Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem z ojcem u kardiologa.

NFZ to fikcja. To trzeba rozgonić. Od nowa zbudować system. Najlepiej odpłatny z odpowiedzialnością.

k**wa wizyta u kardiologa 5 minut. Nawet nie przeczytał wypisu, nie przejrzał wyników badań. Leki zmienił na podstawie tego co mu przekazałem od rodzinnego, nie weryfikując z wynikami.

Zlecił echo serca. Idę do rejestracji i proszę o wyznaczenie terminu. A tam siedzi młodziak i mówi że nie.

Pytam dlaczego - bo czynne do 15.  Była 15⁰³. Nasza rozmowa trwała dłużej niźli trwałaby rejestracja.

Radom - miasto znakomite, lasem otoczone dechami zabite...😤

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jakieś 30 arów wyrwane 

Tylko co teraz 🤔

Talerzówka i owies 🤔

Pług za dużo korzeni 

IMG_20230216_161337.jpg

I mnie to czeka, na nowej działce stare siedlisko do ogarnięcia, kilka drzew krzaki I kamienie po budynkach😬

• Sad 2
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

NFZ to fikcja. To trzeba rozgonić. Od nowa zbudować system. Najlepiej odpłatny z odpowiedzialnością.

k**wa wizyta u kardiologa 5 minut. Nawet nie przeczytał wypisu, nie przejrzał wyników badań. Leki zmienił na podstawie tego co mu przekazałem od rodzinnego, nie weryfikując z wynikami.

Zlecił echo serca. Idę do rejestracji i proszę o wyznaczenie terminu. A tam siedzi młodziak i mówi że nie.

Pytam dlaczego - bo czynne do 15.  Była 15⁰³. Nasza rozmowa trwała dłużej niźli trwałaby rejestracja.

Work balance. To popularne wśród nas młodych 

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Jakieś 30 arów wyrwane 

Tylko co teraz 🤔

Talerzówka i owies 🤔

Pług za dużo korzeni 

IMG_20230216_161337.jpg

Jakie te brzozy były?

Dużym pługiem powinieneś odwrócić

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Work balance. To popularne wśród nas młodych 

Tylko ciekawe czy pracę rozpoczął równie punktualnie, jak ją zakończył.

Racja niby jest po jego stronie i nie podlega to dyskusji. Choć mógł zamknąć okienko o 15 i wówczas wkurwienie mniejsze.

No ale i tak wkurwienie bo to nie rzut beretem tylko 60km, a dodzwonienie na rejestrację to droga przez mękę.

Opublikowano
12 minut temu, Karol6130 napisał:

Jakieś 30 arów wyrwane 

Tylko co teraz 🤔

Talerzówka i owies 🤔

Pług za dużo korzeni 

IMG_20230216_161337.jpg

Takie to byś i plugiem ogarnął. Tu uj nie korzeń 

6 minut temu, Agrest napisał:

Jakie te brzozy były?

Dużym pługiem powinieneś odwrócić

Tylko ciekawe czy pracę rozpoczął równie punktualnie, jak ją zakończył.

Racja niby jest po jego stronie i nie podlega to dyskusji. Choć mógł zamknąć okienko o 15 i wówczas wkurwienie mniejsze.

No ale i tak wkurwienie bo to nie rzut beretem tylko 60km, a dodzwonienie na rejestrację to droga przez mękę.

W poniedziałek musiałbyś się wybrać zobaczyć 

• Like 1
Opublikowano
Agrest napisał:

to już bym wolał iść prywatnie

Opublikowano

Wolę trochę pracy dołożyć i to pozbierać

Tam jeszcze trzy dni wyrywania 

Najgorsze to jarząbki, duża karpa, mały niski krzak 

A można jak Rysiek odpocząć 

Tam 5 czy 6 lat temu było czysto, usunęli, ale w dzierzawe dać nie chcieli 

Kiedyś to było pole, ale gdzie to oddać w dzierzawe, lepiej niech leży 

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

Prywatnie tak samo albo jeszcze gorzej. Ja się lecze laryngologicznie i okulistycznie to wiem. Mam -6 dioptrii w oku lewym -8 w prawym i niedosłuch ucha prawgo. Pozdrawiam 

Opublikowano
ippon napisał:

3 minuty temu, DANDYS napisał:

Prywatnie tak samo albo jeszcze gorzej. Ja się lecze laryngologicznie i okulistycznie to wiem. Mam -6 dioptrii w oku lewym -8 w prawym i niedosłuch ucha prawgo. Pozdrawiam 

jak z młodym chodzimy to zawsze się patrzy po opiniach i naprawdę nie bylo problemu żeby coś było.zle

Opublikowano

Mi prywatnie miała oko wybić i silne antybiotyki po których jeszcze bardziej oślepłem  i nie miała żadnych opinii, bo ludzie się boją bo to pod zniesławienie podchodzi . Państwowo jeszcze nic nie zepsuli ale też nie naprawili. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

A jaka wywrotna. U nas już się z takich powyleczali.

Te ladowarki mają minus ze 4 koła napędzane bezposrednio hydrauliką,u mnienjest wał kardana na przednią oś i calkiem inaczej to sie sprawuje. Dodatkowo przeswit jest mniejszy w tej i u mnie duze prawdopodobienstwo ze bym sie zawiesił w oborze. A szerokosc 90cm to tak jak piszesz wywrotne,ja mam rozszerzoną na 120 i przy tej szerokości to juz mozna sie powygłupiać 😀

Opublikowano

Teściu, kolejne dwie do przodu 

W tym jedna była acykliczna 

Teraz miała 

Tł 5,8

Bi 3,11 i 101 mocznik 

Ta z Tł 6,78 bi 2,86 i mocznik iem ketozy brak, test pokazał środek skali 

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

koła od bizona 🤣

To w moją strone? Nie mowie ze to jest zle rozwiazanie,ale napewno nardziej kosztowne bo tam hydromotory muszą byc w pelni sprane na kazde koło. Oczytalem sie troche i posluchalem rady kumpla ze jak ładowarke to tylko na wale.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v