Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zgadza się bo bolowi nie pasowało , tylko czemu bo co komuna by upadła .

Teraz kto wie co , komu strzeli w dur...ch łbach , tak zwanej większości co wymyślą .

Pożyjemy zobaczymy co będzie się działo w tej demokratycznej , wolnej Polsce .

Co było to znamy .

Obecnie będziemy poznawać i krytykować .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Na razie dzięki poprzedniej większości mamy rozjebane sądownictwo, to jest pewne ... Prosta sprawa dwóch byłych posłów skazanych prawomocnym wyrokiem i nie ma prostej ścieżki prawnej, tylko jakies dyskusje na ten temat, a powinna być to prosta decyzja administracyjna ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Przecie sam Rudy przyznał że sadownictwo , zostało zmienione na dobre była jego wypowiedz

Kwestia semantyki. Bo jak coś zostało zmienione na dobre, to to samo co byś powiedział że już zostało zmienione na stałe albo na zawsze.:oops1:

Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Na razie dzięki poprzedniej większości mamy rozjebane sądownictwo, to jest pewne ... Prosta sprawa dwóch byłych posłów skazanych prawomocnym wyrokiem i nie ma prostej ścieżki prawnej, tylko jakies dyskusje na ten temat, a powinna być to prosta decyzja administracyjna ...

Ścieżka prawna jest prosta, jasna i zrozumiała. Wszystkie strony ją dobrze znają. Tylko nie wszystkim ona pasuje i próbują uprawiać swoją narrację, aby chronić przestępców.

Opublikowano

Jeżeli nie masz skrupułów a tym bardziej sumienia to co byś nie analizował ani co byś nie badał zawsze dojdziesz do oczekiwanych przez siebie wniosków. To często stan porządny, ułatwia funkcjonowanie ale trzeba nad tym panować. Co nie @mirro

galan99 napisał:

Daj spokój z tymi sądami , za jednych i drugich były takie same i będą .

Znów to robisz, znów ta sama śpiewka. Zdegradować istotny problem w celach narracyjno - propagandowych.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Jeżeli nie masz skrupułów a tym bardziej sumienia to co byś nie analizował ani co byś nie badał zawsze dojdziesz do oczekiwanych przez siebie wniosków.

Faktycznie pozwala to oszczędzić sporo czasu, zwłaszcza kiedy problem nie należy do najważniejszych, albo zgoła to nie mój problem.

Opublikowano
40 minut temu, galan99 napisał:

To była zasada demokratyczna jak powiadasz , policzymy głosy ?.

Zamach komunistyczny tak to się nazywa .

Ty głupi jesteś czy trolujesz? To jest najnormalniejsza demokracja - skompletowali większość i przegłosowali co chcieli

Opublikowano
masa24 napisał:

o moje zrodla dochodu to sie nie boj , bo mam 3 lacznie z 250 ha gospodarstwem.  zastanawia mnie wasza ignorancja , krotkowzrocznosc .....    czemu nie dopuszczacie mysli ze jednak moga tu zjechac i mozemy miec druga francje szwecje ???    nie boj sie tez o to co widzialem i gdzie bylem  bo  zdobywajac wyksztalcenie musialem wyjechac daleko za wies a ty do szkoly zawodowej zapewne rowerem jezdziles

powtarzasz te same argumenty co kazdy jelop.  ze juz ich tylu jest ..... zawsze bylo, warszawa 25 lat temu byla pelna zoltych i czarnych ,  teraz w kazdym malym miescie po 2-3 arabskie kebabny .   ale to nie sa osiedle, to sa pojedyncze osoby ktore tu pracuja  ........   pokaz mi osiedle arabow ?  pokaz mi miejsce gdzie strach wyjsc bo jest arabskie getto ?  sa juz takie miejsca w polsce ???   nie ma ?    ale moga byc 

Byli cyganie i jak miałeś połapane to było ok, teraz są chińczyki, wbijałem się między ruskich, ukraińców, z czeczuchami trzeba mieć zawsze wsparcie. Szuszwole nie muszą być w grupie aby kosa świat ujrzała. Nie zauważyłem braku tych atrakcji. Owszem, niema ich tylu co na zachodzie. Nie musi być. Policjantów na nocce jest akurat tylu, że na wieś nie docierają a i w małym miasteczku swojacy Cię pozbawią butów i garniaka.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Całe życie byłem przeciwko szcuciu na drugiego człowieka ... 

Obecnie nie szczuli , ,zdejmnij te ciemne okulary

Opublikowano (edytowane)

Oglądam teraz Republikę i pier**la farmazony że za PiSu rolnicy swobodnie strajkowali xD Ciekawe kto kazał policji zatrzymywać kolumny ciągników jadących na Warszawę xD

Edit: Kolejny hit, " rolnicy za czasów PiS nie mieli powodów do strajkowania" xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Teraz Tusk jest premierem i nie wie , co chcą rolnicy po co strajkować na granicy nie dobre to jest dla obu stron .

Ile to już u władzy było geniuszy od roku 1990 - 2023 i tylko rolnicy mają problemy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Masz jakiś problem w gospodarce ,źle ci się powodzi , narzekasz na niskie ceny raczej nie .

Więc co robią , rolnicy na granicy stale coś chcą i narzekają od 33 lat .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Masz jakiś problem w gospodarce ,źle ci się powodzi , narzekasz na niskie ceny raczej nie .

A czemu twój pracodawca Hans strajkuje w Berlinie, tak Ci dobrze płaci, stać go na tak dobrego pracownika 🤭 i strajkuje ??

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Niektórzy mają swoje ambicje i plany a inni są dziadami którzy od zawsze klepią biedę i to zaakceptowali. Jak jest tak dobrze to pojedź na granicę i ich uświadom.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ulman napisał:

Niektórzy mają swoje ambicje i plany a inni są dziadami którzy od zawsze klepią biedę i to zaakceptowali. Jak jest tak dobrze to pojedź na granicę i ich uświadom.

To kto wedle ciebie jest na granicy , dziady ?.

na co są dobre? 

Czyli też narzekasz na niskie ceny tak .

Przecie sam powiadasz , nie dać żadnych dopłat niech dziady padną . Zostaną tacy co chcą i wiedzą czego chcą .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v