Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

dawaj to poczytam 

Chłopie. Nie w moim interesie jest dokładnie to wiedzieć. 

Szczerze to mam to gdzieś czy dostaniesz emeryturę czy rentę za pijaństwo.

Sam się dowiedz dokładnie co ci przysługuje a nie strzepisz ryja prubując obrażać.

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Zazdrość? O te twoje porozpieprzane po okolicy hektarowe działki ilastych glinek?  Może u siebie komuś tym zaimponujesz ale u mnie można to traktować jedynie humorystycznie.

to zapytaj sie tych tu potentatów  jak na piaskach sie dobrze gospodarzy  .. u ciebie dobre ziemie a pszenice niektóre opłakanym stanie , już nie pisze o twojej pszenicy zmiotlonej z kluskami mojego paznokcia 

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

ja pisałem o tym temacie to wiem ze są pewien gościu co cie tu jebał ok 80km ma dużo więcej ha 

Możesz po polsku napisać co masz na myśli czy już masz tak padaczkowo drgawkowe ruchy jak TVPis?

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Konfa to nie sekta PIS że będą za wszelką cenę i wbrew wszystkiemu człowieka bronić. Cel miał słuszny, metody już nie.

Lepsze to niż wezwanie na dywanik do ambasady pejsatych po to by mogli PISiakom podyktować jak powinna brzmieć ustawa.

Nowelizacja ustawy o IPN. Stanisław Tyszka: PiS skompromitowało Polskę (youtube.com)

O ile pamiętam to i niejaka pani Mosbacher  też kilka razy opierdzieliła nasze władze żeby za bardzo nie fikały. 

Jutro dumny i niezależny prezydent Duda znowu odpali żydowskie świeczki. Żona mu kazała czy doradcy? 

Brauna usuną to i po konfie będzie 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Chłopie. Nie w moim interesie jest dokładnie to wiedzieć. 

Szczerze to mam to gdzieś czy dostaniesz emeryturę czy rentę za pijaństwo.

Sam się dowiedz dokładnie co ci przysługuje a nie strzepisz ryja prubując obrażać.

prawdziwy prostak nie wiem ale się wypowiem ale pijesz dno społeczne 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

to zapytaj sie tych tu potentatów  jak na piaskach sie dobrze gospodarzy  .. u ciebie dobre ziemie a pszenice niektóre opłakanym stanie , już nie pisze o twojej pszenicy zmiotlonej z kluskami mojego paznokcia 

Taaaa, na piaskach to się gospodarzy jak cholera🤣 Ciekawe tylko czemu zawsze się za nie najmniej płaci i kupuje jako ostatnie albo przeznacza pod zalesienie🤣 Co ty chlopie możesz wiedzieć o pszenicach w mojej okolicy😀😆😅😂🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Możesz po polsku napisać co masz na myśli czy już masz tak padaczkowo drgawkowe ruchy jak TVPis?

co ci po polsku napisać ze wielcy cie jebali od szmergla po ...   gościa z op 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Karol6130 napisał:

To Kurski znowu będzie prezesem w TVP? 

Jeżeli podpisał lojalkę że będzie promował nową władzę w samych superlatywach . Skoro Michnik mógł pokochać Jaruzelskiego..,

14 minut temu, Ulman napisał:

Lepsze to niż wezwanie na dywanik do ambasady pejsatych po to by mogli PISiakom podyktować jak powinna brzmieć ustawa.

Nowelizacja ustawy o IPN. Stanisław Tyszka: PiS skompromitowało Polskę (youtube.com)

Subiektywna ocena Tyszki ,sam się motał co aspektów powstania noweli. Skoro Pani redaktor nie mogła zrozumieć jego bełkotu , to ja człowiek nie tak światły - tym bardziej.😆

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Brauna usuną to i po konfie będzie 

no właśnie wtedy zaczną robić wyniki, pozbędą się kolejnego oszołoma po korwinie i będzie rosło

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

🤣 Co ty chlopie możesz wiedzieć o pszenicach w mojej okolicy😀😆😅😂🤣

podoba mi się idioctwo   słabą pamięć i buractwo     to przyjemni tabletkę   a teraz uważaj a co galan dał film i pokazał twoją pszenice to kłamstwo 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, andrzej78 napisał:

Subiektywna ocena Tyszki ,sam się motał co aspektów powstania noweli. Skoro Pani redaktor nie mogła zrozumieć jego bełkotu , to ja człowiek nie tak światły - tym bardziej.😆

Poseł Jaki sam przyznawał że łaził do pejsatych i konsultował zaPISy

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Jak wytrzezwiejesz to się odezwij.

Najpierw zadzwoń i zapytaj.

ja burakiem nie zalatuje nie hleje od rana do wieczora jak ty normalni ludzie mają obowiązki dzieci do przecz kola na kursy tańca i na basen ty co robisz hlejesz buraku bo nie ma co do roboty 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

podoba mi się idioctwo   słabą pamięć i buractwo     to przyjemni tabletkę   a teraz uważaj a co galan dał film i pokazał twoją pszenice to kłamstwo 

O jeden kieliszek za daleko.

Widzę że wolne masz jutro?

Opublikowano

Ileś ty musiał wychlać że tak bełkoczesz?  Kiedy galan pokazał moją pszenicę  pisowski kłamco?

Opublikowano
31 minut temu, Roman176 napisał:

nie do końca w uni jesteśmy na takich warunkach jak sie zatrudniłeś na takich musisz kończyć policjanci to wywalczyli z tym 15lat stawka zaczyna sie od nowo przyjętych 

co ty pier**lisz? niby od kiedy? podwyższyli wiek emerytalny za poprzedniego Tuska, potem obniżyli i kij, to tylko aparat ucisku ma te tzw przywileje nabyte, bo to po jest psiarnia i trepostwo by broniło rządzących, a nie chroniło obywatela.

Opublikowano

ja burakiem nie zalatuje nie hleje od rana do wieczora jak ty normalni ludzie mają obowiązki dzieci do przecz kola na kursy tańca i na basen ty co robisz hlejesz buraku bo nie ma co do roboty 

Chyba faktycznie nie jestem trzeźwy bo już trzeci raz czytam i mam problem ze zrozumieniem.

Chce człowiek podpowiedzieć to ten cię zwymyślał....

Podłość ludzka nie ma granic...😄

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Takeda napisał:

no właśnie wtedy zaczną robić wyniki, pozbędą się kolejnego oszołoma po korwinie i będzie rosło

Spadnie. Zobacz ilu teraz zwolenników ma w we wszystkich komentarzach pod tymi filmikami z gaśnicą. 

• Like 1
Opublikowano

Oznacza to, że funkcjonariusze przyjęci do służby przed 1.01.2013 r. nadal będą mogli uzyskać uprawnienia emerytalne po 15 latach służby. Natomiast, jeżeli po 1.01.2025 r. osiągną, co najmniej 25 letni staż służby, będą mieli prawo wyboru, zgodnie ze schematem przedstawionym w załączniku.

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Chyba faktycznie nie jestem trzeźwy bo już trzeci raz czytam i mam problem ze zrozumieniem.

Chce człowiek podpowiedzieć to ten cię zwymyślał....

Podłość ludzka nie ma granic...😄

widzę właśnie siedzieć w Internecie i robić siebie głupka  

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

No ale za kierownicę nie wsiądziesz chyba?😆

ale patus z ciebie 😆 

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jak wytrzezwiejesz to się odezwij.

Najpierw zadzwoń i zapytaj.

Bo się zdziwisz jak Tusk kopalnie zamknie i trzeba będzie iść truskawki u kogoś zbierać na starość...

AWSowcy od dawna ryli pod każdą grupą społeczną. 

czy medyk po pandemi, czy górnik, czy milicjant, strasznie osłabili ich pozycję społeczną. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v