Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Spirytusu 😁

Tym bardziej nie moje klimaty ;) Ja tak do 60%, mocniejsze bardzo rzadko pijam, może kilka razy w życiu.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Mołdawskie śliwki zalewają polski rynek. Mołdawskie maliny i truskawki .

Ukraińska malina . Brokuły i kalafiory .

Ogórki z Rosji .

Pomidorów do Polski uplasowała się Holandia – 55 tys. ton; Drugie miejsce zajęła Hiszpania .

Jaki będzie rok 2024 ?.

Koszta Energi w Polsce będą większe na rok 2024 .

Będą dopłaty do poszczególnych , produkcji w Polsce . Na rok 2024 ?.

Zanim coś posadzicie , to pytajcie czy warto sadzić .

Michał Kołodziejczak

sekretariat
tel.: 22 623 15 13
e-mail: sekretariat.kolodziejczak@minrol.gov.pl

https://www.gov.pl/web/rolnictwo/michal-kolodziejczak

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

To wtedy można się jakoś odwoływać od tych kar, jeżeli jesteś w jakiejś tam ciężkiej sytuacji.

kupujesz auto za 100k i piszesz ze jesteś w ciężkiej sytuacji finansowej  

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

Jak ktoś wydał wszystkie swoje pieniądze, do tego kredyt na ten samochód to może być w ciężkiej sytuacji finansowej xD 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Roman176 napisał:

no jak kupiłeś za ostatnie a tym bardziej jeszcze z kredytem to prawdę piszesz bo sytuacja materialna to nie to samo co finansowa i jedna może być doskonała a druga fatalna
o masz, spóźniłem się bo już wcześniej to samo

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak ktoś wydał wszystkie swoje pieniądze, do tego kredyt na ten samochód to może być w ciężkiej sytuacji finansowej xD 

no ale to niedoskonałość edytora co nie odświeża na bieżąco a nie mój plagiat

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał:

To jak nazwać tą osobę, co tak kupuje ?.

kupiłeś za ostatnie a tym bardziej jeszcze z kredytem 

Wyborca Zjednoczonej Prawicy, tylko to raczej Golf III / IV a nie auto za 100tys...

Opublikowano
Zmanipulowane przez media głupki, zamiast cieszyć się spotkaniem, kłócą się przy rodzinnych, świątecznych stołach "kto więcej" a takie Orłosie czy Adamczyki śmieją im się w twarz 😁
A już na amen rozwaliło mnie tłumaczenie Orłosia, który stwierdził, że jego zarobki są zasłużone (a tamtych nie), bo - cytuję - " to co robiliśmy wtedy, to było dziennikarstwo uczciwe wobec widza" 😂
Jasne! 😁😂😁Tak uczciwe, jak jego półmilionowe zadłużenia podatkowe względem Skarbówki 😁😁😁 Szczegóły w linku https://rozrywka.dziennik.pl/news/artykuly/8530455,maciej-orlos-podatek-zaleglosci.htm
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dysydent napisał:

a jak trzyma te "ostatnie" w pieniądzu co nieustająca inflacja odkąd ten pieniądz wymyślono to geniusz?

Ale znowu wydawać bez celu byle tylko nie mieć w pieniądzu też pozbawione sensu ...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Roman176 napisał:

A już na amen rozwaliło mnie tłumaczenie Orłosia, który stwierdził, że jego zarobki są zasłużone

tego Orłosia to całkiem trafnie Ziemkiewicz podsumował..
zaraz poszukam gdzie bo nawet warto posłuchać całości choćby ze względu na specyficzny humor jakiego Ziemkiewiczowi odmówić nie można

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Samochód z salonu za 100 k. Po trzech latach sprzedać ile można będzie dostać za niego ?.

By znów kupić  , nowe z salonu , za 100 k , by  auto było na gwarancji . i Tak co 3 lata zmiana .

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale znowu wydawać bez celu byle tylko nie mieć w pieniądzu też pozbawione sensu ...

no ale pisaliśmy o pieniądzach a nie drobniakach na bieżące utrzymanie
drobniaki to się powinno potrafić zarabiać na bieżąco co dzisiaj byle łajza potrafi aby chciała cokolwiek robić bodaj ze dwa dni w tygodniu

no i inwestowanie to nie topienie w dobra konsumpcyjne które już na samym starcie są stratą bo przewartościowane i o ujemnej stopie zwrotu z samej natury

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v