Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

orlen -6,59 cena stoi od parunastu dni- nie popatrzylem na dystrybutor ile zdrozalo -bo tam podaja najnizsza cene od 30 dni. 

Ale was doją, u nas bieda, to po 6,45 ON na Orlenie xD  Benzynke do Yamaszki kupiłem na Shellu po 5gr drożej niż u was ON ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 godziny temu, jan88 napisał:

a jaka cena jest wg Ciebie akceptowalna ? 

Przy obecnej cenie zbóż - polifoska 2tys. i saletra 1,4 tys.  Przy wyższych cenach ograniczyłbym się wyłącznie do małej dawki azotu.  Medalu nikt za to nie da.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale was doją, u nas bieda, to po 6,45 ON na Orlenie xD  Benzynke do Yamaszki kupiłem na Shellu po 5gr drożej niż u was ON ;) 

bieda finansowa polaczona z umyslowa daje takich jak ty.. 6,44 to najtaniej na podkarpaciu widzialem tydzien temu..shell ma identyczne albo nawet troche wyzsze ceny..

Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Benzynke do Yamaszki kupiłem na Shellu

Śmigasz trochę?

Opublikowano
4 godziny temu, mysza103 napisał:

Prawda jest taka że czy paliwo jest 50 gr tańsze czy droższe , to na gospodarkę domową jakiegoś dużego wpływu to nie ma , bo zakładając że zużywa się rocznie 5 tys litrów , to przy droższym ON o 50 gr to ,, tylko'' 2,5 tys zł ( wiadomo że lepiej żeby zostało w kieszeni ) najwięcej z gospodarstwa kasy ucieka przy kupnie nawozów bądz sprzedaży zbóż , bo przy tylko sprzedaży 100-300 tonach zboża o 100 zł taniej mamy już 10-30 tys straty , co w porównaniu z paliwem jest 10 krotnie więcej , to samo tyczy się nawozów . Na koniec to wiadomo że jak z każdej strony się dorzuci grosz do grosza , to będzie z tego kokosza 

Dawno o tym pisałem ale część uważa że za 20 czy 50 gr/l świat zwojują.

Nawet 1 zł/l to daje 110 zł/ha a nawóz tylko 20 zł/t daje nam podobną różnicę.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Śmigasz trochę?

Jak jest czas to i owszem ;) Teraz wrzesień to 3 weekendy z weselami, to raczej się będzie w garażu kurzyć ...

12 minut temu, jacus napisał:

bieda finansowa polaczona z umyslowa daje takich jak ty.. 6,44 to najtaniej na podkarpaciu widzialem tydzien temu..shell ma identyczne albo nawet troche wyzsze ceny..

U nas takie ceny na stacjach, co Ci poradzę, wiedzą, że wy krakusy bogate, to was kroją xD  6,62 albo 6,63 kupowałem benzynkę w tą niedzielę, tą zwykłą, bo ta lepsza, jakieś premium to 6,70.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Jak jest czas to i owszem ;) Teraz wrzesień to 3 weekendy z weselami, to raczej się będzie w garażu kurzyć ...

Ja już chyba blisko 4 tys zrobiłem... Prawie auta nie używam...

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Planowałem w tym roku przedłużony weekend na Kotlinę Kłodzką + Góry Sowie + Karkonosze, ale te wesela ...

Opublikowano

na 2 

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Zazdroszczę innym takich wypadów...

gdy bylem taki piekny i mlody jak ty, to mialem krowy dojne i tez nigdzie nie jezdzilem..

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

na 2 

gdy bylem taki piekny i mlody jak ty, to mialem krowy dojne i tez nigdzie nie jezdzilem..

Teraz też nie jeździsz... Wożą Cię autokary...😊

Opublikowano
mysza103 napisał:

3 godziny temu, slawek74 napisał:

tylko to nie 50gr a złotówka... do tego wraz z droższym paliwem wszystko pójdzie do góry...🙋‍♂️🤷‍♂️

U mnie na żniwa,  czyli 2 miesiące temu hurtownik przywoził po 5,95 , dziś hurt mi powiedział że ciężko się mają tankować , więc pojechałem do najtańszego  Orlenu w okolicy to cena 6,41 , a jak bierzesz powyżej 150 litrów to mają zniżkę 12 groszy , więc zapłaciłem po 6,29. Więc u mnie jak na razie cena względem żniw , to nawet nie 50 gr , tylko 34 grosze i to w dodatku nie hurt , tylko Orlen . A u ciebie jakie teraz ceny że o 1 zł skoczyło w ostatnim czasie ?

hurt jakoś miesiąc temu płaciłem po 5.95 a dzisiaj powiedzieli 6.95 na stacji 6.99 a zapasu zero i mus było kupić na już 300 L

Opublikowano
13 minut temu, Sadek napisał:

Na dobrze zrobione bezorkowo to mniej paliwa nie pójdzie.

a czym jest dobrze zrobione bezworko ? -jeżeli jeżdżenie aż na wierzchu będzie czarno to na pewno tyle samo albo i więcej 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

hurt jakoś miesiąc temu płaciłem po 5.95 a dzisiaj powiedzieli 6.95 na stacji 6.99 a zapasu zero i mus było kupić na już 300 L

To strasznie drogo macie , na całej okolicy nigdzie nie widziałem drożej niż 6, 52 

17 minut temu, Pafnucy12 napisał:

To ja na skuterzynie- maxi robie rocznie po ok 5 tys , bez żadnych dalszych wypadów , max pod 100 km . W 7 lat pykło mi kiedyś 36 tys na liczniku , ale jest jezdżony prawie co dziennie jak są warunki , co prawda małe kawałki , ale kilometr po kilometrze , no i się trochę tego już nazbierało 

Opublikowano
v11 napisał:

13 minut temu, Sadek napisał:

Na dobrze zrobione bezorkowo to mniej paliwa nie pójdzie.

a czym jest dobrze zrobione bezworko ? -jeżeli jeżdżenie aż na wierzchu będzie czarno to na pewno tyle samo albo i więcej 

głębosz lub pług dłutowy a nie talerzówką po wierzchu i jakimś drapakiem.....

mysza103 napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

To strasznie drogo macie , na całej okolicy nigdzie nie widziałem drożej niż 6, 52 

17 minut temu, Pafnucy12 napisał:

To ja na skuterzynie- maxi robie rocznie po ok 5 tys , bez żadnych dalszych wypadów , max pod 100 km . W 7 lat pykło mi kiedyś 36 tys na liczniku , ale jest jezdżony prawie co dziennie jak są warunki , co prawda małe kawałki , ale kilometr po kilometrze , no i się trochę tego już nazbierało 

z wczoraj na dzisiaj 50gr zdrożało...

Opublikowano
3 minuty temu, mysza103 napisał:

ja na skuterzynie- maxi robie rocznie po ok 5 tys , bez żadnych dalszych wypadów , max pod 100 km

Sporo. Ja zbyt daleko też nie jeżdżę. No a sezon jeszcze się nie skończył....

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

Macie chyba największą bazę transportową w kraju a więc najtańsze paliwa jak jest nadmiar. I najdroższe jak brakować zaczyna.

No i mleczarzy najwięcej. Nie szanujecie paliwa bo fyndami jeździta🤭

Tak dedukcja😜

Opublikowano

głęboszowanie robimy raz na 4 lata .Fakt że idzie ciężko i dlatego wymyślono zęby michel aby szło lżej mam i jak trzeba to 180 km ciągnie na 45cm 4 m 8 łap 6-7 km/h pług dłutowy no cóż w kamieniołomie też podobnymi zębami u nas margiel rwą 1000l na 8h .każdy ma prawo wyboru sprzętu i technologi .Uprawa QQ koszenie niech będzie nawet 30l mulczowanie 10l,ST 12- 16 siew 8l opryski 1-2 l /ha to też bezorkowe jest 

2 minuty temu, slawek74 napisał:

głębosz lub pług dłutowy a nie talerzówką po wierzchu i jakimś drapakiem.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Dodaj nową pozycję...
v