Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

Co ty możesz wiedzieć o pedofilii w latach 70 -80 - 90 tych ano tyle co z GW i TVN .

Toć cały czas się mówi: kościół przez tajemnice wyhodował sobie spekulacje. Przy czym czasy były takie, że służby pedofili zrobiły by nawet z zakonnic że o kościelnym i organiście nie wspomnę.

Pafnucy12 napisał:

4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Głaskanie po głowie , przytulanie przez księdza ot dzisiejsze molestowanie .

Jesteś tego pewien? Tylko o to oskarżają?

Zależy po której i czyjej głowie to głaskanie.

Opublikowano
12 godzin temu, Dziadek1187 napisał:

A czytałeś ktoto Latkowski -jaki autor taki reportaż i prawda . Najgorsze ,że autor to debill a wierzący w niego to sami sobie odpowiedzcie  

a co chciałeś modrego przeczytać ? jeśli uderzasz w dziennikarzy i śmietankę ? 

Opublikowano
41 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Po co wyjmować ten temat pedofilii, przecież ofiar jest jak na lekarstwo , rosnące koszty ludziom przeszkadzają i to jest teraz problem nr 1 . Jak by w tym czasie rządził w PL kto inny niż PIS , by ludziom żyło się lepiej ? w to wątpię .

i wlasnie o to chodzi zeby o powaznych problemach rozmawiac -za przeproszeniem ofiar- o d*pie ministranta...

to jest czysta polityka -nic wiecej, ofiary sa tu najmniej wazne..

od ksiedza proboszcza to najwyzej po lapach linijka dostalem-on wolal kobiety,mial nawet dziecko z moja sasiadka.

52 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

O jakim trolowaniu piszesz ? tu chodzi o obrazę autorytetu zasłużonego Polaka JP II który był papieżem w czasach komuny .

naprawde ??? nie znam goscia.........chlopie ja mam swoje lata a wadowice za paroma gorkami..

zniszczono walese-sam do tego sie walnie przyczynil - zniszcza i wojtyle. takka jest logika historii ...

romus-w kogo dokladnie uderza i co zero w tej sprawie zrobil ??

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

ten film to juz pary razy puszczali-miala byc bomba a wyszlo jak zawsze..ktos ich juz zamknal za pedofilie ?? dostali jakis zarzut ? przesluchiwala ich policja ??

to jest druga cześć wczoraj była premiera 

Opublikowano

bo komuna przegrała z kościołem dzisiaj przegrywa ....   bo niby popierają pis  ............ to propagandą ich próbkuje się zniszczyć żeby nikt ich nie słuchał wszyscy mieli by ich za gwałcicieli ....   ja cały czas twierdze ze komuna ma się dobrze .....    

Wałęsa przegrał proces z Cenckiewiczem. „Precz z komuną i agenturą! Wolne sądy i wolna Polska!”

Historyk, prof. Sławomir Cenckiewicz poinformował na Facebooku, że wygrał „w całości” proces z Lechem Wałęsą. To kolejny przegrany przez byłego prezydenta proces. „Uzasadnienie sędziego Andrzeja Kuryłka z Sądu Okręgowego było jak orka…” – dodał Cenckiewicz.

https://niezalezna.pl/477948-walesa-przegral-proces-z-cenckiewiczem-precz-z-komuna-i-agentura-wolne-sady-i-wolna-polska

przy okazji znalazłem to 

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

piekna zime mamy tej wiosny..

ten film to juz pary razy puszczali-miala byc bomba a wyszlo jak zawsze..ktos ich juz zamknal za pedofilie ?? dostali jakis zarzut ? przesluchiwala ich policja ??

Tak przesłuchał ich Roman i powiela głupotę za którą Majdan odszkodowania w sądzie wywalczył ,więc może odpowiadać za współudział

Opublikowano
20 godzin temu, galan99 napisał:

Spotkanie z Donaldem Tuskiem w Rokietnicy.       Ja jak młody byłem lat 20 jak się zabalowało to i 2 tygodni w dzień w dzień było pod namiotami .

Będziemy proponowali kredyt 0 proc. dla ludzi, którzy będą kupowali swoje pierwsze mieszkanie. Będzie to dotyczyło ludzi do 45. roku życia — dodawał wówczas.

Przewodniczący PO podał też przykład: przy kredycie około 500 tys. zł na mieszkanie 60-65 m kw. na 25 lat rata miesięczna wynosi dziś 4-4,2 tys. zł. — Spłacacie przez długie, długie lata odsetki, w ogóle nie dotykając zasadniczego kapitału — mówił.

– Zakaz handlu okazał się zabójczy dla małych sklepów – mówił Tusk. Przytoczył dane, z których wynika, że wciągu rządów PiS padło 30 tys. takich punktów. – A padły jakieś Lidle? – pytał szef PO. Zaznaczył przy tym, że powstaje w Polsce coraz więcej supermarketów.

Potem Tusk sugerował, że będzie walczył o powrót handlowych niedziel. – Może pani tu na mnie liczyć – odpowiedział kobiecie, która zadała pytanie w tej sprawie na spotkaniu.

Tusk dodawał też, że nie rozumie sytuacji, w której sklepy "jednej z dużych sieci" pozostają w niedziele otwarte. – O tę sieć podobno modli się o. Rydzyk – dodał Tusk. Przewodniczący PO podkreślał też, że w końcu w niedziele otwarte są stacje benzynowe Orlenu.

Ten kredyt to bajka a z iloma osobami Tusku konsultował powrót do handlowych niedziel ? A może sam stanie na kasie w niedzielę na kilka godzin ?

12 godzin temu, Dziadek1187 napisał:

A czytałeś ktoto Latkowski -jaki autor taki reportaż i prawda . Najgorsze ,że autor to debill a wierzący w niego to sami sobie odpowiedzcie  

To Sekielski bardziej wiarygodny ? Na marginesie co tam z dilerem gwiazd, wsypał już kogoś czy celebryci śpią spokojnie ?

5 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Zabraknie w sklepach to się wpuści z 2-3 świniaki do kojca, wymyśli jakiś kurnik do tego parę rządków marchwi, cebuli i ziemniaka i się będzie żyć ;) A jak będę chciał pomidory zimą jeść to się postawi jakąś małą, ogrzewaną szklarnię xD  Gorzej z tymi w mieście będzie jak zabraknie żywności. 

A skąd te świniaki weźmiesz do chowu ?

3 godziny temu, galan99 napisał:

Niesiołowski: Trzeba wyrzucić Schetynę z PO. Czekanie do wyborów prezydenckich doprowadzi do katastrofy [ROZMOWA]

Trzeba na pewno pozbyć się Schetyny i jego pomagierów takich jak Kierwiński czy Tyszkiewicz. To są ludzie odpowiadający za tę porażkę. Lizusy powinny przestać pełnić ważne funkcje - mówi Stefan Niesiołowski, były polityk PO, w rozmowie z dziennik.pl.

https://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/610372,niesiolowski-schetyna-wybory-prezydenckie-katastrofa-rozmowa.html

Nie nabijaj oglądalności temu panu. Na szczęście jego czas już minął.

2 godziny temu, mirro napisał:

Szczególnie młode pokolenie. On mają gdzieś kim był JPII.😂

Młode pokolenie ma ważniejsze problemy jak polityka. Netflix zabrania współdzielenia konta na przykład. I jak tu żyć ?

2 godziny temu, mirro napisał:

Wszystko przed można jeszcze jakoś wytłumaczyć. Ale to co odjebali w Covidzie, to już tylko rozdawnictwo aby pokazać że coś się robi. Udało im się uśmiercić 100 tyś obywateli własnego kraju, ale część co przeżyła i tak tego nie pojmie.

A można było nikogo z Chin nie ściągać i wirus by się zamknął w Chinach.

Co sądzicie o tym ? T.z.n. nie o Rysiu , tylko o tym o czym mówi ?

Opublikowano
30 minut temu, Roman176 napisał:

a co chciałeś modrego przeczytać ? jeśli uderzasz w dziennikarzy i śmietankę ? 

A gdzie zarzuty , zero nic nie ma ,więc albo mamy państwo z dykty albo pseudoreporter zmyslił całość - możesz sam sobie wybrać co wolisz .

To taka sama prawda jak 600tys. Euro w reklamówce z biedronki -zero musiał coś z tego uczkać dla siebie i bielana skoro nikt nie siedzi za taką łapuwę

• Like 1
Opublikowano

Zwolnienia w polskiej fabryce producenta Fiata i Opla. Powodem "regulacje Komisji Europejskiej"

NIE W POLSKIEJ FABRYCE TYLKO MONTOWNI POLSKIEJ TAK POWINNO BYĆ NAPISANE .

Porozumienie w sprawie warunków redukcji zatrudnienia w bielskiej fabryce FCA Powertrain Poland podpisali w sobotę związkowcy i zarząd firmy. Szefowa NSZZ Solidarność Wanda Stróżyk podała, że w poniedziałek ruszy program dobrowolnych odejść. Odprawy dochodzą do 24-miesięcznej pensji. W tej fabryce jeszcze pięć lat temu wyprodukowano 264 tys. silników. Zwolnienia to konsekwencja nowych regulacji unijnych.

FCA Powertrain Poland, spółka z Grupy Stellantis, producenta Fiata, Peugeota, Citroena, Alfa Romeo i Opla sygnalizował zamiar zmniejszenia zatrudnienia w bielskim zakładzie o 300 osób. Obecnie zatrudnionych jest tam 800 pracowników, a pięć lat temu było ich 1,2 tys. Po zwolnieniach zostanie mniej niż połowa niegdysiejszej załogi. Firma zajmuje się produkcją silników.

Jeszcze w 2018 r. wyprodukowała w Bielsku-Białej 264 tys. silników diesla i benzynowych. Ale w związku z polityką unijną nastawioną na samochody elektryczne i decyzją europarlamentu o zakazie sprzedaży samochodów spalinowych od 2035 r. koncerny podejmują już jednak decyzje. I jedna z tych decyzji dotyka właśnie mieszkańców Bielska-Białej.

https://businessinsider.com.pl/biznes/zwolnienia-w-polskiej-fabryce-producenta-fiata-i-opla-powodem-regulacje-komisji/lj71dsr

Opublikowano
30 minut temu, dsbh napisał:

Młode pokolenie ma ważniejsze problemy jak polityka. Netflix zabrania współdzielenia konta na przykład. I jak tu żyć ?

Ooooo Panie, to już nie przelewki i zamieszki murowane.🤣

Opublikowano
53 minuty temu, dsbh napisał:

Co sądzicie o tym ? T.z.n. nie o Rysiu , tylko o tym o czym mówi ?

Mówi ciekawie, ale chyba nie o to Ci chodziło? 😂 SB chyba raczej nie sądziło że ich archiwa kiedykolwiek staną sie obiektem dostępnym dla kogokolwiek, ponieważ nie planowali własnego upadku. Kolejna sprawa, to ten list SBeka o przekazaniu piętra seminarium. Jeżeli Wojtyła poszedł i dogadał się z tą bandą, to tamci musieli jakoś wyjść z twarzą przed przełożonymi, bo SBek najbardziej bał sie przełożonego. Czyli wysmarowali sobie podkładkę dla ratowania własnej d*py, że oto tak trza było zadziałać zeby nie wyszło, iż nie wsłuchują się w głos ludu i działają konsyliacyjnie. Z adnotacją, że teraz okroi im się jedno piętro a w jakiejś przyszłości następne, albo uprzykrzy życie seminarium i sami sie wyniosą.

Powiem tak materiał do dyskusji jest, argumentacji tu nie brakuje i sam bym chetnie swoje trzy grosze do tego wrzucił.

Opublikowano (edytowane)

Będzie taniej i będzie się działo .

Tak wygląda dziś import towarów z Chin. "Wysokie ceny to już prehistoria"

Z punktu widzenia armatorów czas hossy właśnie się skończył. Jesteśmy świadkami przetasowania na globalnym rynku transportowym, ale ewidentnie jest to rynek konsumenta — mówi Business Insiderowi Arkadiusz Mirek, prezes DSV Air & Sea Polska. Co to oznacza w praktyce? Towary, płynące do nas z Azji gigantycznymi kontenerowcami, będą tańsze i pojawią się u nas szybciej. Jednak nie od razu.

Ostatnie dwa lata to czas boomu w morskiej logistyce. Ceny transportu standardowego kontenera rosły nawet ośmiokrotnie względem cen sprzed pandemii koronawirusa

Przez to w szybkim tempie drożały wszystkie importowane produkty — od owoców po elektronikę

Obecnie jednak sytuacja drastycznie się zmieniła — w ciągu zaledwie jednego kwartału ceny frachtu powróciły do tych sprzed pandemii. To dobre informacje dla konsumentów

— W obliczu obecnej sytuacji geopolitycznej trudno mówić o jakiejkolwiek stabilizacji czy przewidywalności — zastrzega prezes DSV Air & Sea Polska

— To już dla nas prehistoria — stwierdza Arkadiusz Mirek, prezes DSV Air & Sea Polska. — Pod koniec 2022 r. sytuacja drastycznie się zmieniła. W ciągu zaledwie jednego kwartału ceny frachtu powróciły do tych sprzed pandemii. Impulsem do tego była przede wszystkim agresja Rosji na Ukrainę, ale też napięcia między USA i Chinami, obawa przed dalszym kryzysem i powtórką krachu inwestycyjnego z lat 2008-2009. Tak duża niepewność, połączona z wysoką inflacją i różnymi prowokacjami ze strony Rosji, spowodowała istotne ograniczenie konsumpcji, a tym samym popyt na produkty importowane — tłumaczy.

https://businessinsider.com.pl/biznes/sprowadzanie-towarow-z-chin-tanie-jak-przed-pandemia-oto-przyczyny/r0sv8ws

Edytowane przez galan99
Opublikowano

biskup rys kiedys byl sasiadem -z jednej klatki- ziecia siostry-jego matka tam do dzisiaj mieszka. to jeden z madrzejszych ksiezy jakich sluchalem. chco jesli wejdziesz miedzy wrony musisz krakac jako ony..........

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, nie napisał:

zobaczymy :)

skoro glapiński jest taki głupi i się nie zna to podaj nam swoje - specjalisto od ekonomii - prognozy inflacji na ostatni kwartał roku

Obstawiam przedział 11-13% że wskazaniem na 12-13%.

2 godziny temu, galan99 napisał:

Co do pracy w niedzielę , kto liczy się z pracownikami sklepów mają pracować , bo wyborcy PO tego chcą i koniec dyskusji .

Nikt ich nie zmusza. Jak w niedzielę nie pasuje to niech znajdą sobie inną robotę od poniedziałku do piątku.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Pedofilia w KK nadal jest, ale JP II już na tym świecie nie ma, dlatego napisałem, że krył a nie kryje 

Czyli nic się nie zmieniło i papież guzik może. Zatem nie bądź taki zatwardziały. Ta sprawa dotyka kościoła czyli nas wszystkich. Hierarchowie nosa nie chcą wyściubiać bo mają problem jak to wpłynie na nas wszystkich. Jehowi by się ucieszyli...

dsbh napisał:

Ten kredyt to bajka a z iloma osobami Tusku konsultował powrót do handlowych niedziel ? A może sam stanie na kasie w niedzielę na kilka godzin ?

A pytałeś, czy niema chętnych?

galan99 napisał:

Co do pracy w niedzielę , kto liczy się z pracownikami sklepów mają pracować , bo wyborcy PO tego chcą i koniec dyskusji .

Aaa Romek w niedzielę też ma pracować tylko z woli wyborców? Niema niedzielnych zmian w fabrykach? Żabki są zamknięte? Nie byłeś w czytelni w InterMarche? Weź i przystopuj z głupotami albo z telewizją.

Opublikowano
3 godziny temu, Dziadek1187 napisał:

A gdzie zarzuty , zero nic nie ma ,więc albo mamy państwo z dykty albo pseudoreporter zmyslił całość - możesz sam sobie wybrać co wolisz .

ale gość anonimowy o tym gadał sprawa bada policja 

https://teleshow.wp.pl/obejrzala-nowy-dokument-tvp-o-pedofilii-slowo-daje-niedobrze-mi-6875313711799072a

doda czy ktoś nakręcił film i też była tam Natalia Siwiec i reszta 

Opublikowano
45 minut temu, DTaras napisał:

z tego co tam napisali to było o głupoty jakieś...

opowiesci jak to w mlodych latach walesa sikal do chrzcielnicy 🤣 i cos tam jeszcze rownie madrego

46 minut temu, mirro napisał:

A tu inicjatywa z cyklu który najbardziej lubię czyli, "nie mam domu nie mam renty ale jestem pierd.lnięty".🤣

https://www.o2.pl/informacje/kaza-wieszac-w-szkolach-portrety-papieza-apel-kurator-szokuje-6875297344781120a

jej maz mieszkal samotnie w szkole -dostal jako dyrektor sluzbowe mieszkanie- bo podobnie nie mial innego ,potem sie okazalo z ejednak mial i pare alt trwalo zanim go wyeskmitowali.

w piatek corka ma wywiadowke -chodzi do tej samej szkoly co ja, w 89 razem z kolegami wieszalismy na auli krzyz-moze teraz wezne jakis obraz papieza i powiesze ???

• Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, DTaras napisał:

Aaa Romek w niedzielę też ma pracować tylko z woli wyborców? Niema niedzielnych zmian w fabrykach? Żabki są zamknięte? Nie byłeś w czytelni w InterMarche? Weź i przystopuj z głupotami albo z telewizją.

powiem ci ja pracuje i pracujemy z woli wyborców bo niema węgla ideę zaraz do pracy na 22 do 4 rano od 6 wydobycie i ogień jedna zmiana przerwa i od 18 do soboty do 18 fedrunek 

3 godziny temu, galan99 napisał:

dla mnie to najgorszy mój głos na partii jaki oddałem na Tuska  ...  to co gadał zrobił ale na odwrót niż obiecywał szumowina kłamca  ...

54 minuty temu, DTaras napisał:

A pytałeś, czy niema chętnych?

moja stara pytała ......... odp nigdy w życiu 

• Like 1
Opublikowano

wegla jest nadmiar-nikt nie chce kupowac-oczywiscie tego z zagranicy, stal tez potaniala wiec i koksu tez nie braknie..

juz po 1700 zl  mozna bez problemu kupic.

wiec roman oszczedzaj sily - niedlugo robota polu, gdy snieg stopnieje to do boju.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v