Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, zabalex napisał:

Dobre tylko spytałem  nie warto było Nie wszyscy sa za pi  ss

Tak na serio, jutro zadzwoń do ARiMR i ci powiedzą dlaczego decyzja jest odmowna ;) Najprawdopodobniej zabrakło im pieniędzy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Żeby to był rząd PO to by było wiadomo "Pieniędzy nie ma i nie będzie" ale to przecież za PiSu było, a oni jak wiadomo na wszystko mają pieniądze xD 

Możliwe że już zapasy robią na odprawy, nagrody i ochronę kaczafiego.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Najprawdopodobniej zabrakło im pieniędzy ...

Nieeeee no w to nie uwierzę.:lol:Przecież już tysiaka do hektara kukurydzy obiecują

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano

Przecież piszą ludziska że przychodzi unieważnienie decyzji z naboru na który skończyły się pieniądze, i kazali wycofać wnioski i złożyć nowe.

A co do dopłat to nie powinni ich obiecać i nie powinni wypłacać.

Był bardzo długi okres czasu by sprzedać powyżej kosztów produkcji, zwłaszcza że wiele nawozów było po starych cenach, a do tych po wysokich cenach i tak dopłacili.

Te dopłaty większą zasadność miałyby w tym roku gdzie koszty są horendalne, a cena sprzed 10ciu lat.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Te dopłaty większą zasadność miałyby w tym roku gdzie koszty są horendalne, a cena sprzed 10ciu lat.

Poczekajmy do wiosny, może na wiosnę będą dobre ceny i wtedy się okaże, że te dopłaty w tym roku też by były bezzasadne ... Przy tym co się dzieje obecnie na świecie nie wiadomo jakie będą ceny np w maju ...

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Przecież piszą ludziska że przychodzi unieważnienie decyzji z naboru na który skończyły się pieniądze, i kazali wycofać wnioski i złożyć nowe.

To jest dopiero cyrk. Zamiast kontynuacji se wycofaj i złóż nowy.

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Poczekajmy do wiosny, może na wiosnę będą dobre ceny

Nie będą.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Poczekajmy do wiosny, może na wiosnę będą dobre ceny i wtedy się okaże, że te dopłaty w tym roku też by były bezzasadne ...

W takim wypadku byłyby zasadne dla tych którzy już w tym roku sprzedali, skoro w ubiegłym roku zapłacili tym co niesprzedali.

Na zasadzie sprawiedliwości społecznej🤣

Ja nie dostałem w ubiegłym, nie dostanę i w tym

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Możliwe że już zapasy robią na odprawy, nagrody i ochronę kaczafiego.

coś musi być  na rzeczy bo przed wyborami straszyli nas, że będziemy wcinać robaki a po wyborach już sami za tym głosowali. Chyba przewidują jakieś chude lata czy jak. 

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Ja nie dostałem w ubiegłym, nie dostanę i w tym

Ja w ubiegłym aby za QQ dostałem, zboża za szybko sprzedałem w dobrej cenie ;) W tym roku na razie wszystko w magazynie...

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

To jest dopiero cyrk. Zamiast kontynuacji se wycofaj i złóż nowy.

Nie będą.

Kasa unijna z innej puli i ponoć że względu na wymóg unijny muszą być nowe wnioski

Opublikowano

Kasa unijna z innej puli i ponoć że względu na wymóg unijny muszą być nowe wnioski

Taaaa, oni zawsze się zasłaniają wymogami unijnymi jak to dla nich wygodne ... Przymus benzyny E10 to też niby wymóg unijny xD 

Opublikowano
2 minuty temu, zabalex napisał:

Ja składałem wniosek na rzepak z tego zbioru Nie liczyłem na te dopłaty Zapytałem z czystej ciekawości jak to się odbyło

Aaa, to taki ananas🤭🤭🤭

To chyba słusznie odmówili.

A mówi się że urzędnicy to głąby🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Taaaa, oni zawsze się zasłaniają wymogami unijnymi jak to dla nich wygodne ... Przymus benzyny E10 to też niby wymóg unijny xD 

.ateriał siewny podobnie. Wycofać stary, złożyć nowy

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

To chyba słusznie odmówili.

A mówi się że urzędnicy to głąby🤣

Tu na forum było wielu takich ananasów co szybko kosili jęczmień ozimy aby się na te dopłaty załapać xD 

.ateriał siewny podobnie. Wycofać stary, złożyć nowy

A nie wiem, nie składałem akurat. Siedziałem wtedy w truskawkach i jakoś zapomniałem, ale od braku dopłaty do 450kg pszenżyta nie zbiednieję ...

Opublikowano
Przed chwilą, zabalex napisał:

Odprawi im się należą a reszta niech się martwi to nie ich wina ze nie wygrali (wygrali ale z innej matematyki)

Najwazniejsz że im suma z tej matematyki się będzie zgadzała.

O tym cyrku z tygodniowym rządem to będą nauczać w podręcznikach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v