Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Ta to ma tupet. Pyszne.pl. zbankrutuje bo pani nie będzie zamawiać żarcia 😂😂😂😂😂😂

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,30564814,pyszne-pl-wycofuje-reklamy-z-tv-republika-lichocka-grozi-ze.html

Największy elektorat pis ma na prowincji wśród emerytów i najniżej zarabiających. Czy oni oglądali reklamy pyszne.pl czy nie to i tak nic nie zamawiali. 

3 godziny temu, galan99 napisał:

Prawda jest jedna - dobry towar nie potrzebuje reklamy .

Zaś gó...o i po 1000 kroć reklamować będzie zawsze gó....m .

Ależ ty jesteś pokręcony...... Każdy towar potrzebuje reklamy i ten dobry też bo po pierwsze trzeba pokazać ze coś takiego jest,  a jak już się przyjmie, to reklamę trzeba powtarzać by podtrzymać wizerunek firmy w świadomości klienta.  Gówno reklamuje się trochę bardziej ale ze ludzie są głupi i jak małpy to kupują to gówno dużo bardziej niż rzeczy dobre.

2 godziny temu, galan99 napisał:

Tak jak w Rosi , społeczeństwo nie wie , że jest wojna na Ukrainie .

Skąd taka opinia? 

@mirro Powiedz tu nam wszystkim .

Jak będą kształtować się ceny owoców na skupach .

Truskawek , Malin , kalafiora , brokuła , porzeczki czarnej i czerwonej 2024 .

Po co zadajesz głupie pytania? 

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Zmiany bez zmiany dla Polski .

Bredzisz, jest pełno produktów które bez reklamy poszły, a za to jest w pip gównoproduktów które jadą na dobrej reklamie.

Reklama ogłupia od kołyski obecnie .

https://www.facebook.com/watch?v=894122272362683

To napisz mi czemu tak jest .

Bo jak zapamiętam od lat 90 jest dno i nadal kupa mułu bez dna .

Od przemian, BOLKA , do dnia obecnego tak trwa . Gdzie jest , RUDY I MICHAŁ NIE BRONIĄ POLSKIEGO ROLNIKA . CO SIĘ ZMIENIŁO , PO WYBORACH . PRZED WYBORAMI BYŁO CO INNEGO POWIADANE .

14 minut temu, mirro napisał:

Jak mogłem liczyć, kiedy od dawna jestem święcie przekonany że niczego nie uratują,:lol:W zasadzie to jedynym ratunkiem jest zaprzestanie bredzenia o ratunku.

powiem więcej - jedynym ratunkiem jest zaniechanie przez nich  działań  ratunkowych 😆

Opublikowano

Kto słuchał konferencję , Ministra sprawiedliwości . Minister sprawiedliwości odwołuje z delegacji niemal 150 .

Jak nastąpi zmiana , a no taką jedynie płacową . Jak byli prokuratorami nadal będą i będą nadal wykonywać zadania im powierzone ci odwołani tylko za mniejszą kasę .

Pewnie ci prokuratorzy się ucieszą bo delegacje były za karę dla niepokornych którzy nie słuchali Zera.

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, hubertuss napisał:

Efekt 8 lat rządów Zera i pisu. Już dawno media informowały, że jakość pracy sądów spada. Po deformie sprawiedliwości autorstwa pisu.

mylisz sie kolego 

https://wgospodarce.pl/informacje/10651-polska-traci-na-przegranych-sprawach-przed-europejskim-trybunalem-praw-czlowieka

https://www.rp.pl/kraj/art7092531-polska-przegrywa-miliony

najwięcej przegranych spraw w strasburgu przed rządami pisu 

Polska wśród krajów, które zamknęły najwięcej spraw przed Trybunałem w Strasburgu

https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/1115352,polska-zamknela-najwiecej-spraw-przed-etpcz.html

Opublikowano
17 godzin temu, Ulman napisał:

Jeśli JSW wydoiła kasę z rynku to wszyscy za to zapłacili tylko że w swoim ograniczeniu ty tego nie pojmiesz. Na tym polega zidiocenie ciemnych pisowców ze jak podniosą cenę paliwa i prądu to każdy uważa że dotyczy to wszystkich a jak opodatkują banki albo markety to uważają że konsument za to nie płaci.😆

przygłup roku ...   koksu nie brakowało na rynku bo rosja i reszta go nie ma 

Przed chwilą, Ulman napisał:

Po co dajesz informacje sprzed 6 lat? 

jak nie wiesz to się nie wypowiadaj 

Opublikowano

Tak się sądzi w PL po reformie Zera.

Zasądził potężne odszkodowanie. Nominat Ziobry skompromitowany (msn.com)

Wyrok jest prawomocny, skarb państwa musi wypłacić rodzinie żołnierza kilkaset tysięcy złotych, tymczasem okazuje się, że sędzia Bartoszek nie zapoznał się z aktami sprawy. Gdyby otworzył dokumenty przesłane przez Instytut Pamięci Narodowej, wiedziałby, że L. nie siedział w stalinowskim więzieniu od stycznia 1945 roku do lipca 1949 roku.

Sprawa w pierwszej instancji trafiła do Mateusza Bartoszka. Sędzia przez 20 lat orzekał w sądzie rejonowym i nigdy nie awansował. Karierę zaczął robić dopiero po dojściu PiS do władzy, a pół roku temu Zbigniew Ziobro nominował go na prezesa Sądu Apelacyjnego w Poznaniu.

Przed chwilą, Roman176 napisał:

czyli udowodniłam ci zer sądownictwo za peło leżało dzięki 

Za pisu leży bardziej.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

jak rosja nie ma to chyba właśnie brakowało😆 No to skąd roman te olbrzymie zyski KSW? Kogo tak wydoili?

co ksw gala walki ? a przy stabilnych cenach jakie zyski mają 

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Za pisu leży bardziej.

widziałem co napisałeś, jedna przyczyna ? twoja prawda bardziej prawdziejsza .......... 

@Ulman  @hubertuss   praca czeka

Może być zdjęciem przedstawiającym 4 osoby i tekst „ONI JUŻ Tam SĄ TICO wyk.sobi WYBORCO POKO DOŁĄCZ DO NICH”

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał:

Na początek mam kilka pytań. Pytanie pierwsze: Jeśli PiS rządził "na rympał", to jak nazwać poczynania ich następców? Gigarympał? Turborympał? Turbo-giga-megarympał?Pytanie numer dwa. Jeśli partia Kaczyńskiego w nosie miała wszelkie "bezpieczniki" albo "prawa mniejszości", to gdzie (tylko poważne propozycje proszę!) mają je ministrowie Sienkiewicz i Bodnar?I pytanie trzecie. Oto poprzedni reżim przez długich osiem lat był dzień w dzień (tak w kraju, jak i za granicą) oskarżany o noszenie w sobie "genu autorytarnego". Mówiono, że PiSowcy władzy raz zdobytej nie oddadzą nigdy, że nie uszanują wyniku wyborów, że powsadzają przeciwników do więzienia i odbiorą opozycji ostatnie medialne przyczółki. Tak było, a kto nie pamięta, niech sobie przypomni, poczyta, poogląda. Jak w tej sytuacji i na tle tamtych oskarżeń nazwać tych, co rządzą obecnie? 
Jak w ogóle komentować deklaracje takie jak "przywracamy konstytucyjność i szukamy podstawy prawnej, żeby to zrobić" (Adam Bodnar)? Albo "praworządne jest to, co my rozumiemy jako praworządne" (Donald Tusk). Albo "konstytucja jest pułapką, którą PiS zastawia na demokrację" - jak był łaskaw skomentować to, co się dzieje prawnik i zatwardziały krytyk PiSu Wojciech Sadurski. Jak konstytucja - która jest kotwicą demokracji zwłaszcza w jej liberalnym (czyli wyznawanym przez Sadurskiego) rozumieniu - może być pułapką na demokrację? Niechby jeszcze było tak, że ten zły PiS zmienił nam konstytucję - odbierając jej moc, świętość i autorytet. Ale nic takiego się przecież nie wydarzyło. To jest dokładnie ta sama ustawa zasadnicza, na którą jeszcze parę miesięcy temu ten sam Sadurski się powoływał, walcząc z PiSem. Wczoraj była dla niego tarczą w walce z wrogami demokracji. Dziś go (i cały obóz rządowy) ta sama konstytucja ewidentnie uwiera. Więc politycy ją obchodzą, a prawnik Sadurski jeszcze im za to głośno klaszcze. RW

widzisz, wstawiles tekst ktory ma bardzo duzo prawdy , a zamiast nawiazac jakas dyskusje nawyzywali cie od cymbalow i co ty czytasz. Bo prawdziwy wyksztalcony polak powinien ogladac tylko tvn  i smiac sie z jaj pokazywanych w szkle kontaktowym.  niestetety zauwazylem ze zwolennicy demokracji czyli tuska holowni itp wogole nie sa sklonni do zadnej refleksji czy dyskusji tylko uwazaja ze bronia demokracji i mozna robic wszystko zeby tych zlodziei z pis zamknac .....

tak samo sytuacja z pietrzakiem jakubiakiem i jeszcze ktos tam o tym imigrantach sie zle wypowiedzial....  powiem jedno, ta wasza poprawnosc polityczna , tolerancja na lgbt inne wyznania  to wam jeszcze wyjdzie bokiem . kazdy z nich powiedzial prawde  a my jako kretynski narod oburzamy sie .... wpychaja nam  brudasow  a tu zamiast twardo powiedziec ze nie potrzeba nam tu zadnych murzynow i arabow krytykujemy tych ktorzy  glosno mowia jak jest

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Z bełkotem mamy dyskutować? Z kolesiem który proponuje zamykanie ludzi w NASZYCH BARAKACH w Auschwitz? Albo z Jakubiakiem który nazywa ludzi śmieciami? Potem dziwicie się, że tvn z was się śmieje. A co innego robić?

Jesteś tak i skłonny do refleksji? Odkręcił byś gaz tym śmieciom zamkniętym w NASZYCH BARAKACH w Auschwitz? Czy rurka by zmiękła? Sam już nie wiem z was się śmiać czy nad wami się litować.

Żegnałeś się przy wigilijnym stole byłeś u spowiedzi byłeś u komunii? I co były jakieś refleksje choćby na temat emigrantów czy tylko odklepałeś te rytuały bo inni to robili?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 minuty temu, masa24 napisał:

widzisz, wstawiles tekst ktory ma bardzo duzo prawdy , a zamiast nawiazac jakas dyskusje nawyzywali cie od cymbalow i co ty czytasz. Bo prawdziwy wyksztalcony polak powinien ogladac tylko tvn  i smiac sie z jaj pokazywanych w szkle kontaktowym.  niestetety zauwazylem ze zwolennicy demokracji czyli tuska holowni itp wogole nie sa sklonni do zadnej refleksji czy dyskusji tylko uwazaja ze bronia demokracji i mozna robic wszystko zeby tych zlodziei z pis zamknac .....

Większość stara się tu dyskutować pisząc własnymi słowami a nie kopiując z internetu, a jak już coś się kopiuje to się wkleja link do strony źródłowej, aby było wiadomo czy to nie jest zdanie wyrwane z kontekstu. A dyskutować można z ludźmi, a nie maszynami kopiuj-wklej ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Roman176 napisał:

co ksw gala walki ? a przy stabilnych cenach jakie zyski mają 

Takie ze odprowadzają podatku tyle co lidl🤣

Jakby policzyć średnią z lat 17-21 to mamy 427 mln podatku czyli 85 mln rocznie czyli prawie 10 razy mniej niż biedronka w 2022 roku. Do tego jeden rok 0 podatku i 460 mln strat.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
11 godzin temu, DTaras napisał:

No tak - ale do powiedzenia masz dużo. Są tacy co idą do pracy i tam się snują 8 godzin. Wg Ciebie pracują więcej...

Jak u prywatnego się snują to znaczy że go stać ( chociaż tam zazwyczaj jest burdel jak coś trzeba załatwić). A jak się snują w budżetówce to niestety zamiast dać moim pracownikom więcej to muszę w części utrzymywać pasożyty. 

Jutro święto. W samorządach wolne mieli we wtorek chociaż w soboty i tak nie pracują. 

Opublikowano

Nasza Konstytucja nie jest doskonała. Interpretacja lub nadinterpretacja prawa jest różna w zależności kto po jakiej jest stronie barykady. Podważane jest wszystko. Podobnie w sądach. Do tego odżyła postkomuna.Idą ciężkie czasy.

Opublikowano
28 minut temu, hubertuss napisał:

Z bełkotem mamy dyskutować? Z kolesiem który proponuje zamykanie ludzi w NASZYCH BARAKACH w Auschwitz? Albo z Jakubiakiem który nazywa ludzi śmieciami? Potem dziwicie się, że tvn z was się śmieje. A co innego robić?

Jesteś tak i skłonny do refleksji? Odkręcił byś gaz tym śmieciom zamkniętym w NASZYCH BARAKACH w Auschwitz? Czy rurka by zmiękła? Sam już nie wiem z was się śmiać czy nad wami się litować.

Żegnałeś się przy wigilijnym stole byłeś u spowiedzi byłeś u komunii? I co były jakieś refleksje choćby na temat emigrantów czy tylko odklepałeś te rytuały bo inni to robili?

Ja mogę odkręcić 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Papiery od Hołowni wpłynęły do sądu najwyższego o 14.05, a dokument o przywróceniu mandatu izba wydała parę minut po 13 tego samego dnia.  Rewelka.

Edytowane przez jacek1296
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, saszeta napisał:

Jak u prywatnego się snują to znaczy że go stać ( chociaż tam zazwyczaj jest burdel jak coś trzeba załatwić). A jak się snują w budżetówce to niestety zamiast dać moim pracownikom więcej to muszę w części utrzymywać pasożyty. 

Jutro święto. W samorządach wolne mieli we wtorek chociaż w soboty i tak nie pracują. 

U mnie gmina normalnie pracowała we wtorek, nie mieli wolnego.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
54 minuty temu, saszeta napisał:

ŚWIĘTO popadło w wolny dzień czyli sobotę , zamian mają wolne w inny dzień tygodnia jest to już od kilkunastu lat .

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

U mnie gmina normalnie pracowała we wtorek, nie mieli wolnego.

Pracowali wszyscy pracownicy byli czy połowa .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v