Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Panowie a jak jest z zaległymi składami KRUS. Mam pewną osobą co od 2010 nie płaciła KRUS. Była na rencie chorobowej przez pewien czas ( dziadocha) potem na komisję chorobowe nie stanęła. Można to uregulowac czy to wszystko przepadło? 9 lat były płacone składki. Jak to ugryźć?

Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Jak masz brać udział w takich zabawach to kup ursusa, jak chcesz uprawiać sprawnie pole kup fendta. 

A jak chce normalnie a nie sprawnie 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, mf362 napisał:

Panowie a jak jest z zaległymi składami KRUS. Mam pewną osobą co od 2010 nie płaciła KRUS. Była na rencie chorobowej przez pewien czas ( dziadocha) potem na komisję chorobowe nie stanęła. Można to uregulowac czy to wszystko przepadło? 9 lat były płacone składki. Jak to ugryźć?

Wiem, że można to na 100% uregulować, ale zapytaj się w KRUSIE

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

Będzie kukurydza rosła? 😂 po niedzieli mulczer przyjedzie 

F43005B1-B52F-4772-8A0B-F3206FAFE8DC.jpeg

Eurokraci chcą ugorać, a ty na pole przekształcasz

Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:
14 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Potwierdzi ktoś ze juz można trzymać świnię na użytek własny

A co, teściowa przyjeżdża? 👀👀👀👀

A jaki z teściowej użytek 🤔...i to by jeszcze trzeba obowiązkowo na uwięzi 👀...że względów bezpieczeństwa 😁

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A jak chce normalnie a nie sprawnie 🤔

Co to znaczy normalnie? Fendt ma znaczną przewagę w budowie ciągnika, jest bardziej uniwersalny, to ciągnik którym masz bieg do pracy w polu i do transportu. Ma już ehr wiec sterowanie podnośnikiem odbywa się w sposób kulturalny. No kurde to jest pieprzona przepaść którą nie nadrobisz brutalnym uciągiem serii ciężkiej. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał:

Będzie kukurydza rosła? 😂 po niedzieli mulczer przyjedzie 

F43005B1-B52F-4772-8A0B-F3206FAFE8DC.jpeg

oj się unia za takich weźmie, oj się weźmie 😤

1 minutę temu, hubertb napisał:

Co to znaczy normalnie? Fendt ma znaczną przewagę w budowie ciągnika, jest bardziej uniwersalny, to ciągnik którym masz bieg do pracy w polu i do transportu. Ma już ehr wiec sterowanie podnośnikiem odbywa się w sposób kulturalny. No kurde to jest pieprzona przepaść którą nie nadrobisz brutalnym uciągiem serii ciężkiej. 

kolor i marka ciągnika, nie wpływa na plony rolnika. 

Opublikowano
18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Czemu przyszlo Ci do glowy ze mozna juz trzymac na uzytek wlasny? Ostatnie zdanie swiadczy o tym ze ministerstwo chce to wprowadzic jak najszybciej. Narazie przedstawili swoją wizje na ten temat. Żona  mowila ze bedzie mozna ale jeszcze nikt nic nie mowi, sam planuje trzymac kilka sztuk(co sąsiadom sie nie spodoba bo zaraz za plotem maja dom😂)

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

kolor i marka ciągnika, nie wpływa na plony rolnika. 

Nie bezpośrednio, za to bezpośrednio oddziałuje na jego zdrowie i finanse. 

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Żona  mowila ze bedzie mozna ale jeszcze nikt nic nie mowi, sam planuje trzymac kilka sztuk(co sąsiadom sie nie spodoba bo zaraz za plotem maja dom😂)

Ja nie wrócił bym do tej hodowli. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Nie bezpośrednio, za to bezpośrednio oddziałuje na jego zdrowie i finanse. 

Ja nie wrócił bym do tej hodowli. 

kilka sztuk to o jakiej hodowli tutaj mowa

Opublikowano

W ogóle to dziś u nas na wsi sołtysa wybieraliśmy. Całe 8 osób było na zebraniu, z czego 3 to sam sołtys ze swoją rodziną ;) U was też takie zabawy w demokracje bezpośrednią są?  

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Mistrzowie spawalnictwa, innowacja i tuning spawarki, widział kto taki mix😁 uprzedzając pytania -tak, działa

IMG_20230224_173721_006.jpg

No można tylko po co? Butla nie jest przesadnie droga. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v