Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, v11 napisał:

Tramp też się nie chwali? A kasą trzeba się cieszyć a nie trzymać w słoiku w lub skarpecie 

tak się sprawdza ludzi .. biedy ci napisze ze jest bogaty i ma więcej od ciebie i jeszcze ci życzy źle 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Co wy tam robicie?

wydobywamy koks do hutnictwa 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

ci nie każe ci się chwalić sumami  tylko widzę co posiadasz  gospodarzysz na kompleksie Leśno sosnowym  masz tylko zboża przeżyta kosztują grosze hodowli nie ma 

Pisałem już kilka razy.

Gleby niezłe, zboża wystarcza by sprzedać i mała hodowlę utrzymać.

Po za tym można też inaczej zarabiać.

Opublikowano (edytowane)

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-12-27/tvp-postawione-w-stan-likwidacji-decyzja-ministra-sienkiewicza/

,"Podjąłem decyzję o postawieniu w stan likwidacji spółek Telewizja Polska S.A., Polskie Radio S.A. oraz Polskiej Agencji Prasowej S.A." - przekazał w komunikacie minister kultury i dziedzictwa narodowego Bartłomiej Sienkiewicz. Jak wyjaśnił ma to związek z "decyzją Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej o wstrzymaniu finansowania mediów publicznych".

Edytowane przez PRZMAS19821982
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Roman176 napisał:

wydobywamy koks do hutnictwa 

chyba węgiel koksujący bo koks wyciąga się  z baterii koksowniczej -chyba  ze jest nowa technologia wypalania pod ziemią węgla i pozyskiwanie koksu 

Opublikowano
4 godziny temu, GABBER85 napisał:

wasze gadki i mądrości  to se możecie trzymać dla siebie, sa tyle samo warte co te z przed 10 lat,  szkoda tej klawiatury

Najlepszy jest ten od uff co nawet na wybory nie poszedł, a teraz najwięcej nadaje co złe co dobre

Opublikowano
21 minut temu, GABBER85 napisał:

ja mam wrażenie ze cie w domu dojeżdżali  za młodu i jesteś nieszczęśliwy 

jak zwykle twoja diagnoza jest bledna.. 

21 minut temu, Roman176 napisał:

dacie się wykiwać  jak 90% społeczeństwa polskiego .. rozszerzą strefę wy wyjdziecie na ulice i wrócą do tego  co teraz jest a wy bd się cieszyć ze wygraliście  .. jak rolników ograli teraz  

kombajnu nie masz stary ciągnik masz mniej pola masz .. masz obligacje ? fundusze ? 

a co bedzie gdy matka ci pola nie zapisze ??

16 minut temu, Roman176 napisał:

120 mld zł na zielone inwestycje budowy farmy Baltic Power

jak zwykle zera ci sie pomylily..

gdybys mia troche rozumu to sam kwota powinna wzbudzic towje podejrzenia co do prawidlowosci..

15 minut temu, Roman176 napisał:

ja pracuje na JSW mnie nie dotyczy energetyczny węgiel 

ja ci nie każe ci się chwalić sumami  tylko widzę co posiadasz  gospodarzysz na kompleksie Leśno sosnowym  masz tylko zboża przeżyta kosztują grosze hodowli nie ma 

wiesz jaka afera jest z eko-groszkiem ?? sprzedaja  z pokladow gdzie ma jakosc koksujacego i nie da sie w iecach palic normalnie..

Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

Najlepszy jest ten od uff co nawet na wybory nie poszedł, a teraz najwięcej nadaje co złe co dobre

ten od uff ma jeszcze na co najmniej 2 lata zapasu i nie jęka nie stęka  -bo dawał sobie rady i za pis i za po da sobie radę, ba już ma ułożony 2024 rok jedyne czego nie przewidzi to pogoda A mam na tyle rozumu że na złodzieja drugi raz nie głosuje od złodzieja drugi raz nie kupuje i złodziejowi drugi raz nie sprzedaje -mam jedną słabość -dyskutuje z idiotą  bo ciekawi mnie gdzie jest dno  

Opublikowano
14 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-12-27/tvp-postawione-w-stan-likwidacji-decyzja-ministra-sienkiewicza/

,"Podjąłem decyzję o postawieniu w stan likwidacji spółek Telewizja Polska S.A., Polskie Radio S.A. oraz Polskiej Agencji Prasowej S.A." - przekazał w komunikacie minister kultury i dziedzictwa narodowego Bartłomiej Sienkiewicz. Jak wyjaśnił ma to związek z "decyzją Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej o wstrzymaniu finansowania mediów publicznych".

Koalicja już okrzyknęła zwycięstwo że hajs zamiast na tvp pójdzie na onkologiię a całe święta na Dudę nasrywali że nauczyciele z hajsu się wypłukali na święta i przez to że zawetował budżet to po świętach nie będą mieli za co żyć 

14 minut temu, pedro2 napisał:

Któren?

Opublikowano

Archeolodzy  podają odkryte miasto ,że nie żywiło się mięsem na  co dzień , tylko od święta .

Czy ten , przekaz ma się  tyczyć ,że hodowla bydła jest nie potrzebna na taką , skalę jak jest obecnie .

Gigantyczne miasto istniało w Europie tysiące lat temu. Ówczesnym ludziom pomogło zaskakujące źródło pożywienia

Jak wyjaśniają autorzy, ich jadłospis w niewielkiej części składał się z mięsa. Wydaje się, iż odpowiadało ono za około 10 procent, a znacznie większą rolę odgrywały pokarmy roślinne. Na przykład zboża i rośliny strączkowe odpowiadały za 46 procent . 

Działający w tym obszarze archeolodzy dotarli do dowodów, których datowanie wskazuje na okolice 4100 roku p.n.e

https://www.focus.pl/artykul/choroba-zombie-jeleniowate-ludzie

Opublikowano
1 minutę temu, v11 napisał:

Duda się wk***i i będzie wetował wszystko aż skapitulują i mogą mu naskoczyć - ja bym tak zrobił 

Akurat ustawy budżetowej zawetować nie może.

Co najwyżej może skierować do trybunału konstytucyjnego...

Opublikowano
23 godziny temu, v11 napisał:

no cóż została konfederacja i to jedyna opcja gdyby był obowiązek głosowania- .cierpliwość  spokój i meritum wypowiedzi Bosaka mnie zaskakuje jak taka menda jak Braun czy Korwin tam się uchowała ?Gdyby nie te zgniłe jabłka można by pomyśleć 

Jak dla mnie lepszym duetem byli Bosak-Winnicki niż Bosak-Mentzen. Jakoś mi nie pasuje ten drugi, odkąd objął władzę w partii i odeszli Sośnierz, Kulesza i Dziambor. Korwin ma swoje lata i tylko wywołuje sensacje gdy powie coś kontrowersyjnego a Braun jest inteligentnym człowiekiem, chociaż poglądy ma jakie ma. Na plus dla mnie ostatnio Wawer. Szkoda że się nie dostały Bryłka i Zajączkowska ale może w następnej kadencji będzie lepiej.

22 godziny temu, Roman176 napisał:

W "Wiadomościach" kilkukrotnie zapowiadano również, że widzowie będą musieli pożegnać się z uwielbianymi teleturniejami, a nawet transmisjami sportowymi. Warto nadmienić, że kluczowe zmiany w ramówce zaszły jednak zanim zmienił się zarząd, a funkcję prezesa pełnił Mateusz Matyszkowicz. W związku z podjętymi wówczas decyzjami m.in. zawieszono premiery nowych odcinków "Ojca Mateusza", a także wprowadzono przerwę w emisji "Klanu".

Tam chodzi o cięcie kosztów. Transmisje sportowe są dużo droższe niż utrzymanie TVP Info. Premiery przesunięto na nowy sezon czyli wiosnę. Kogoś tam nieźle porąbało, że zima to okres powtórek. Czekam aż Onet czy Fakt opiszą ile zarabia nowy prezes i nowe gwiazdy TVP.

21 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Bo po tygodniu rządów to już wszystko wiadomo ... xD Na razie spełniają obietnice, wyganiają PiS i propagandę z TVP xD I jak mądrze to rozegrają to na tym wygrają.

Jakie 🤔 ? :ph34r:

21 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

I powiedzieli o tym w programie "19.30", w czasach propagandy PiSowskiej to byłoby nie do pomyślenia ...

Pinokio podpisywał zgody w UE a jak przyjeżdżał do kraju to tłumaczył że zła unia nakazuje ...

Zresztą, ile ich tam ma być, 2 tys ?? Obajtek zbudował getto na 7tys pod Płockiem i nikomu nie przeszkadza ...

2 tys. rocznie. Czyli taka mała ulica. Po 5 latach już małe miasto.

20 godzin temu, racyl napisał:

Przez 2 tygodnie tusk zdążył kontrole opłat abonamentu na emerytów wysłać ? 😄 Pewnie tak samo według tvp i tych prawicowych mediów miał zaraz po wyborach 15.10.2023 spełniać obietnice wyborcze nie mając władzy 😄

Jednak nie myślisz samodzielnie lub masz krótką pamięć. Przypomnę Ci. Tusku nawoływał do niepłacenia abonamentu i miał 8 lat na jego uregulowanie. Takiej prostej rzeczy nie potrafił jednak zrobić. Pis miał 8 lat na to samo i również sobie nie poradził. I oni chcą podejmować poważniejsze decyzje 😛.

20 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Na te wyborcze 2zł się nie załapałem, bo wykupiłem limit wcześniej.

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie ON 6,28 zł. Staniało o kilka groszy ostatnio. Aż dziwne że kolejek nie ma.

Opublikowano
2 minuty temu, v11 napisał:

Duda się wk***i i będzie wetował wszystko aż skapitulują

To zostanie najgorzej wspominanym prezydentem w historii, a swojemu następcy z PiSu zrobi taką reklamę, że na pewno następnym prezydentem nie będzie PiSowiec ani nikt związany z tym środowiskiem ...

Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie ON 6,28 zł. Staniało o kilka groszy ostatnio. Aż dziwne że kolejek nie ma.

U nas takich cen nie ma, w święta się kręciłem po okolicy to najtańszy ON 6,45 ...

Opublikowano
1 minutę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Akurat ustawy budżetowej zawetować nie może.

Co najwyżej może skierować do trybunału konstytucyjnego...

budżetu nie ale resztę ?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, v11 napisał:

budżetu nie ale resztę ?

Może wetować, ale to idealna droga do zniszczenia swojego środowiska czyli PiSu ... Potwierdzi, że to ludzie nie zdolni do jakiegokolwiek dialogu i porozumienia ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v