Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Zobacz jak koalicja żydowsko - niemiecka dorywa się do władzy w PL to Orlen traci 5 mld.

Więcej stracił Orlen przez wyborczą promocję przed wyborami, jakoś wtedy nie płakałeś ... Akcje Orlenu były tańsze 7 października niż dzisiaj ...

6.10.2023 54,50 PLN

1.12.2023 60,35 PLN

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wiatraki potrzebne ? zadłużenie Simensa produkującego owe wiatraki 4, 5 mld , zaliczka na cele energetyczne z KPO 5 mld .

8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Nie mam nic przeciwko dzieleniu się zyskami np. na obniżenie cen energii dla Polaków . Ale ratowanie Simensa ?

no tak pomysł pisu był lepszy według ciebie,? bo gdyby morawiecki i banda byli dalej przy korycie to wiatraki budowaliby i sprzedawali nam hamerykanie  i kasę byśmy musieli wyłożyć od razu

Opublikowano
11 minut temu, Takeda napisał:

no tak pomysł pisu był lepszy według ciebie,? bo gdyby morawiecki i banda byli dalej przy korycie to wiatraki budowaliby i sprzedawali nam hamerykanie  i kasę byśmy musieli wyłożyć od razu

Co masz do Amerykanów ? bronisz nazistów .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Takeda napisał:

jednak jesteś głupi i w dodatku kłamca bo zaczynasz zaginać czasoprzestrzeń, a na Einsteina waść nie wyglądasz

Nigdy w historii Polski wiatraki nie mogły być budowane bliżej niż 500 metrów (poza przydomowymi) więc kłamiesz z resztą nie pierwszy raz.

Dodatkowo nie ma mozliwości by 130 metrowy wiatrak (więcej niż 150 m na lądzie się nie buduje) rzucał cień i robił dyskotekę, maksymalny cień jest podczas przesilenia zimowego i jest on mniej więcej 3 krotnie większy niz wysokość obiektu.

Dla sprawiedliwości oddam, że w dojczach  wiatraki można budować bodajże w odległości 1km, ale tam też jest gorąco w tej dziedzinie, z resztą zasada 10h to norma w wielu krajach, więc akurat tutaj Pis nie był czarną owcą z resztą w UE nie ma chyba kraju który by zezwalał na budowę wiatraka poniżej 500 metrów od zabudowań

kłamca to twoja stara co cie robiła i stary głupi 

https://www.portalsamorzadowy.pl/gospodarka-komunalna/wiatraki-nie-moga-przeszkadzac-mieszkancom,57313.html

Poseł Zalewskiej wtórował poseł Kłosowski mówiąc o "bezmyślnym lokowaniu wiatraków" w regionie oraz "systemie prawnym sprzyjającym farmom wiatrowym". "Nie może dochodzić do takiej +samowoli wiatrakowej+, jaka obecnie ma miejsce w wielu gminach, bo szkodzi ona zdrowiu i życiu, powoduje obniżenie wartości nieruchomości" - przekonywał. Kłosowski zaznaczył, że nie może być tak, że wiatraki lokowane są 300 czy 600 metrów od domu.

czasy platformy 

zanim patolu  mnie obrazisz to sto razy się zastanów tepyś bo info zajęło mi 5 sec 

Farma wiatrowa we wsi Dębinki

najlepiej było by postawić te wiatraki wam 

https://pomorska.pl/mieszkancy-gmina-pluznica-wiatrakom-mowia-zdecydowanie-nie/ar/6487428

https://www.youtube.com/watch?v=XBoR3owbkBM

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Mariusz2903 napisał:

gdzie bronię? niemców? pokazałem różnicę Ko wiatraki z Niemiec, PiS wiatraki z USA. A to nie naziści zapewnili amerykanom skok technologiczny operacja "spinacz" coś ci mówi?

40 minut temu, Roman176 napisał:

kłamca to twoja stara co cie robiła i stary głupi 

https://www.portalsamorzadowy.pl/gospodarka-komunalna/wiatraki-nie-moga-przeszkadzac-mieszkancom,57313.html

Poseł Zalewskiej wtórował poseł Kłosowski mówiąc o "bezmyślnym lokowaniu wiatraków" w regionie oraz "systemie prawnym sprzyjającym farmom wiatrowym". "Nie może dochodzić do takiej +samowoli wiatrakowej+, jaka obecnie ma miejsce w wielu gminach, bo szkodzi ona zdrowiu i życiu, powoduje obniżenie wartości nieruchomości" - przekonywał. Kłosowski zaznaczył, że nie może być tak, że wiatraki lokowane są 300 czy 600 metrów od domu.

czasy platformy 

zanim patolu  mnie obrazisz to sto razy się zastanów tepyś bo info zajęło mi 5 sec 

Farma wiatrowa we wsi Dębinki

słuchaj kurwisynu misiaku

1. na kij wklejasz zdjęcie z d*py,? Według mnie ewidentnie 623 metry 32 centymetry i 12 milimetrów jest ten wiatrak od zabudować.

2. Ustawa, rzuć mi ustawą a raczej ustawami, a nie losową wypowiedź losowego leszcza,  skoro twierdzisz, że można było przed 2016 rokiem budować wiatraki gdzie i jak się chce to poproszę o stosowne przepisy jak to wyglądało i się zmieniało, od razu ci ułatwię, będziesz miał ciężko bo to kilka źródeł

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Opozycja demokratyczna zrobi wszystko aby pomóc PKB Niemiec które spada kosztem PL i tego nie da się zanegować . 

Nie czytałem ustawy, jeśli jest tam zapisane że to z Niemiec sprzęt to tak jeśli nic nie ma to musimy poczekać. Jak zaczną ogólnie rządzić czyli pewnie po 12 grudnia, na razie to robią cyrki w sejmie.

Opublikowano
7 minut temu, Takeda napisał:

Nie czytałem ustawy, jeśli jest tam zapisane że to z Niemiec sprzęt to tak jeśli nic nie ma to musimy poczekać. Jak zaczną ogólnie rządzić czyli pewnie po 12 grudnia, na razie to robią cyrki w sejmie.

Tu już piszesz mądrzej 

Opublikowano

mariusz  a ty kiedy zaczniesz ?? 

masz kiedykolwiek okazje porownac swoje pis-owskie rojenia z cywlizacja polski A

mariusz ma zryty beret przez kurwizje..nic w zyciu nie widzial nigdzie nie byl..

romus -ja widze kominy elektrowni z okien i co maja ja zamknac.tym bardziej ze to z 10 km 😂

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Zobacz jak koalicja żydowsko - niemiecka dorywa się do władzy w PL to Orlen traci 5 mld a Simens ma dostać 5 mld na inwestycje w wiatraki . Ty jesteś europejczykiem a ja bardziej tradycjonalistą i ja nie zwracam uwagi na paskudne wiatraki czy panele w otoczeniu .

o kim piszesz ?? kornhauser,rau, szafernaker, milller. schraber to najgorsi sa .

https://wpolityce.pl/polityka/664333-co-za-cynizm-tusk-straszy-nazwiskami-politykow-pis

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Kaśka Kolenda😊

czyli co KO przejmuje TVP a PiS przejmuje TVN? W sumie z PiSem amerykanie robiliby lepsze interesy niż z KO, to byłby niezły chichot historii xD

Opublikowano

Zobacz jak koalicja żydowsko - niemiecka dorywa się do władzy w PL to Orlen traci 5 mld a Simens ma dostać 5 mld na inwestycje w wiatraki . Ty jesteś europejczykiem a ja bardziej tradycjonalistą i ja nie zwracam uwagi na paskudne wiatraki czy panele w otoczeniu .

Kto chce dotować Siemensa?

A co za różnica czy jankes czy szkop?

51 minut temu, Takeda napisał:

2. Ustawa, rzuć mi ustawą a raczej ustawami, a nie losową wypowiedź losowego leszcza,  skoro twierdzisz, że można było przed 2016 rokiem budować wiatraki gdzie i jak się chce to poproszę o stosowne przepisy jak to wyglądało i się zmieniało, od razu ci ułatwię, będziesz miał ciężko bo to kilka źródeł

Nie doceniasz Romka. Z pewnościa ci znajdzie ale zapewne coś z d*py , wyrwane z kontekstu albo nie na temat ewentualnie coś do czego dorobi jakąś swoją ideologię.

Opozycja demokratyczna zrobi wszystko aby pomóc PKB Niemiec które spada kosztem PL i tego nie da się zanegować . 

Daj jakies dane na ten temat

Opublikowano
23 minuty temu, Takeda napisał:

czyli co KO przejmuje TVP a PiS przejmuje TVN? W sumie z PiSem amerykanie robiliby lepsze interesy niż z KO, to byłby niezły chichot historii xD

Pis straci tvp i nie przejmie tvn. Zostaną odcięci od mediów i skończy się ruska dezinformacja w Polsce.

• Haha 1
Opublikowano

Sekta będzie ogladać tv republika, Rydzyka, i czytać gazetę polską a jak będzie za mało to będą robić zebrania z jakimiś schizofrenikami od smoleńska albo globalnego sPISku

• Like 1
Opublikowano

To, o czym piszesz, to typowy rasizm i dyskryminacja. Mnie tam nic do tego, co kto ogląda, bo ludzie nie dzielą się na zwolenników PiS czy PO, tylko po prostu na mądrych i głupich.

• Like 2
Opublikowano

Nazywanie z pogardą ludzi o innych poglądach czy zapatrywaniach, okreslanie ich mianem sekty nosi znamiona segregacji

Skoro kilka milionów ludzi ogląda TVP, to ona serwuje im to, co chca oglądać

Ja nie oglądam żadnej TV i nie narzekam . Co najwyżej mogę mieć zastrzeżenia do finansowania TVP z budżetu. Powinny być dobrowolne skłądki. Chcesz oglądac - płacisz abonament, nie chcesz i nie oglądasz - nie płacisz. A TVP ma sie utrzymać ze składek seoich wiernych fanów, bez żadnych pieniędzy z budżetu

Zapewniam was, że skończyłoby się rozadwnicwto i pier.... głupot na zamówienie polityków.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

Skoro kilka milionów ludzi ogląda TVP, to ona serwuje im to, co chca oglądać

A jakby serwowała coś jeszcze innego, to by oglądało ją jeszcze więcej oglądaczy. Tak więc TVP za bardzo zawęża się w tym co emituje i sama zapędza do kąta. A podobno przymiotnik Narodowa, miał nie ciążyć.

Opublikowano
12 minut temu, jahooo napisał:

Nazywanie z pogardą ludzi o innych poglądach czy zapatrywaniach, okreslanie ich mianem sekty nosi znamiona segregacji

PIS w sposób oczywisty nosi znamiona sekty - jeden guru, poczucie wspólnoty, syndrom oblężenia, niechęć do świata poza ich środowiskiem,  notoryczne poczucie zagrożenia przez czynniki zewnętrzne, bezkrytyczna ufność wobec swojego wodza.  Nazwanie ich sektą z pewnością nie jest przesadą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v