Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Weź przestań kłamać.

eee pijak ze pije ze mają mnie wyrzucić z pracy to co niby ? cieszysz się ze górnictwa nie bd   to miłość miłosierdzia czy jak ? 

Opublikowano
6 minut temu, dsbh napisał:

Jak dla mnie lepszym duetem byli Bosak-Winnicki niż Bosak-Mentzen. Jakoś mi nie pasuje ten drugi, odkąd objął władzę w partii i odeszli Sośnierz, Kulesza i Dziambor. Korwin ma swoje lata i tylko wywołuje sensacje gdy powie coś kontrowersyjnego a Braun jest inteligentnym człowiekiem, chociaż poglądy ma jakie ma. Na plus dla mnie ostatnio Wawer. Szkoda że się nie dostały Bryłka i Zajączkowska ale może w następnej kadencji będzie lepiej.

Tam chodzi o cięcie kosztów. Transmisje sportowe są dużo droższe niż utrzymanie TVP Info. Premiery przesunięto na nowy sezon czyli wiosnę. Kogoś tam nieźle porąbało, że zima to okres powtórek. Czekam aż Onet czy Fakt opiszą ile zarabia nowy prezes i nowe gwiazdy TVP.

Jakie 🤔 ? :ph34r:

2 tys. rocznie. Czyli taka mała ulica. Po 5 latach już małe miasto.

Jednak nie myślisz samodzielnie lub masz krótką pamięć. Przypomnę Ci. Tusku nawoływał do niepłacenia abonamentu i miał 8 lat na jego uregulowanie. Takiej prostej rzeczy nie potrafił jednak zrobić. Pis miał 8 lat na to samo i również sobie nie poradził. I oni chcą podejmować poważniejsze decyzje 😛.

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie ON 6,28 zł. Staniało o kilka groszy ostatnio. Aż dziwne że kolejek nie ma.

Konfa chyba nie dotrwa do następnych wyborów, już Wipler o to zadba. Choć i mentzenowi nic nie brak. Tam jest nieciekawie wewnątrz ale nie miejsce i czas na takie opowiastki 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

eee pijak ze pije ze mają mnie wyrzucić z pracy to co niby ? cieszysz się ze górnictwa nie bd   to miłość miłosierdzia czy jak ? 

Ale to nie jest życzenie czegoś złego.

To są fakty.

Np nie zaprzeczysz chyba że kopalnie wygaszają?

Więc przestań w końcu kłamać 

Opublikowano
7 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Akurat ustawy budżetowej zawetować nie może.

Co najwyżej może skierować do trybunału konstytucyjnego...

może bo jest za pisu na 140mld deficytu wrześniu  a platfusy mają 180mld 

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To zostanie najgorzej wspominanym prezydentem w historii, a swojemu następcy z PiSu zrobi taką reklamę, że na pewno następnym prezydentem nie będzie PiSowiec ani nikt związany z tym środowiskiem ...

Czas najwyższy żeby i ten twor się rozpadł, Toć tam czesc tej ekipy nie dożyje następnych wyborów 

Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

A ten mitoman v11, dawniej RU85 co nakupił mocznik  uff i go gotował, a nawozy zaraz potaniały... ze wstydu usunął konto

Ru85 to nie kojarzę a z tym v11 to się w kilku kwestiach kiedyś zgadzaliśmy obydwaj 🤔

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał:

może bo jest za pisu na 140mld deficytu wrześniu  a platfusy mają 180mld 

Jak się nie zapisało 0% VAT-u w budżecie, tarczy anyinflacyjnej, dopłat do energi elektrycznej i jeszcze kilku takich programów to i deficyt był mały ... To tak jakbys ty układał budżet gospodarstwa na przyszły rok, wyszły by Ci super dochody, ale potem przypomniałeś sobie że zapomniałeś o opryskach i częściach do ciągników i maszyn xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

Czemu Cię tu mają za pijaka?

4 minuty temu, Roman176 napisał:

2015 strajkowaliśmy chcieliśmy razem z rolnikami i cukrownictwem 

Tych towarzyszy do strajkowania słabo sobie dobraliście 

Opublikowano

Duda strzelając sobie w kolano przez weto podwyżek sporej grupie społeczeństwa pięknie zagrał na rzecz Tuska. Dzięki jego wetu nie ma finansowania mediów publicznych. Więc minister może z braku finasowanie postawić je w stan likwidacji. Brawo Duda.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Dzięki jego wetu nie ma finansowania mediów publicznych. Więc minister może z braku finasowanie postawić je w stan likwidacji. Brawo Duda.

Oni doskonale wiedzieli że Maliniak to zawetuje dlatego mu to podłożyli xD 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jak się nie zapisało 0% VAT-u w budżecie, tarczy anyinflacyjnej, dopłat do energi elektrycznej i jeszcze kilku takich programów to i deficyt był mały ... To tak jakbys ty układał budżet gospodarstwa na przyszły rok, wyszły by Ci super dochody, ale potem przypomniałeś sobie że zapomniałeś o opryskach i częściach do ciągników i maszyn xD 

najwięcej kosztują urzędnicy nauczyciele i budżetówka 20mld 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Duda strzelając sobie w kolano przez weto podwyżek sporej grupie społeczeństwa pięknie zagrał na rzecz Tuska. Dzięki jego wetu nie ma finansowania mediów publicznych. Więc minister może z braku finasowanie postawić je w stan likwidacji. Brawo Duda.

Trudno. Tvnów już wystarczy a tak to może kogo wyleczą

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v