Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, galan99 napisał:

Jeśli  nikogo się nie boisz, to wiedz o tym, że ja się boję gniewu bożego... i łez ludzkich się boję, i krzywd! 

Jeśli się boisz to już jest znak że jesteś niewolnikiem

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Co ty chłopie możesz wiedzieć skoro podstawowa analiza prostych cyfr sprawia ci ból.

Jako zaprzaniec i kłamca wklejasz jakąś pszenicę żeby sobie ego poprawić. Szkoda że to wzięte z netu https://www.wrp.pl/wp-content/uploads/2022/07/zboza-pszenica-miotla.  . Jesli kto ciekawy to niech do adresu dopisze jpg i Romanowe zdjęcie niby mojej pszenicy się załaduje.

nie chciałem aż tak cię kompromitować  ale jak ktoś chce zobaczyć czarnoziemskiego potentata w produkcji pszenicy galan wstawił film ta ze zdjęcia jest chociaż równa twoja wygląda jak rozsiewaczem konnym byś siał nawozy  

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie chciałeś mnie kompromitować więc sam się skompromitowałeś. 🤣 Brawo ty👍

W jakiej miejscowości robiłeś zdjęcie mojej pszenicy?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Nie chciałeś mnie kompromitować więc sam się skompromitowałeś. 🤣 Brawo ty👍

a może po raz 3 cię skompromitować ?  i wyszukać i zacytować ?

6 minut temu, Ulman napisał:

Nie uciekaj od odpowiedzi notoryczny kłamczuchu. gdzie zrobiłeś to zdjęcie i jakim cudem znalazło sie na portalu wrp.

bo jest taka sama jak twoja pszenica z filmu  dawaj zdjęcie wiatraczków 

Opublikowano (edytowane)

Łapiesz za słowa .

Walki z BOGIEM Z KRZYŻEM .

Byli tacy co walczyli z bogiem i krzyżem , marnie skończyli .

Boga nie trzeba się bać .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 minut temu, Roman176 napisał:

a może po raz 3 cię skompromitować ?  i wyszukać i zacytować ?

bo jest taka sama jak twoja pszenica z filmu  dawaj zdjęcie wiatraczków 

Wyszukaj i zacytuj byle w całości a nie jak w TVPis bo znowu się zaorzesz.

No i znowu wyszło że łżesz jak pies - najpierw - "tymczasem pszenica ulmana" a po 12 godzinach i kilku pytaniach wyszło że kłamiesz i piszesz "taka sama jak twoja pszenica" 

No to jeszcze dla porządku zapytam gdzie widziałeś moją pszenicę i skąd wiesz że to była moja? No i dlaczego kłamałeś wstawiając zdjęcie z netu? 

13 godzin temu, Roman176 napisał:

spokojnie swoje wiem ... lampki na całym domu powieszone .. 3godziny dałem rade a co u ciebie 14godzin na af naprawdę nieróbstwo pełną definicją 

bajko pisarz mam najlepszą pszenice na naszych czarno ziemia gdzie ty sie paprasz na glinach  tymczasem pszenica ulmana

zboża pszenica miotła - Wiadomości Rolnicze Polska

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, galan99 napisał:

Nie zmieniaj bo nie oto chodzi .

Ściągałbyś krzyż , czy wywracał krzyże przydrożne .

Nie zmieniam. Zdałem sobie sprawę chyba wczoraj że w lokum nie mam żadnego krzyża to i zdejmować nie mam co

Opublikowano
53 minuty temu, galan99 napisał:

Łapiesz za słowa .

Walki z BOGIEM Z KRZYŻEM .

Boga nie trzeba się bać .

Galan jest coś takiego jak 'bojaźń Boża" a to jest całkowicie coś innego jak strach przed Bogiem, Może dlatego to niedogadanie?

Opublikowano
58 minut temu, galan99 napisał:

Noo, np. taki Jagiełło wygrał pod Grunwaldem, ale Malborka już nie zajął.....  

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

O właśnie. Skoro chrzest Polski był w 966r to po co ta cała bitwa pod Grunwaldem później?

Oj, czepiasz się Pan, atakowanie zakonników 600 lat temu było fajne, a atakowanie zakonników teraz jest bee xD 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Leszy napisał:

Noo, np. taki Jagiełło wygrał pod Grunwaldem, ale Malborka już nie zajął.....  

Aaaaa widzisz . Bo Bozia nie do końca chciała aby tak się stało. Z resztą potem  Niemcy na klamrach tez mieli "Gott Mit Uns" i też się to dobrze nie skończyło. Ale chyba dlatego że starli się z tymi co mieli napis "In God we trust" ,:lol:

11 minut temu, gregor1284 napisał:

O właśnie. Skoro chrzest Polski był w 966r to po co ta cała bitwa pod Grunwaldem później?

Bo to już było bierzmowanie.:lol:

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 3.12.2023 o 18:42, galan99 napisał:

@Ulman Chorążanka - W podróży przez Gminę Tomaszów Lubelski - W cieniu Wiatraków

Od 3 min Wiatraki i Ulmana pszenica .

kłamca jedzie zaparte burak prostak 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Wyszukaj i zacytuj byle w całości a nie jak w TVPis bo znowu się zaorzesz.

No i znowu wyszło że łżesz jak pies - najpierw - "tymczasem pszenica ulmana" a po 12 godzinach i kilku pytaniach wyszło że kłamiesz i piszesz "taka sama jak twoja pszenica" 

No to jeszcze dla porządku zapytam gdzie widziałeś moją pszenicę i skąd wiesz że to była moja? No i dlaczego kłamałeś wstawiając zdjęcie z netu? 

wyborco rudego 

wqurwiają go pola małe 2ha a tam jedne kąski po 20 arów 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

dojczlan,dojczlan yber ales tusk..

4 godziny temu, mirro napisał:

U nas stała kapliczka na skrzyżowaniu dróg na działce znajomego. Ponieważ kiedyś droga miała 3m teraz przy asfalcie 5m trzeba byłoby na samym skrzyżowaniu odwalić zwężenie, Sam gościu zaproponował drogowcom że wyleje nowy fundament, za nowym pasem drogowym, a potem na widłach od koparki podnieśli kapliczkę i postawili na nowym fundamencie. Skrzyzowanie jest jak należy, kapliczka postoi dłużej a ksiądz stwierdził że wszystko jest OK.

przeceiez te cale kapliczki to czyste poganstwo, balwochwalsto w najlepszym wydaniu..zamiast do drzew ludzie modla sie do drewna..

4 godziny temu, gregor1284 napisał:

To wychowanie i edukacja to tak średnio bym powiedział funkcjonuje

Daję radę a Ty?

wczoraj dalem rade spokojnie , dzisiaj to nie wiem..

4 godziny temu, andrzej78 napisał:

A jakie wydarzenie zainicjowało początek Polskiej państwowości ?

To jest aspekt formalny , ale wynikający z wzajemnej relacji Państwo - Kościół. 

najciekawsze ze nikt tego nie wie..rus stworzyli wikingowie-polske podobnie mialo byc ,ale  ta teoria jest mocno  kwestionowana. byc moze czesi ...

panstwo piastow powstalo w ciagu wlasciwie jednego pokolenia z niczego..z pol wyrosly grody w pare lat..

4 godziny temu, gregor1284 napisał:

Mi się wydaje że to co wydarzyło się ponad 50 lat temu i nikt Ci o tym nie może opowiedzieć a najlepiej kilka osób żebyś mógł sobie porównać ich wypowiedzi to trzeba patrzeć przez palce. Nie wiadomo kto co jak interpretował i jak to opisał patrz przypadek żydów. Polacy oddawali za nich życie a oni twierdzą że Polacy ich mordowali. Gdzie leży prawda? Różne źródła różnie podają... A co było 100, 200 czy ponad tysiąc lat temu jak stwierdzić czy było prawda jak tu na przełomie połowy wieku ciężko ustalić 

jedno jest pewne polacy wiecej zydow zamordowali niz uratowali. jedwabne i ulmowie sa tylko symbolem pewnego zjawiska-niestety powszechnego..

4 godziny temu, HF86 napisał:

ludzie obchodzą święto urodzin Jezusa, bez solenizanta. 

ale tego już się nie odwróci. 

kto zechce, to zostanie. może trzeba upadku, by coś kiedyś z tego powstało 🤔

i to w dniu w ktorym na pewno sie nie urodzil .  tak naprawde to swieto poganskie -rodem z rzymu..

4 godziny temu, Ulman napisał:

I to jest największy dramat demokracji. Lud w swojej masie jest głupkowaty a spełnianie woli głupków dobrze skończyć się nie może.

Jest jeszcze trzecia duża grupa która wali wódę po kościele.

ja znam takich co nawet przed kosciolem..

4 godziny temu, leniwy27 napisał:

Nic wiele nie zrobią poprostu burza w szklance wody. Jesteśmy narodem chrześcijańskim wpisanie w konstytucję której obecną władza mocno przestrzega. U nas wchodzą do kościoła i obrażają nasza wiarę niech idzie do Turcji i obrazi czy wypowie źle słowa o islamie to wtedy powiem ze jest nie wierzący i wolnym człowiekiem. 

a co mnie turcja obchodzi ?? moze ty z turkow pochodzisz ?? wielu jencow osiedlali w polsce. turek to dosyc powszczechne nazwisko..

to nie imam sie wtraca w sprawy panstwa polskiego , tylko jeden z drugim biskupem..

dopoki kosciol bierze kase od panstwa-kazdy obywatel moze go obrazac,, gdy przestanie-to wtedy,tacy jak ja, co na tace daja..

2 godziny temu, galan99 napisał:

Nikogo się nie boję .  JEDYNIE ,Tylko BOGA I LUDZKICH Łez .

a panow w bialych kitlach z kaftanem ?? ten bog to czasami nie jahwe czy inny allah sie nie nazywa ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v