Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Jak by co, to oferuję pomoc....w piciu boryszu...😄

Ty chyba nie wiesz na co się porywasz.😢🤪🥴

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

To tak jakbyś napisał komuś kto jeździ golfem IV że w Arteonie jest lepiej 

On to wie, i ja tez to wiem

Z tego co widzę, to zmiana na plus 

Czy można było zmienić lepiej??? Oczywiście

Ja 4 lata w HJC FG 17 przejeździłem. Świetna sprawa włókno szklane, bardzo lekki i jako nielicznych z budżetowych przeszedł testy na równi z kaskami za kilka k. Niestety, pod koniec tego roku zatrzask od wizjera się rozleciał i chcąc niechcąc muszę sie za nową skorupą rozjerzeć- ten zostanie dla plecaczka choć staram się z nikim nie jeździć, ba kombiak nowy też by się przydał bo mi się lekko przytyło i już za bardzo w jaja gniecie 🤣. Ale kupić kombiak i kask to 4k braknie.

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

czemu? nie chwaląc się, no jakieś doświadczenie w tym mam... :$

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

To najważniejsze bo są i drogie gówniane rzeczy. Wystarczy że np. jakiś jutuber wypromuje chińską markę. 

Akurat Lazer to chyba jedna z najstarszych firm produkujących kaski 

Tymczasem na demotywatorach 

Screenshot_20230106-094800.png

• Haha 3
Opublikowano
31 minut temu, bratrolnika napisał:

Tak, a jak kupisz kask za tysiąc, to znajdzie się ktoś kogo teściowej szwagra zięć też jeździ na motorze i ma kask za dwa tysiące, i powie że tańsze to jest gówno. 

W mojej opinii lepiej mieć kask, kurtkę, rękawice i buty, niż jak większość kupić motor, bajerancki kask, i jeździć w adidasach i krótkich spodenkach 

Twój lazer fajny, ale ja osobiście bym nie kupił. Nie ze względu na skorupę tylko zapięcie. Mus zapięcie typu DD. W razie draki najpewniejszy kask to właśnie posiadający ten patent.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:
5 minut temu, PRIMO napisał:

czemu? nie chwaląc się, no jakieś doświadczenie w tym mam... :$

Spoko Pany. Przyczepa słomą wyścielona, Zetor się tankuje. Możeta sie schodzić na ten borysz 😁

Opublikowano
13 minut temu, kizak napisał:

W 88 czy 89 r kupiłem 2 kaski Bella ,czarne [a kupiłem czarne ,bo innych kolorów nie było ,no cóż została etz przemalowana na czarno ,i to była jedyna czarna jaką na oczy widziałem] . Jeden kask kosztował 1 świnię   Jawa lux coś około 6 świń [motorów w sklepach też nie było] . A co w tych kaskach było ,jakiś laminat skorupa ,szybka i styropian . Ech to były czasy ,na zabawę bez kasku , [bo jak z kaskiem ,to i tak bez kasku wracałeś]urwa jak kradli ,sztuczny tłum ,minuta i motor bez kierunków ,lamp ,boczków ,akumulatora ,kasku ,nawet siedzenia szły .,a i kartkowe paliwo jeszcze spuścili 😡

Podlasie 🤷‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, sadownik12 napisał:

Mus zapięcie typu DD.

a idź pan z takim zapięciem w .... daleko.

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie wiem dokładnie , wygląda na oryginalną rame może gdzieś zrobiona w jakimś zakładzie. D55 bez problemu daje radę 9-10 ton zboża , więc d50 też powinna bo przecież to samo 

Pokaż ten zakup 

Opublikowano
3 minuty temu, sadownik12 napisał:

Twój lazer fajny, ale ja osobiście bym nie kupił. Nie ze względu na skorupę tylko zapięcie. Mus zapięcie typu DD. W razie draki najpewniejszy kask to właśnie posiadający ten patent.

A mi akurat takie pasuje, do DD nie mogę się przekonać 

Opublikowano

a idź pan z takim zapięciem w .... daleko.

Bo? 🤣. W rękawicach nie zapniesz, to fakt. Ale tak to nie widzę nic trudnego w jego obsłudze. Ba, jego banał sprawia, że odchodzi jeden element który może się sp***dolić.

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Bo?

bo niewygodne takie zapinanie

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

A mi akurat takie pasuje, do DD nie mogę się przekonać 

Ja się nie przekonam do innych, nie bez powodu wszystkie sportowe i wyczynowe kaski są na DD. Ale nic na siłę, każdy wybiera co mu bardziej leży :). Ja bardzo polubiłem DD, świetnie da się go doregulować, nic skomplikowanego.  Na początku ciężko się przestawić, potem odruchowo przeciągasz pasek:D. Jakbym miał komuś go zapiąć to pewnie byłby problem, ale jak założę kask na głowę to już dłonie wiedzą co robić:P

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

bo niewygodne takie zapinanie

Najwyraźniej nie próbowałeś go zapiąć więcej niż 1-2 razy :P.

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Najwyraźniej nie próbowałeś go zapiąć więcej niż 1-2 razy

wcale z takim nie miałem do czynienia, ale nie chciał bym tak się bawić. takie cóś to jedynie do regulacji długości się nadaje.

Opublikowano
11 minut temu, sadownik12 napisał:

a co to jest to DD ?

Opublikowano

wcale z takim nie miałem do czynienia, ale nie chciał bym tak się bawić. takie cóś to jedynie do regulacji długości się nadaje.

To najpierw spróbuj, potem komentuj. Też podobnie do tego podchodziłem, ale w sklepie bardzo ładnie i rzetelnie wytłumaczenie mi wyższość tego zapięcia nad innymi. Podejrzewam, że gdyby skonfrontować czas zapięcia kasku na micro i DD to właśnie ten na DD zapięty zostałby szybciej. Nie wiem jaki problem i coś niewygodnego jest w przeciągnięciu paska przez oba oczka, potem wrócić nim przez jedno oczko i zatrzasnąć go clickiem :D A doregulowany jest świetnie wtedy.

Opublikowano
2 minuty temu, sadownik12 napisał:

To najpierw spróbuj, potem komentuj.

może i racja.

Opublikowano
3 godziny temu, Łolek napisał:

Łódzkie żeby czubek kościoła widzieć 

Inny zima jest to co na zimę dobre 🤔😉

Będą dwie pieczenie na jednym ogniu, syn samochód będzie miał i "ciocie" nową 🤣🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v