Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

To przecież każdy rząd robi tak samo , pobiera podatki a daje wypłaty i dopłaty .

Noooo. Ale skala okłamywania bywa różna....

13 minut temu, Mariusz2903 napisał:

nie słyszałem nigdy żeby ktoś mówił że ziemia się kręci .

A masz!

Ziemia sie kręci!

Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Emerytura rolnicza za PO PSL wynosiła 800 zł na rękę a ile jest za PIS , no słucham ?

Co Pan bredzisz?

Sprawdź ile np paliwa można było kupić za taką emeryturę, cukru.... kebabów....????

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Emerytura rolnicza za PO PSL wynosiła 800 zł na rękę a ile jest za PIS , no słucham ?

Za PO bochenek chleba kosztował 2zł, a paczka fajek LM niebieskich 8zł, a ile jest za PiS, no słucham ? 

Za Tuska opryski na truskawkę kosztowały 200-300 zł na ha, a teraz Switch 400zł/ha a Luna Sensation to już koszt 650zł/ha ...

Za Tuska truskawka po 3zł za kg była opłacalną uprawą, bo zostawało 70-80gr z kilograma, a za Jarka 4zł/kg starcza tylko na koszty ...

Jarek aby wprowadził mi nowe koszty, bo kiedyś na Bronisze to portfel starczał na pieniądze za towar, a teraz torbę przez ramię muszę nosić xD A jak pójdę do Dino czy tam Pieronki to kilogram truskawek na tyle samo butelek piwa wystarczy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

i to wszystko na kredyt u niemca bo koreaniec cwany i nie chce dac.. nawet zlotki lepsze i nam pozyczaja...

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Niczego nie pisałem więc ci teraz też nie podam  - to chyba logiczne🤣 

pisales pasikoniku a ze nie pamietasz to twoj problem - zreszta jakie to ma znaczenie, smrod onucy zabija wszystko 😂

40 minut temu, Mariusz2903 napisał:

https://wpolityce.pl/polityka/657257-biedron-opowiada-o-tlumnym-przybyciu-sprawdz-jak-bylo

SLD i ten wymoczek co śpi z chłopem schodzą już całkiem na dno szamba .

no na wschodzie to sie bawia lepiej niz oni..

https://wiadomosci.wp.pl/zgwalcili-kobiete-podejrzanym-syn-ofiary-6926847256050336a

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Dajmy już spokój jacusiowi, wystarczy że baba go pantoflem gniecie na całego xD Taka sama ciota jak jeden u nas na wsi, chcieli z gminy zrobić z destruktu dojazd na pola, tylko dotychczasowa droga ma w planach 3m a żeby zrobić tą drogę musieli mieć 5m, czyli od każdego z pola zabrać po 1m poprzeczniaka o szerokości 50-70 m , zależy kto jakie ma pole, to musiał lecieć do domu i się kobity spytać, chociaż to jego ziemia, otrzymana w spadku jeszcze przed ślubem ...

ale dziw nad dziwy -ktos rozmawia z zona na temat waznej sprawy majatkowej , niemozliwe, tomus nigdy tego nie zrobi -woli bic niemca po kasku 🤣

Opublikowano

Nooo.

Już któryś tłumaczył...

Większą inflacja, to więcej kasy ludzie mają... Kurna nie wiem czy nie Mariusz...

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jacus napisał:

ale dziw nad dziwy -ktos rozmawia z zona na temat waznej sprawy majatkowej , niemozliwe, tomus nigdy tego nie zrobi -woli bic niemca po kasku 🤣

Nie, po prostu mojej kobiety nie interesuje taka pierdoła jak pasek 1x50m pola ... Ale jeżeli dla Ciebie pół ara ziemi to ważna sprawa majątkowa to gratuluję zgromadzonego majątku xD Wielka sprawa majątkowa, jak pół ara ziemi jest u mnie w okolicy warte 350zł, tyle co nieduże zakupy w markecie.

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

ale dziw nad dziwy -ktos rozmawia z zona na temat waznej sprawy majatkowej

Tak z ciekawości....a po co?

Opublikowano
27 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Słonko wschodzi i zachodzi każdy śmiertelnik tak mówi , nie słyszałem nigdy żeby ktoś mówił że ziemia się kręci .

Weź już nie błaznuj z tą płaskoziemcością bo sam w to nie wierzysz

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

bo sam w to nie wierzysz

.....ojjjjjj....

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Co Pan bredzisz?

Sprawdź ile np paliwa można było kupić za taką emeryturę, cukru.... kebabów....????

7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Za PO bochenek chleba kosztował 2zł, a paczka fajek LM niebieskich 8zł, a ile jest za PiS, no słucham ? 

Za Tuska opryski na truskawkę kosztowały 200-300 zł na ha, a teraz Switch 400zł/ha a Luna Sensation to już koszt 650zł/ha ...

Za Tuska truskawka po 3zł za kg była opłacalną uprawą, bo zostawało 70-80gr z kilograma, a za Jarka 4zł/kg starcza tylko na koszty ...

Jarek aby wprowadził mi nowe koszty, bo kiedyś na Bronisze to portfel starczał na pieniądze za towar, a teraz torbę przez ramię muszę nosić xD A jak pójdę do Dino czy tam Pieronki to kilogram truskawek na tyle samo butelek piwa wystarczy ...

Wasza zdarta płyta dalej gra , jaki był poziom życia za PO PSL a teraz , nie ma porównania .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Wasza zdarta płyta dalej gra , jaki był poziom życia za PO PSL a teraz , nie ma porównania .

A jaki był poziom życia za Gierka a jaki za Tuska ?? Tak samo jak poziom życia za Tuska był lepszy niż w latach 2005-2007 gdy to rządził PiS ...

Zresztą, moja babcia mówi, że za Kopacz na więcej jej emerytury starczało, niż teraz w 2023 za Jarosława, mówi, ze w latach 2016-2019 było nieźle, ale teraz z roku na rok coraz gorzej.

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Mariusz, ale dokładniej? 

Jakieś przykłady, porównania?

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A jaki był poziom życia za Gierka a jaki za Tuska ?? Tak samo jak poziom życia za Tuska był lepszy niż w latach 2005-2007 gdy to rządził PiS ...

No widzisz czyli idziemy do przodu a ty chcesz bolszewii .

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Ząb cię rozbolał?😜

Ale Ty trybisz...

Po prostu wiem że Mariusz w to wierzy... I to bardzo....

Opublikowano (edytowane)

No widzisz czyli idziemy do przodu a ty chcesz bolszewii .

Szli byśmy do przodu, czy to za Tuska, czy to za Jarka, normalna kolej rzeczy, że świat się rozwija... Tylko PiS niepotrzebnie kłamie, że to ich zasługa... Jak podliczyłem emeryturę babci, to wychodzi mi, że więcej by miała kasy na koncie bez wprowadzania tego całego Polskiego Ładu, niż po jego wprowadzeniu ... Tak to PiS dba o emerytów, okłamuje ich emeryturą bez podatku, a tak na prawdę zabiera im więcej, niż przed tymi ich zmianami w podatkach ...

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

pisales pasikoniku a ze nie pamietasz to twoj problem - zreszta jakie to ma znaczenie, smrod onucy zabija wszystko😂

No i widzisz..... znowu ci w życiu nie wyszło🤣 Chciałeś żebym ci wszystko na raz wywalił bo się nie możesz połapać a tu znowu lipa🤣 Popisz sobie o onucy to jedyne co ci wychodzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v