Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

co tu robisz zużywasz energie pochodzącą z węgla świecisz światłem  jeździsz starymi ciągnikami    a nie koniem ?  jesteś świniom trującą 

Może bez wyzwisk.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Roman176 napisał:

26.03.2019 Ponad 1,4 mld zł zapłaciła Skarbowi Państwa Jastrzębska Spółka Węglowa

?t=crop:1270:613:nowe:0:0,resize:fill:536:258,enlarge:1

bredzisz panie 

To dane za nadzwyczajny 2022 rok. Te ponad 1,4 mld to za jaki okres?  

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

to by było na tyle 

https://moto.pl/MotoPL/7,88389,30554858,gdy-polacy-zaczynaja-tankowac-benzyne-e10-szwedzi-mowia-dosc.html?utm_source=facebook&utm_medium=sm&utm_term=ck&utm_campaign=FB_Moto&fbclid=IwAR0OdVcsYFdiR1ITvRHkPaq-HIyoyNfa85E5BFzpewYPgvTl-8DkUt0PVUE

Polacy zaczynają tankować benzynę E10. Szwedzi mówią "dość". Paliwa "najdroższe na świecie"

Przed chwilą, Ulman napisał:

kłamca i tyle z ciebie i ciemniak 

odpowiesz mi kto bd cie reprezentował jako rolnika w końcu ? 

Opublikowano

Może mnie nikt nie reprezentować. Ja nie jestem lewakiem wierzącym w związki zawodowe.

W którym miejscu skłamałem  pisząc......

4 minuty temu, Ulman napisał:

Opublikowano

"Przeprowadzimy nowy nabór w transparentnych konkursach, w których decydować będą kompetencje a nie znajomości rodzinne i partyjne".

Minister Edukacji Narodowej B.Nowacka powołała nowy ODPARTYJNIONY zarząd i radę Fundacji Rozwoju Systemu Edukacji (Fundacji Skarbu Państwa)

RADA:
Joanna Mucha (posłanka Polski2050) - przewodnicząca Rady 
Urszula Augustyn (posłanka PO)
Tomasz Bratek (wiceprezydent Warszawy - zastępca Trzaskowskiego z PO)
Kinga Gajewska (posłanka PO)
Jakub Kwaśny (członek założyciel Inicjatywy Polskiej B.Nowackiej, wieloletni działacz SLD)
Dorota Łoboda (posłanka PO)
Ewa Masny-Askanas (była wiceprzewodnicząca Rady Warszawy z PO)
Claudia Torres-Bartyzel (szefowa służby cywilnej w rządzie Ewy Kopacz)

ZARZĄD:
Sławomir Drelich (członek partii Polska2050, kandydat Polski2050 do Sejmu 2023)
Tomasz Krześniak (absolutny fan PO i Marcina Kierwińskiego na FB, członek Rady nadzorczej Veolia Energia Warszawa)

X

Platforma Obywatelska już pokazuje, jak podchodzi do "odpolityczniania" Spółek Skarbu Państwa. Nowym członekiem Rady Nadzorczej Polskiej Wytwórni Papierów Wartościowych została szefowa gabinetu politycznego Marcina Kierwińskiego Magdalena Roguska.

I to jest konkret! Nowa apartyjna jakość bez żadnych znajomości i powiązań 👏👏👏

tak się dyma lemingów :D 

Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał:

I to jest konkret! Nowa apartyjna jakość bez żadnych znajomości i powiązań 👏👏👏

tak się dyma lemingów :D 

jeszcze większe złodziejstwo niż było  za platformy prezes zarobił ok 200tyś za pisu 60bruto  a lewacy kwiczeli ze pis doji 

Opublikowano

Zacytuje całość żebyś nie manipulował i nie wycinał z kontekstu

3 godziny temu, Ulman napisał:

Takie ze odprowadzają podatku tyle co lidl🤣

Jakby policzyć średnią z lat 17-21 to mamy 427 mln podatku czyli 85 mln rocznie czyli prawie 10 razy mniej niż biedronka w 2022 roku. Do tego jeden rok 0 podatku i 460 mln strat.

W którym miejscu masz kłamstwo? Co konkretnie i jaka wg ciebie jest prawda?

Opublikowano

naprawa wymiaru sprawiedliwości

Minister sprawiedliwości i prokurator generalny Adam Bondar polecił prokuratorowi krajowemu odwołanie z delegacji łącznie 144 prokuratorów. W tym 94 z Prokuratury Krajowej oraz 50 z Prokuratur Regionalnych. Prokuratura Krajowa poinformowała o tym w piątek, dodając, że „spowoduje negatywne i nieodwracalne skutki prawne dla prowadzonych postępowań”.

Oświadczenie Prokuratury Krajowej zostało wydane - jak napisano - „w odpowiedzi na liczne zapytania dziennikarzy”.
„Jednoczesne odwołanie 144 prokuratorów, którzy wykonują swoje obowiązku służbowe w Prokuraturze Krajowej oraz w Prokuraturach Regionalnych spowoduje negatywne i nieodwracalne skutki prawne dla prowadzonych postępowań, a w szczególności występujących w tych sprawach osób pokrzywdzonych” - czytamy w dokumencie, zamieszczonym na stronie prokuratury.

„Osłabiając kadrowo prokuratury regionalne Prokurator Generalny Adam Bodnar doprowadzi do wydłużenia tych najbardziej skomplikowanych wielowątkowych i wieloosobowych postępowań, co będzie miało negatywne skutki dla tysięcy osób pokrzywdzonych w tych sprawach” – dodano.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v