Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał:

Tak .

To pakuj się w kieckę xD Kiecoki złożyły wniosek o ziemię po Top Farms, jakieś 2600 ha w sumie xD Morawiecka będzie miała co kupować xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Tak .

Pańskie i Żydowskie nie przepadnie .

To Tobie z jakiego nadania się należy?

Pańskiego czy żydowskiego?

Wiesz ile musiałbyś dziś wydać na czworaki?

Stać by cię było utrzymać majątek?

Opublikowano

cos kolo 15 tys ha jeszcze im sie marzy.

juz maja ponad 105 tys ha.

gospodarstwa po 5 tys ha jak potulice..

19 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No chyba przed wejściem nie sprawdzają nikomu zasobności portfela???

za flaszke moge cie wpuscic na nasz firmowy salon..no dobra.. za darmo na mikolaja zrobie ci prezent..😂

• Thanks 1
Opublikowano

Pewno by najmował i słabo płacił by to utrzymać 😄

1 minutę temu, jacus napisał:

za flaszke moge cie wpuscic na nasz firmowy salon..no dobra.. za darmo na mikolaja zrobie ci prezent..😂

Dzięki.

Jestem wzruszony tak szlachetnym gestem.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

On swojego gospodarstwa nie potrafi utrzymać, u Hansa musi dorabiać xD 

Zobaczymy na wiosnę ile zacnych rolników  bambrów ,będzie na drogach darło się że plajtują .

Namawiać by jechać na blokady .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Następny z herbem?😆

Należy mu się.Szlachcic, choć ubogi.

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Kiedyś czytałem skąd w Polsce się narobiło szlachciców.

Głównie tych ubogich.

Też to czytałem.Glownie z powodu płonących konarów i konieczności gaszenia ich przy pomocy okolicznych dziewek.

Opublikowano

nasz klucz majatowy kupil zygmunt stary ,przeszlismy na panstwowe i szlachty  nie bylo, w sasiednich wsiach byli i to nawet hrabiowie czy ksiazeta typu potockich czy radziwillow. koscielnych wsi tez bylo kilka  w gminie.

moja prababka  z czworakow pochodzila- do dzisiaj stoja i rodzina dalsza tam mieszka, i tesciowa tez w czworaku mieszka..

Opublikowano (edytowane)

Smród po PiSie to dopiero zacznie wychodzić ... Sasin, Morawiecki, Telus, Kowalczyk, Ziobro, Obsrajtek i wielu innych powinni mieć resztę życia w kratkę, dla dobra tego kraju ... Coraz częściej słychać o PiSiorach niższego szczebla którzy chcą donosić na szefostwo.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
20 minut temu, GRZES1545 napisał:

Nie wiem czy wstawialiscie , jak tak to może ktoś nie słyszał...ciekawe ile kwiatków jeszcze wyjdzie na jaw. 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02bqys4ZUxLJNF7Vv3Vqd3YgkznyGsP7GWkbh12rXBhsdkFjEYvpwo9EYf1fVAUV7rl&id=100000943810033

O jejku, jejku! A jak było pisane na tym portalu żeby Pan Ardanowski nie topił w Eskimosie i soku z jabłek 100 Mln PLN. to co się potem stało? Był sukces?lol_.gif&key=3d150bf2e45d20c009d25e2bc0fc528f6123cc442504bb55833fa4d5b0c7e868Pan Minister choć przez chwilę miał jakoś przebłysk wątpliwości"?  Całe to towarzystwo trzeba "jebać" i to do samego końca.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v