Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Ja już jestem stary.🤣

Ale przyznaj ze się chociaż uśmiechnąłeś a wczoraj nie było Ci do śmiechu 😁 fakturę wyśle pocztą

11 minut temu, Leszy napisał:

Duda(prezydent) ma chyba wyższe a też mówi trzy po trzy...... 

Oj ciekawe czy myśmy jako podatnicy mu tego nie kupili 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

No i co z tego? Pracują na kopalni czy nie? 

Rozumiem że jak zatrudnia państwowa kopalnia to wtedy technikum trzeba mieć? 

wejdź i poczytaj po się powtarzasz ......... wyłącz automat i nie spamuj 

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Nie rozumiem fenomenu nabijania się z ludzi z lubelskiego. Może i LLU ale i takich trzeba akceptować pomimo że to obciążenie dla budżetu 

ok ja staram się ale nie wychodzi mi to 

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

To przez zazdrość 

buhaha noo  , a czego ? 

Opublikowano

Umiesz na to odpowiedzieć czy nie? To są przecież proste pytania? 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

No i co z tego? Pracują na kopalni czy nie? 

Rozumiem że jak zatrudnia państwowa kopalnia to wtedy technikum trzeba mieć? 

Opublikowano

Zdjęcie

mieli być "młodzi, wykształceni" a okazało się, że są zakompleksieni, zgorzkniali, znerwicowani, wulgarni, pełni nienawiści, zazdrośni, życiowo niezaradni, etc., 

wynik badań zgadza się z opiniami zamieszczanymi na forum :D 

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 5.03.2023 o 22:26, DTaras napisał:

Choć obejrzałem i drugi film. Tuleja określona jako majtrwardsza uszkadzana jest przez uformowany pierścień? To jest niemożliwe o ile pasowanie i pierścień są prawidłowe. Film poza tym reklamowy...

Ten sam numer z takimi pierścieniami jest w Twoim Masseyu na wałku napędu przedniego mostu i w sprzęgle WOM. Jak komuś trzęsą się ręce a pierścienie rozepną się na zamkach, bo rowek na wałku poszerzył się tzn wytarł od pracy to na bank tuleja będzie porysowana. Przy okazji ukrusza się część zamka a gościu pcha na siłę bo zdaje mu się że dobrze weszło. Potem wrzask że spierdolone.

8 godzin temu, Agrest napisał:

Ja już jestem stary.🤣

Gdzie stary? Bierz preparaty z żeń-szeniem i do boju. 😂 To że zlikwidowałeś trochę krzonów na polu, to nie żaden koniec tylko nowe otwarcie.🤣

Opublikowano

Nie, w tej kwestii już nie młodzieniec, ale absolutnie nie stary, nadal wszystko ok😁

Nie mniej 47 to już jest coś. Częsty widok na tablicy ogłoszeń przed kościołem😜

Jest i nowe otwarcie. Planuję powrót do agrestu. Chcę przechytrzyć system🤣

Opublikowano
mirro napisał:

Ten sam numer z takimi pierścieniami jest w Twoim Masseyu na wałku napędu przedniego mostu i w sprzęgle WOM. Jak komuś trzęsą się ręce a pierścienie rozepną się na zamkach, bo rowek na wałku poszerzył się tzn wytarł od pracy to na bank tuleja będzie porysowana. Przy okazji ukrusza się część zamka a gościu pcha na siłę bo zdaje mu się że dobrze weszło. Potem wrzask że spierdolone.

Bo to typowa usterka w eksploatacji i niema innego sposobu jak rozebrać do weryfikacji. Niby wszyscy to wiedzą ale Pan inżynier uważa, że najlepiej i to mnie wqwia. Innych inżynierów też. Zwróć uwagę, że w jego parku maszynowym jest wiele pomiarów z bazowania i żadnego z kontroli. Tak jakby narzędzia się nie zużywały...

Ulman napisał:

ja mieszkam w UK? och*jałeś? 

Pewno chodziło o UA bo przecież w kanale zimna woda ..

Ulman napisał:

@DTaras. Roman wymyśla cuda żeby się znowu nie zaorać ale brnie w kłamstwa tak mocno że aż jestem ciekawy co wymyśli. Już było lepiej jak pisał o bizonie z hydrostatem i FSO🤣

Niewiem czy wymyśla bo nie mam czasu poczytać tego co znalazłem. Są szkoły górnicze, jak ta przy sponsoracie KGHM, kształcące techników górnictwa czy górników. Tamta definicja jest prosta i z początku informacji o profilu absolwenta brzmi następująco: "Technik podziemnej eksploatacji kopalin innych niż węgiel kamienny (technik górnik) planuje, nadzoruje lub prowadzi procesy produkcyjne oraz przygotowuje dokumentację techniczno-ruchową w zakładach górniczych specjalizujących się w robotach udostępniających, przygotowawczych i eksploatacyjnych górnictwa rud oraz górnictwa solnego. Nadzoruje przestrzegania zasad prawa geologicznego i górniczego, bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska naturalnego." Wszystko wydaje się jasne. Z tego co pobieżnie przejrzałem niema wymagania jak stwierdził Roman a doświadczenie można nabyć w trakcie pracy. Pytanie brzmi: jak to sformalizować? Normalnym zdają się być kursy i takie się odbywają. Z przekazów z takiego kursu nauczyłem się np. szyć linę. Byćmoże jest to forma awansu, takie kursowe technikum, może to forma lojalizowania, uzależniania, indoktrynacji? Chciałem aby mi to wyjaśnił ale widać to UFO albo YETI jakieś...

Opublikowano
26 minut temu, DTaras napisał:

Zwróć uwagę, że w jego parku maszynowym jest wiele pomiarów z bazowania i żadnego z kontroli.

A to nawet nasza PGZ jak robiła Pioruny, to dopiero po jakimś czasie wpadła na to, że przyczyną ich nieszczęścia może być odstępstwo od wymiaru.Dopiero jak im zwrócono uwagę żeby se kupili skabery 3D do wymiarowania, to wyszło że ich nie mają a zastępuje je Pan Henio przy tokarce. To samo było z twórcami tych słynnych pierścieni do spadochronów foteli lotniczych, gdzie specjaliści fachowcy posłali pilota do Bozi, bo pierścień dorobiony nie uległ zerwaniu i zablokował czaszę. Tak że to ma już długą historię.

2 godziny temu, Agrest napisał:

To nie czytaj tablicy, żebyś kiedy swojego nie zobaczył.🤣

Opublikowano

To byłby ewenement

Nie licząc tych którzy kupili sobie pochówek starych danych osobowych😁

No i naszło mnie - czy Kulczyk żyje???🤔🤔🤔😜

Opublikowano

Młoda dziewczyna , to ona zleciła zabić , Eryka kim ona chciała być , co chciała zdobyć zabłysnąć .

Zarzut pomocnictwa przedstawiła w poniedziałek Prokuratura Okręgowa w Zamościu 16-letniej dziewczynie, która - według śledczych - wskazała sprawcom śmiertelnego pobicia czas i miejsce przebywania 16-letniego Eryka

Zamość: zarzuty dla nastolatki w związku z zabójstwem 16-letniego Eryka

https://lublin.tvp.pl/68326840/zamosc-zarzuty-dla-nastolatki-w-zwiazku-z-zabojstwem-16letniego-eryka?fbclid=IwAR1UzHmo2OqLXBNzjfGtPg-eEFLwVI7ekFSBUc-fiOAhHv4JeyKdp0iUtKE

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Nie, w tej kwestii już nie młodzieniec, ale absolutnie nie stary, nadal wszystko ok😁

Jest i nowe otwarcie. Planuję powrót do agrestu. Chcę przechytrzyć system🤣

47- to chyba w sekcji zapowiedzi wisi ??? 33 lata sie wlasnie zapil, ojciec jego tez chlal ale 70 dozyl..

Opublikowano

W Miastach powinni zacząć zrywać betonowe nawierzchnie .

Czy potrzebujemy chwastów w miastach? Kraków jest przykładem .

https://www.onet.pl/styl-zycia/architekturaibiznespl/czy-potrzebujemy-chwastow-w-miastach-krakow-jest-przykladem/34d5rdj,30bc1058

Chwasty nie mają w Polsce lekko. W przypadku rolnictwa tępione są środkami chemicznymi, a w miejskich ogrodach od razu wycinane. Może warto w obliczu kryzysów, gdzie nakłady na zieleń mogą spadać, popatrzeć na nie jak na nowego sprzymierzeńca?

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

To byłby ewenement

Nie licząc tych którzy kupili sobie pochówek starych danych osobowych😁

No i naszło mnie - czy Kulczyk żyje???🤔🤔🤔😜

Handlarz respiratorami zmartwychwstał podobno 

12 minut temu, jacus napisał:

47- to chyba w sekcji zapowiedzi wisi ??? 33 lata sie wlasnie zapil, ojciec jego tez chlal ale 70 dozyl..

Może gorzała z ukropskiej qq? Mykotoksyny go zabiły 

4 minuty temu, galan99 napisał:

W Miastach powinni zacząć zrywać betonowe nawierzchnie .

Czy potrzebujemy chwastów w miastach? Kraków jest przykładem .

https://www.onet.pl/styl-zycia/architekturaibiznespl/czy-potrzebujemy-chwastow-w-miastach-krakow-jest-przykladem/34d5rdj,30bc1058

Chwasty nie mają w Polsce lekko. W przypadku rolnictwa tępione są środkami chemicznymi, a w miejskich ogrodach od razu wycinane. Może warto w obliczu kryzysów, gdzie nakłady na zieleń mogą spadać, popatrzeć na nie jak na nowego sprzymierzeńca?

Ja jeszcze mam znaczny wpływ na spadek liczebności roślin pod nazwą szczaw. Ale to tylko w bliskiej okolicy bo mam duży koszyk a po tym siły nie ma 

Opublikowano

Polacy wolą Niemców , raczej ich sklepy w Polsce .

To najpopularniejszy sklep w Polsce. Wolimy Niemców .

Polacy od lat mają swoje ulubione sklepy. W najnowszym rankingu Popularności Sieci Handlowych jest nim Lidl. Biedronka znów musi pogodzić się z porażką.

https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/to-najpopularniejszy-sklep-w-polsce-wolimy-niemcow/67v20hj

Ciekawe jak to powiadają , Ukraina zapycha Polskę towarami , jak jaja i inne .

Przecie to Niemieckie  sklepy a nie Polskie są zapychane wiec jak to jest ?.

Ranking Listonic

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v