Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, PRZMAS19821982 napisał:

@dsbh 

Myślisz że do kogo miała kasa trafić produkująca wiatraki...

Podważasz informacje hubertussa :) ?

Dla mnie jest dziwne, że pierwsza ustawa dotyczyła właśnie wiatraków. Ale pewnie społeczeństwo głównie o to pytało w czasie kampanii wyborczej :ph34r:.

Opublikowano

Każdy ma swoje informacje..

Każdy się może mylić 

3 minuty temu, dsbh napisał:

Podważasz informacje hubertussa :) ?

Dla mnie jest dziwne, że pierwsza ustawa dotyczyła właśnie wiatraków. Ale pewnie społeczeństwo głównie o to pytało w czasie kampanii wyborczej :ph34r:.

Opublikowano
10 minut temu, dsbh napisał:

Nie wiem jak po narkotykach ale po alkoholu jest pierwsze dmuchanie w alkomat a potem następne i sprawdzanie czy stężenie rośnie czy spada. Pytanie kiedy były robione pierwsze testy, zaraz po wypadku czy później i ile razy ?

Narkotyki to nie alkohol że znikają po kilku godzinach ...

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Może do firmy w ktorej kierowniczką jest żona doradcy hołowni?

A ta firma to :ph34r: ?

3 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Każdy ma swoje informacje..

Każdy się może mylić 

No gdzie ? Ten się nigdy nie myli 🤣. Poczytaj jego posty :ph34r:.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Narkotyki to nie alkohol że znikają po kilku godzinach ...

Nie brałem to nie wiem. Po kilku godzinach to Ci piwo z organizmu zniknie. Wóda dłużej trzyma. I druga sprawa kwestia organizmu. I tyle w tym temacie ode mnie.

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał:

A ta firma to :ph34r: ?

No gdzie ? Ten się nigdy nie myli 🤣. Poczytaj jego posty :ph34r:.

Nie brałem to nie wiem. Po kilku godzinach to Ci piwo z organizmu zniknie. Wóda dłużej trzyma. I druga sprawa kwestia organizmu. I tyle w tym temacie ode mnie.

Spółka ørsted 🤫

Opublikowano
11 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Wiatrak to nie  produkuje energii?

Produkuje, a reszta jak gregor  napisał. 

Wielu jednak dziwnie twierdzi że kasa z KPO idzie i będzie wszystko teraz się kręcić , no wiatraki napewno 🙆‍♂️ 

Opublikowano
56 minut temu, dsbh napisał:

Przypomnę ci, że to TVP Info miało być zlikwidowane a wygląda na to że nie będzie a wręcz przeciwnie. Czyli twój guru zrobił cię w ciula. A po drugie rok temu pisałeś, że zamiast na TVP, miliardy powinny trafić do służby zdrowia. Coś się zmieniło od tamtej pory ?

Co do imigrantów to już pisałem. Mamy przyjmować 2 tys. rocznie. A co do mediów, przed Pisem radziły sobie bez dotacji państwowych a teraz nie mogą ? Ciekawe ile nowy prezes będzie zarabiał ? Może trzeba sobie przyciąć pensje.

Jakiego Siemensa ? Nie widzisz co hubertuss pisze 😛.

Miliardy trafią do służby zdrowia nic się nie zmieniło. Nie oczekiwałem likwidacji tvp info nie wiem gdzie to wyczytałeś.

Co do imigrantów snujesz wizje, że mamy przyjmować a real jest taki, że za pisu przyjęliśmy 250 tys w 30 miesięcy. Mamy więc twoje sny na jawie vs stan faktyczny.

Siemens jest jedynym producentem wiatraków na świecie?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Produkuje, a reszta jak gregor  napisał. 

Wielu jednak dziwnie twierdzi że kasa z KPO idzie i będzie wszystko teraz się kręcić , no wiatraki napewno 🙆‍♂️ 

Narazie jest zaliczka...

Zobaczymy co z resztą kpo będzie...

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Sprawdz ile elektrowni wodnych jest w Europie ile w Polsce, to bardzo dobry pomysł.

Oj ja tylko dla konwersacji z Gregorem.

Dawno mieli robić zbiorniki retencyjne.

Jakieś elektrownie przy tym by nie zaszkodziły 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v