Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Greta coś tam, oskarżyła Izrael o ludobójstwo. Ciekawe jak na to zareaguje Izrael i Szwecja ?

Szwecja zabije Gretę a Izrael resztę?:lol:

Opublikowano
16 minut temu, Roman176 napisał:

jeszcze lepiej zmanipulowany osłem https://www.press.pl/tresc/43667,nagranie-rozmowy-gras-kulczyk-moze-byc-dowodem-w-sprawie-o-tlumienie-krytyki-prasowej 

ty jesteś na fali czego dokonał kulczyk z grasiem  zero logiki i myślenia 

Jest jeszcze zjawisko kompletnie ci obce czyli samodzielne myślenie i własne zdanie. Co do logiki to jesteś jedną z ostatnich osób na tym forum która powinna w tej materii głos zabierać. Co do myślenia - no cóż , co kilka dni dowodzisz że ten proces sprawia ci trudności a dowodów na to jest aż nadto.

Opublikowano

ale ty to udowodniłeś żeś pan głupi tak jestem głupi 

37 minut temu, Ulman napisał:

Co do logiki to jesteś jedną z ostatnich osób na tym forum która powinna w tej materii głos zabierać. Co do myślenia - no cóż , co kilka dni dowodzisz że ten proces sprawia ci trudności a dowodów na to jest aż nadto.

na pewno mi ? zadajesz głupie pytania  łopozycja coraz bardziej się matła w.s wiatraków a ty od tygodnia idioty udajesz ? 

Opublikowano

Dla ciebie pytania sa głupie gdy nie znasz odpowiedzi albo wymuszają na tobie myślenie co jest wbrew twojej naturze. Gdybyś myślał samodzielnie to pytania nie byłyby dla ciebie problemem.

6 minut temu, Roman176 napisał:

głupi tak jestem głupi 

nie bądź dla siebie aż tak surowy😂

Opublikowano

łopozycja po czytaniu ustawy 

pisiory widzą czarne scenariusz 

3 dzień Morawiecki kłamie  

4 dzień dziennikarze i eksperci też się dołączają 

5 dzień budka opowiada ze nie wie co jest w ustawie chodź sam się podpisał 

6 dzień wszyscy się wycofują  wychodzą coraz nie wygodniejszy fakty tylko pracowała ta kols 

7 dzień dziennikarze domagają sie kto i kiedy pracował nad ustawą łopozycja milczy do dzisaj 

8 dziennikarze po zapoznaniu się ustawą   odkrywają ze w uzasadnię przepisów jest napisane 500m a w ustawie 300m ktoś na szybko poprawił ...

dziennikarze dalej pytają  kto nad ustawą pracował Hołownia dwoił i troi ił się żeby się wytłumaczyć dobre ma gadane bo to aktor 

nikt niema wątpliwości ze ustawa była robiona pod fundusze niemęckie zapisy pomogły jej nie płacić podatków  

tym czasem ulman 

1 dzień udaje idioty 

ostatni dzień jest w tym samym miejscu 

2 minuty temu, Ulman napisał:
  9 minut temu, Roman176 napisał:

głupi tak jestem głupi 

10 minut temu, Roman176 napisał:

ale ty to udowodniłeś żeś pan

słabe to co wklejasz  jak ty  cały 

4 minuty temu, Ulman napisał:

Dla ciebie pytania sa głupie gdy nie znasz odpowiedzi albo wymuszają na tobie myślenie co jest wbrew twojej naturze. Gdybyś myślał samodzielnie to pytania nie byłyby dla ciebie problemem.

jedyny udającym i bełkocącym gościem jest tu ty od tygodnia 

Opublikowano

Właśnie problem pisowca tkwi w tym że wszędzie widzi niemców i sPISek. Nie winię cie - tak zostałeś wytresowany. 

Co do podatków - kogo ta ustawa zwalnia z ich płacenia? Tylko niemców?

Opublikowano

a kto ma najwięcej w pl wiatraku ?  Niemiec i żyd tak ? 

1 minutę temu, Ulman napisał:

Właśnie problem pisowca tkwi w tym że wszędzie widzi niemców i sPISek. Nie winię cie - tak zostałeś wytresowany. 

ty co teraz odwalają to niby co a do kogo szła cała ziemia cukrownie i wszystkie rzeczy prywatyzacja ... jak tam star przejęty przez mana ? 

Opublikowano

Może linki sa ale nie ma tam żadnego konkretu, zapisu z projektu , który by mówił że branża wiatrakowa będzie zwolniona z podatków. Nawet kolega @nie przyznał że nie ma żadnych zwolnień a ty dalej pompujesz pisowską schizofrenię antyniemiecką 

• Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, Roman176 napisał:

czyli orlen sobie stracił bo lubiał 

podatek od większych zysków był przeznaczony na dofinansowanie dopłat do prądu, tuski dopłaty do prądu przedłużyły ale podatku (między innymi dla producentów oze) już nie i żeby mieć pieniądze na te dopłaty to wymyślili sobie specjalny podatek nałożony na orlen (z zemsty na obajtku) (najśmieszniejsze będzie gdy brukselczyki zakwestionują im ten podatek)

wielu wytwórców oze to firmy zagraniczne i w pierwszej kolejności to właśnie je należało opodatkować, ale widocznie przyszły rząd ma inne priorytety niż polska

cały czas trzeba pamiętać o:

Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy".

Alexis de Tocqueville, Dawny ustrój i rewolucja

-------------------

https://wei.org.pl/czarna-ksiega-podatkow/

nie wiadomo czy śmiać się czy płakać

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał:

tuski dopłaty do prądu przedłużyły ale podatku (między innymi dla producentów oze) już nie i żeby mieć pieniądze na te dopłaty to wymyślili sobie specjalny podatek nałożony na orlen (z zemsty na obajtku)

No to trza dołożyć podatek do każdego panela założonego na dachu chałupy i będzie sprawiedliwie i równo.:lol:

Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

podatek od większych zysków był przeznaczony na dofinansowanie dopłat do prądu, tuski dopłaty do prądu przedłużyły ale podatku (między innymi dla producentów oze) już nie i żeby mieć pieniądze na te dopłaty to wymyślili sobie specjalny podatek nałożony na orlen (z zemsty na obajtku) (najśmieszniejsze będzie gdy brukselczyki zakwestionują im ten podatek)

wielu wytwórców oze to firmy zagraniczne i w pierwszej kolejności to właśnie je należało opodatkować, ale widocznie przyszły rząd ma inne priorytety niż polska

Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy".

podatku nie ma między innymi dla prodcentów oze a poza tym dla wszystkich z wyjątkiem Orlenu.

Na Obajtku nie ma się co mścić bo Orlen jest i tak zarządzany przez państwo. No to dla jaj dorobie sobie narrację . Skarb państwa ma w Orlenie 27%. Bardzo dużymi akcjonariuszami sa Nacionale nederlanden czy Aviva i ponad 50% rożrzucone na inny kapitał. Obajtek zdradziecko zawyżał marżę bo dorabiał obcy kapitał a oni mu odpalali procencik za który nakupił nieruchomości które teraz pilnie przepisuje na syna😂 Gdyby została wypłacona dywidenda to z tych 15 mld do skarbu państwa wpłynęło by 4 mld a reszta do prywatnych kieszeni i obcego kapitału. Opodatkowując orlen na 15 mld wszystko trafia do skarbu państwa. Z punktu widzenia interesów Polski jest to jak najbardziej słuszne posunięcie.

I zarzuć mi teraz że to nie jest prawda. Oprócz jaj z Obajtka😆

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

No to trza dołożyć podatek do każdego panela założonego na dachu chałupy i będzie sprawiedliwie i równo.:lol:

Pewnie kwestia czasu.

Zgodnie ze słowami Jantar - nic nie może przecież wiecznie trwać, co zesłał los trzeba będzie stracić...😁

Opublikowano

dla ciułaczy wszelkiej maści dotacji , z tym na zdjęciu akuratno dziś gadałem

Bon zasiedleniowy 2023 - komu przysługuje i na jakich warunkach? Urząd pracy może przekazać nawet 14 tys. złotych

Zrzut ekranu 2023-12-06 082909.png

Opublikowano
12 godzin temu, dsbh napisał:

Ja tam nie byłem na miejscu i nie wiem do kogo najpierw strzelał. Jeżeli wiesz to zgłoś się na policję.

Policja bardzo dobrze wie kto gdzie siedział i do kogo najpierw strzelał. Tylko wstyd nie pozwala ujawnić ci tego. Złamano przepisy i procedury i nie ma czym się chwalić. To tak jak z tą dziewczynką co pod sklepem umarła. Na początku Policja mówiła, że ojciec przyszedł do nich koło południa. Oni łżą jak psy.

8 godzin temu, nie napisał:

-------------------

https://wei.org.pl/czarna-ksiega-podatkow/

nie wiadomo czy śmiać się czy płakać

Nic nikt nie wymyślił. To samo robił Obajtek na początku tego roku z Orlenu poszło 14 mld na dopłaty do energii. Może inaczej się to nazywało. Teraz zrobią to ci z po. dając 1 mld więcej. Ot cała różnica. Druga różnica to taka, ze jak robił to Obajtek i pis to wam pasowało teraz jak zrobi to PO i Tusk to wam nie pasuje.

Opublikowano
25 minut temu, Roman4321 napisał:

dla ciułaczy wszelkiej maści dotacji , z tym na zdjęciu akuratno dziś gadałem

Bon zasiedleniowy 2023 - komu przysługuje i na jakich warunkach? Urząd pracy może przekazać nawet 14 tys. złotych

Zrzut ekranu 2023-12-06 082909.png

Dźwig Hydros 💪

Opublikowano
32 minuty temu, Roman4321 napisał:

z tym na zdjęciu akuratno dziś gadałem

A to jakiś zajebiaszczo wielki ten bon, kiedy dźwigiem po niego przyjechał?:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v