Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

No powiem Ci, że część osób czytając Twoje posty ma o tym inne zdanie.

W takim razie przepraszam te osoby, mam po prostu swoje poglądy, a że są podobne to PO to już problem tych którzy PO nie lubią.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A jeżeli chodzi o dopłaty do energii, to już teraz powinni to skasować, niech każdy płaci za siebie.

Ale wtedy energia pójdzie w górę i najsłabsi dostaną po d*pie.

Opublikowano
6 minut temu, andrzej78 napisał:

Bo wszystko trzeba skonsultować z mocodawcami .

Najpierw to trzeba ogarnąć wszystkie lewe fundusze, zobaczyć na czym Państwo stoi w kwestii finansów. Potem zliczyć wydatki na obronność i to co musimy najpilniej z tego opłacić. Jak się w to zagłębią to nie jeden osiwieje

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, dsbh napisał:

Ale wtedy energia pójdzie w górę i najsłabsi dostaną po d*pie.

No to dostaną, może nauczą się oszczędzać energię albo poszukają pracy ... Dlaczego ktoś ma płacić za rachunki innego, niech każdy płaci za siebie. Pieniądze nie rosną na drzewie, aby komuś dać trzeba innemu zabrać.

Mój sąsiad od roku siedzi w domu, nie pracuje, popija i jara szlugi, dlaczego ktoś ma mu dopłacać do prądu ?? Może niech rzuci fajki i alkohol, będzie miał na prąd.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A jeżeli chodzi o dopłaty do energii, to już teraz powinni to skasować, niech każdy płaci za siebie.

Pewnie , po co wogóle była tarcza antycovidowa dla firm ,niech każdy radzi sobie sam .

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Tarcza była konsekwencją bezmyślnego zamkniecia gospodarki przez pisiorów.

Bezmyślne przede wszystkim to było sprowadzanie wszystkich na hurra z Chin.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

To nie zlikwidują 🙆‍♂️

Nie, nie zlikwidują. Bo w to miejsce musieliby wpuścić telewizję Rossija. Tylko ona odpowiada poziomem. AllJazzira powiedziała żeby im nie proponować, bo czują się obrażeni.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Jakby rząd nie robił lockdownu to by tarcze nie były potrzebne ...

Gdyby nie było covidu , gdyby ludzie nie umierali , gdyby ...., gdyby babka wąsy miała .....,

Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Bezmyślne przede wszystkim to było sprowadzanie wszystkich na hurra z Chin.

Bez kwarantanny, powrót do domu jak najbardziej tak, ale najpierw 3 tygodnie izolatki i jak bez objawów to dopiero wypuszczenie na wolność.

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Gdyby nie zamknęli wiele ludzi by umarło

taka jest oficjalna narracja ale to bajka dla durni. Pierwsze zamknięcie było przy kilkuset przypadkach w kraju a później wszystko działało przy tysiącach przypadków. 

Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mój sąsiad od roku siedzi w domu, nie pracuje, popija i jara szlugi, dlaczego ktoś ma mu dopłacać do prądu ?? Może niech rzuci fajki i alkohol, będzie miał na prąd.

Akurat nie o takich mówię. Takich widzę prawie codziennie jak okupują ławki w parku i wyglądają pierwszego. Są osoby które wstają o 4-5 ej rano i zapieprzają za najniższą krajową lub nieco wyższą cały dzień.

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Bez kwarantanny, powrót do domu jak najbardziej tak, ale najpierw 3 tygodnie izolatki i jak bez objawów to dopiero wypuszczenie na wolność.

Gdyby nikt nie opuścił Chin, łatwiej można było by opanować wirusa a że politycy to głąby to już inna sprawa.

1 minutę temu, mirro napisał:

Po zamknięciu lasów, ludzie przestali w lasach umierać.:lol:

Przecież lasy to też zakłady pracy :ph34r:.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v