Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał: No co ile kosztuje takie sk***ysyny 🤔 @Łolek @Qwazi za waszą radą przemyślałem wszystkie za i przeciw , zostało mi 125 kg śruty rzepakowej starczy do końca lutego i kończę z wydajnością  A teraz pomyśl ile byś zaoszczędził na rzepakowej jak byś trawy wcześniej kosił

alecjak takie młode kosić nie bedzie czym karmić bo się nie nazbiera 🤭 i krowy ,,kwaszą się,, 🤪😁

Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopaki pogadał by z wami o mojej biedzie ale nie mam czasu , Zetora szykuje do sezonu 🙂

IMG_20230225_163754_795_LL.jpg

to jakieś hydrauliczne sterowanie skrzydłami 🤔🤭

• Haha 1
Opublikowano
Strongman napisał:

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

tylko ta przyczepę mam wolną, a ona na hipolu jest i nie ma wyjścia, muszę 60 jeździć.

Rdził bym zmienić olej na taki co masz w innych.

niestety nie ma opcji, tylko z tą przyczepa mały traktor wchodzi do obecnego budynku żeby zboże wywalić.

Opublikowano
46 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopaki pogadał by z wami o mojej biedzie ale nie mam czasu , Zetora szykuje do sezonu 🙂

Węży od groma ale jest jest tur nie ma rady 

Opublikowano
48 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co tam czarujesz przy zetorku? Ściągałeś kabine czy da sie tylko z tyłu tą szybke odkręcasz z kawałkiem kabiny? 

Opublikowano
2 minuty temu, themrsakmejek napisał:

Co tam czarujesz przy zetorku? Ściągałeś kabine czy da sie tylko z tyłu tą szybke odkręcasz z kawałkiem kabiny? 

Wąż od siłowników wspomagających przetarła podłoga i musiałem wymienić i umyć wszystko . Tak ,musisz odkręcić siedzenia , tylną ścianę i na końcu ten kawałek podłogi nad podnośnikiem

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

To znowu jeden z kolegów naszej społeczności pieniądze na rozwój wydał 🤔

Widziałem, legancki ten tego👍

W poniedziałek mi tura zabierają

@Agrest

Co zrobić żeby pieniędzy też nie zabrali? 

Komornikowi restrukturyzację zgłosić 

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał:

U mnie w trzech, to na powrocie od Sławka może być🤭

Do Sławka nie ten kierunek żeby ciebie po drodze zahaczyć 

1 godzinę temu, radekz200 napisał:

😛

Gdzieś chrustu nazbierał ?

Czereśniowy sad po 20 latach wyleciał, brat mnie poczęstował drewnem, na oko z 4m3

@Łolek @Qwazi mądre z was chłopy, a Marcin was prowadza za nos jak se chce.... 

• Like 2
Opublikowano
53 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

weź to sprzedaj i kup dwie osiemsiątki...

Niiee bo to lux sprzęt 😛

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

masz ha i potencjał ale nawet nie próbujesz go wykorzystać 

większą ilością natłucze mniej godzin i rzadziej wymiany będą także do przemyślenia 

to bierz jakiegoś dużego bez napędu z USA 

jak eutanazja zabroniona a na front jako żywe tarcze za bardzo nie ma gdzie wysłać to co zrobisz

u mnie też co się odwlecze to nie uciecze 

Ba no Ty masz trochę pojęcia o tych myjkach itp. Czemu nie pójdziesz w tym kierunku tylko użalasz się nad sobą? 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

mądre z was chłopy, a Marcin was prowadza za nos jak se chce.... 

nie prowadzi. po prostu grzeczni są i nie piszą wprost co o tym myślą.

starają się być oki.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Do Sławka nie ten kierunek żeby ciebie po drodze zahaczyć 

Czereśniowy sad po 20 latach wyleciał, brat mnie poczęstował drewnem, na oko z 4m3

Zawsze można okrężną drogą 😉Etam prowadza. Tak mu się tylko wydaje😁

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
37 minut temu, slawek74 napisał:

alecjak takie młode kosić nie bedzie czym karmić bo się nie nazbiera 🤭 i krowy ,,kwaszą się,, 🤪😁

to jakieś hydrauliczne sterowanie skrzydłami 🤔🤭

To tak jak bez deszczu zbierać... krowy wcale takiego bez deszczu jeść nie chcą 😁

7 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie przetłumaczysz, chłopaki za bardzo chcą pomóc 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Co dzień mówicie że szkoda języka strzepic, a co by nie napisał to probujecie go naprostować, nie szkoda wam palców o klawiaturę zdzierać???

....bo nadzieja umiera ostatnia...próby dotarcia to tylko...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Co dzień mówicie że szkoda języka strzepic, a co by nie napisał to probujecie go naprostować, nie szkoda wam palców o klawiaturę zdzierać???

Może to przestępce i linie papilarne ścierają 👥

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Ja tam nawet nie mam nadziei, że mu cokolwiek przetlumaczę. Mam swoje zdanie na temat jego sytuacji, a sobie po prostu piszę. Czasem też się do Marcinka o coś przyczepię. I już kilka razy mi na pewne pytania nie odpowiedział, jakby go troszkę... zatkało 😉

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja tam nawet nie mam nadziei, że mu cokolwiek przetlumaczę. Mam swoje zdanie na temat jego sytuacji, a sobie po prostu piszę. Czasem też się do Marcinka o coś przyczepię. I już kilka razy mi na pewne pytania nie odpowiedział, jakby go troszkę... zatkało 😉

Dobra przejdźmy do sedna jak z tymi konwiami? Miałem na Ciebie postawić w tym pojedynku 500zl pożyczone od Pjotera ale nie wiem czy go o tą pożyczkę pytać 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Miałem na Ciebie postawić w tym pojedynku 500zl

przeciw ilum złotym i kto stanął na przeciw by?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v