Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Każde pokolenie powinno , zaznać WOJNY . By było świadome co oznacza wolność .

Wystarczy że wojny zaznają ci co muszą. Reszta może się bez niej obejść.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, hubertuss napisał:

No i proszę kilku tu się tak wczoraj wieczorem produkowało a ja miałem rację.

Kurs oszalał, politycy PiS ruszyli do ataku. A to wszystko błąd (msn.com)

jest taki film "Kontakt" i na sam koniec tego filmu pada coś takiego (nie dosłownie a z rozwinięciem reszty fabuły) no rzeczywiście nic się nie nagrało ale to nagranie niczego trwa 18 godzin mimo że kapsuła z kamerą przeleciała przez ustrojstwo w ułamku sekundy

nadal nie sprawdziłem czy strollowało notowania jeszcze innych walut względem siebie w takiej skali jak złotówki a i to nie do wszystkich bo np kanadyjski dolar wręcz taniał i jedną z podpowiedzi natrafiłem dziś na tym forum, o tam

7 godzin temu, nie napisał:

wczoraj ustawka w google ze zmyślonymi kursami złotego, żeby pokazać jak jest słaby i jak łatwo nim manipulować

dzisiaj depesza pap o tym i wypowiedź ministra i cała pierwsza strona w rzeczpospolitej ile to polska traci na tym, że nie wprowadziła euro

tak tępej propagandy dawno nie widziałem, ale dla lemingów wszystko jest ok, ważne, żeby glapińskiego wyrzucić

oczywiście nie sprawdzałem i tej "całej strony" ale jak to nie raz mi się zdarza powiadać - każdy kij ma dwa końce

że teorie spiskowe? ależ oczywiście

a wiecie jaka jest różnica między teorią spiskową a rzeczywistością?
jakieś pół roku ;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

a wiecie jaka jest różnica między teorią spiskową a rzeczywistością?
jakieś pół roku ;)

Parę razy chyba  poszło szybciej, nawet na AF.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Na tej zmianie najbardziej skorzystała tv Republika 

pod spragnionym się lód załamał a ten się cieszy że się w końcu wody napije ;)

m.in i ja nabijałem Im zasięgi z ciekawości co to w ogóle jest po tej hucpie z mediami no i powiem Wam - może sporadycznie czyli tak jak dotychczas czasem tam zajrzę ale tego na stałe się nie da oglądać i ponabierają kredytów, powykupiają miejsca na MUXach a zasięg spadnie do tylko nieco wyższego od sprzed że na odsetki może wystarczy a może i nie bo te MUXy też nie za free a tam bidnie pismakom płacą oj bidnie, o ile w ogóle zapłacą

może gdyby nie Sakiewicz to bym uwierzył że ma toto szansę rynkową ale no właśnie nie bo (i tu z innego filmu..) <"no bo qwa" Sakiewicz>

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

jest taki film "Kontakt" i na sam koniec tego filmu pada coś takiego (nie dosłownie a z rozwinięciem reszty fabuły) no rzeczywiście nic się nie nagrało ale to nagranie niczego trwa 18 godzin mimo że kapsuła z kamerą przeleciała przez ustrojstwo w ułamku sekundy

Jak się nie żyje w funkcji czasu, to se można pierdołami głowy nie zawracać.

Opublikowano
Dnia 1.01.2024 o 17:03, hubertuss napisał:

Nie ważne w co tobie się chce wierzyć a w co nie. Ważne jak jest. ta konkurencja Ukraińska i Białoruska nie wzięła się znikąd. Oni pracowali u Polaków i poszli na swoje.

Większość tych firm których właściciele blokują granice i tak padnie lub skurczy się do jednego dwóch aut gdzie właściciel sam będzie jeździł. Bo nie bezie komu u nich pracować. Kumpel robił u dziadtransa w PL nawet za pęknięta tarczę w naczepie go szef chciał obciążyć. Rzucił robotę to przyszli się prosić by wrócił bo nie ma komu. Dzisiaj wszystkie składy stoją na placu. Większość jeździła dla niego białorusów których też patrzył jak w ciula zrobić. Kiedyś kupiłem dwie ładowarki teleskopowe. Przyjechał białorus starą renówką z firmy znajomego to nawet szybę z butelki polewał bo spryskiwacz nie działał i ty mi będziesz mówił, ze za 50 tys składu nie kupisz. Ty ich nie znasz. Nie kupi za 50 to kupi za 70 teraz na ścianie wschodniej starsze dafy tanie jak barszcz. Bo na wschód nie można jeździć. A daf wiadomo ten starszy na wschód najlepszy.

Masz rację. Bizona można kupić już za 10 tys zł i za ok. 70 tys. Bizon jak się popsuje to go ściągniesz z pola a takiego tira jak złapie inspekcja to tej "firmy" może braknąć ale to nie mój problem.

7 godzin temu, nie napisał:

wczoraj ustawka w google ze zmyślonymi kursami złotego, żeby pokazać jak jest słaby i jak łatwo nim manipulować

dzisiaj depesza pap o tym i wypowiedź ministra i cała pierwsza strona w rzeczpospolitej ile to polska traci na tym, że nie wprowadziła euro

tak tępej propagandy dawno nie widziałem, ale dla lemingów wszystko jest ok, ważne, żeby glapińskiego wyrzucić

A może to nie przypadek, tylko celowe zagranie pod euro ? W sumie w ostatnim czasie dosyć dużo tych przypadków. Zakłócenia sieci, rakieta nad Polską.

3 godziny temu, jacek1296 napisał:

Do niedawna pisałeś z sensem, ale tego nie obronisz. MAMY BARAKI, czyli Polska ma baraki ( pałac kultury czy cholera wie co jeszcze). Nikt nie będzie pytał, dociekał  skąd się wzięły. Po prostu MAMY ( są nasze ) baraki.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Barak_(budowla)

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Czy można Ci jakoś pomóc oprócz modlitwy?

To jest sabuliga czy mi się tylko wydaje ?

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Na tej zmianie najbardziej skorzystała tv Republika 

PIS miał 8 lat na to aby założyć własną ogólnopolską stację , mam nadzieję że dofinansują tą TV Republika bo studio i jakość przekazu jest mizerne . 

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

mam nadzieję że dofinansują tą TV Republika bo studio i jakość przekazu jest mizerne . 

Noooo przekaz jeszcze nie dogonił TVP z ostatnich dni przed wrogim przejęciem, ale pewnie zaraz się zradykalizują. A wtedy owszem dofinansowanie się będzie należało.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

PIS miał 8 lat na to aby założyć własną ogólnopolską stację , mam nadzieję że dofinansują tą TV Republika bo studio i jakość przekazu jest mizerne . 

Przynajmniej mają teraz ekstra oglądalność  ,to będzie ich zapłatą..

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Jak chcesz to możesz wysłać przelew i dofinansować pensję dla Holeckiej czy Rachonia ;) 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Wiesz ile kosztuje średnio modernizacja techniczna takiego kanału ? + - 3 mln zł jeżeli dobrze pamiętam a trzeba jeszcze mieć na inne opłaty.

No i oprócz Republiki jest jeszcze na satelicie taki kanał "W Polsce PL", tylko o nim dosyć cicho z tego co widzę.

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

To jak takie to proste to dlaczego PiS jeszcze tej kasy nie załatwił xD Za tą kasę dali by 5000+, 20, 21 emeryturę i by mieli 80% poparcia xD 

tak jak Grabiec obiecał i co ? 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Noooo przekaz jeszcze nie dogonił TVP z ostatnich dni przed wrogim przejęciem, ale pewnie zaraz się zradykalizują. A wtedy owszem dofinansowanie się będzie należało.:lol:

Chodziło mi jakość przekazu czyli transmisję tak jak by za mało ostre .

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Sądzisz że by orzekały na niekorzyść Niemiec....

nie chodzi o niekorzyść Niemiec tylko u nas komuna podpisała za namową rusa rząd Bieruta dlatego platforma starała sie tak wypowiedzieć  

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Jeśli się pierw nie utopi.

a jaka różnica; pierw czy po?

z takim bosmanem jak Sakiewicz na szersze wody jak zasięg moich ramion bałbym się wypływać

co wcale nie jestem przeciw tej stacji i w ogólnopolskim naziemnym zasięgu
jednakowo nie dało się oglądać szczujni to równie dobrze się nie będzie oglądało szczujni kolejnych numeracji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Wiesz ile kosztuje średnio modernizacja techniczna takiego kanału ? + - 3 mln zł jeżeli dobrze pamiętam a trzeba jeszcze mieć na inne opłaty.

No i oprócz Republiki jest jeszcze na satelicie taki kanał "W Polsce PL", tylko o nim dosyć cicho z tego co widzę.

PIS dostał największą dotację za wygrane wybory to te 3 mln zł dla nich to pryszcz , mam na myśli subwencję .

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Chodziło mi jakość przekazu czyli transmisję tak jak by za mało ostre .

Jest na to sposób. Mniej cali w tv :ph34r:.

1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

PIS dostał największą dotację za wygrane wybory to te 3 mln zł dla nich to pryszcz , mam na myśli subwencję .

Dotacja to była na kampanię wyborczą. Te plakaty i banery to za darmo drukowali ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v