Jana Pawła II ale, żeby taka naiwność?

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Niby co zrobiła , Papierz Benedykt , zrezygnował bo sobie nie radził z Kardynałami nie słuchali go .

Też był Papierz Niemiec jak , Niemcy prowadzili działania , wojowali podczas 2 wojny światowej , czemu nie skrytykował własnego Narodu ? .

Złapał Niemiec Wojtyłę w wojnę i chciał go zastrzeli. Wojtyła mówi proszę nie zabijaj mnie, chce zostać papieżem. Na co niemiec odrzekł dobra ale potem ja.

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziadek1187 napisał:

Episkopat wydał oświadczenie w którym nie zaprzeczył przedstawionym dokumentom i świadkom,wręcz przeciwnie ,będzie wszczęte postepowanie wyjaśniające

esbieckie dokumenty sama prawda jak cała rodzina w tvn komuchuw od Kwaśniewskiej po Millerową córkę 

napisano w aktach Służby Bezpieczeństwa o księdzu.

58 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Dla mnie to upadła mafia pedałów i pedofilów bez żadnej moralności ...

pamiętaj ze najwyższa grupa pedałów i pedofilów są rolnicy 

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2019-05-15/murarze-rolnicy-osoby-bez-zawodu-jaki-opublikowal-statystyki-dotyczace-skazanych-za-pedofilie/

Opublikowano

Państwowa Komisja ds. Pedofilii przedstawiła we wtorek na konferencji prasowej drugi raport z wynikami swoich prac

raporcie wymieniono m.in.: nauczycieli, wychowawców i opiekunów (9 spraw), trenerów sportowych (6 spraw), lekarzy (2 sprawy), duchownych (7 spraw), przedstawicieli innych związków wyznaniowych (5 spraw), partnerów rodzica (17 spraw), znajomych rodziny (6 spraw) i sąsiadów (19 spraw).

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

A teraz służby nie działają? Zobaczcie sobie ścieżkę kariery Papały i komendanta granatnika. To ludzie skazani na sukces 

a czemu by miały nie działać ? ktoś coś im zrobił 

https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/8673940,wladimir-putin-dokumenty-rosja-ukraina-wojna-polska-nato.html

Wyciekły tajne dokumenty FSB. Przerażające plany Putina wobec Polski

onuca na to czeka brata zagranicy 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

Państwowa Komisja ds. Pedofilii przedstawiła we wtorek na konferencji prasowej drugi raport z wynikami swoich prac

raporcie wymieniono m.in.: nauczycieli, wychowawców i opiekunów (9 spraw), trenerów sportowych (6 spraw), lekarzy (2 sprawy), duchownych (7 spraw), przedstawicieli innych związków wyznaniowych (5 spraw), partnerów rodzica (17 spraw), znajomych rodziny (6 spraw) i sąsiadów (19 spraw).

a czemu by miały nie działać ? ktoś coś im zrobił 

https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/8673940,wladimir-putin-dokumenty-rosja-ukraina-wojna-polska-nato.html

Wyciekły tajne dokumenty FSB. Przerażające plany Putina wobec Polski

onuca na to czeka brata zagranicy 

I tak by było ,gdyby zdrajca bratobujca zrealizował plan . Tramp nie wysłał by wojsk do polski ani broni na ukrainę - tak chcieli obecnie rządzący, wyjść z Uni i przystapić do Węgier i Putina-zdrajcy .Plam nie wupalił to wielcy obrońcy ukrainy.

Cóż zrobić dla Ciebie ,jedynie można napisać ,że dziś Urban jest dumny z rządzących i TVP a Ty  nadal jemu wierzysz a nie w fakty

Edytowane przez Dziadek1187
Opublikowano
11 godzin temu, Dziadek1187 napisał:

Niewiem ,nie potrafię zrozumieć jak człowiek ,który tolerował ,nie przeciwdziałał molestowaniu bezbronnych ,nieswiadomych dzieci może być świętym . Nikt nie neguje zasług  papieża ,lecz każdego kto popiera takie działanie powinna spotkać kara molestowania potomnych ,bezbronnych ,to może zrozumieliby krzywdy wyrządzone ,przez  Papieża

A co z resztą świętych? Tacy sami?

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Roman176 napisał:

romus nie potrafisz wyciągnąć prawidłowych  wniosków z tego co wklejasz  i tyle ....Gdzie tu masz na to dowody ?🤭🤣🤣🤣

Druga sprawa to jak można porównać osoby skazane takie jak kler  do innych skoro kościół ich kryje i nie wydaje w ręce sprawiedliwości ...Oni nie są karani bo są bezkarnymi członkami czarnej mafi pedofilów ...ich nie ma w tej statystyce 🤭

W której grupie z tego linku istnieje taka praktyka że nie karamy i nie wydajemy pedofila w rence sprawiedliwości ...

taka praktyka jest tylko  w kościele katolickim ...🤕

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
10 godzin temu, Roman176 napisał:

Sąsiad to też zawód/zajęcie ?

Opublikowano

rolnicy poza podium..

problem jest taki ze  prymitywni ludzie sa najczescie skazywani, ci madrzejsci lepiej wybieraja ofiary i nikt nigdy o tym sie nie dowiaduje..

do tego dochodzi cimna liczba -tych nigdy nie ujawnionych przypadkow.

11 godzin temu, Dziadek1187 napisał:

Rządzą fakty i po czynach oceniasz świętość .Ciekawe ,czy jak wydupczą Ci syna to też będziesz pisał ,że to Urban z za grobu

ja pisze o czym zupelnie innym , przeczytaj ze zrozumieniem moj post.

kult swietych jest niezgodny z wiara chrzescijanska-nie mylic z katolicka..

Opublikowano

Kult owszem. Zwróć jednak uwagę iż każdy lubi gdy jego sąsiadem jest sławna osoba a biorąc pod uwagę skalę to w każdym miejscu na ziemi znajdziesz pomniki z historii. To co taki król wobec absolutu? To nie są złote cielce ale sploty historii. Tera taki święty to naśladowca człowieczego przedstawienia Boga czyli łącznik jako Jezus. Zatem mamy świętych ale stojących cicho w szeregu. Z kultem to jakieś przegięcie... Choć jak nasze bałwany zaczną ustawy procedować to kto wie.

Opublikowano

Przecież to są fakty ze tuszował pedofilie . Dodatkowo poczytajcie jak nie był jeszcze Papieżem jeździł z koleżanka mężatka pod namiot , a druga przyjaciółka przyjeżdżała do Watykanu do śmierci chyba . Do tego plotki ze miał syna . 

Opublikowano
12 minut temu, masa24 napisał:

Do tego plotki ze miał syna . 

Ale że jak? Plotka zaszła w ciążę?🤣

24 minuty temu, jacus napisał:

z wiara chrzescijanska-nie mylic z katolicka..

Chyba Rzymsko-Katolicką.😂

14 minut temu, masa24 napisał:

jeździł z koleżanka mężatka pod namiot

Jak nie miał pod ręką organistki.🤣

17 minut temu, DTaras napisał:

Zatem mamy świętych ale stojących cicho w szeregu. Z kultem to jakieś przegięcie...

Się wzięło i wypaczyło.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v