Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem z ojcem u kardiologa.

NFZ to fikcja. To trzeba rozgonić. Od nowa zbudować system. Najlepiej odpłatny z odpowiedzialnością.

k**wa wizyta u kardiologa 5 minut. Nawet nie przeczytał wypisu, nie przejrzał wyników badań. Leki zmienił na podstawie tego co mu przekazałem od rodzinnego, nie weryfikując z wynikami.

Zlecił echo serca. Idę do rejestracji i proszę o wyznaczenie terminu. A tam siedzi młodziak i mówi że nie.

Pytam dlaczego - bo czynne do 15.  Była 15⁰³. Nasza rozmowa trwała dłużej niźli trwałaby rejestracja.

Radom - miasto znakomite, lasem otoczone dechami zabite...😤

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jakieś 30 arów wyrwane 

Tylko co teraz 🤔

Talerzówka i owies 🤔

Pług za dużo korzeni 

IMG_20230216_161337.jpg

I mnie to czeka, na nowej działce stare siedlisko do ogarnięcia, kilka drzew krzaki I kamienie po budynkach😬

• Sad 2
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

NFZ to fikcja. To trzeba rozgonić. Od nowa zbudować system. Najlepiej odpłatny z odpowiedzialnością.

k**wa wizyta u kardiologa 5 minut. Nawet nie przeczytał wypisu, nie przejrzał wyników badań. Leki zmienił na podstawie tego co mu przekazałem od rodzinnego, nie weryfikując z wynikami.

Zlecił echo serca. Idę do rejestracji i proszę o wyznaczenie terminu. A tam siedzi młodziak i mówi że nie.

Pytam dlaczego - bo czynne do 15.  Była 15⁰³. Nasza rozmowa trwała dłużej niźli trwałaby rejestracja.

Work balance. To popularne wśród nas młodych 

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Jakieś 30 arów wyrwane 

Tylko co teraz 🤔

Talerzówka i owies 🤔

Pług za dużo korzeni 

IMG_20230216_161337.jpg

Jakie te brzozy były?

Dużym pługiem powinieneś odwrócić

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Work balance. To popularne wśród nas młodych 

Tylko ciekawe czy pracę rozpoczął równie punktualnie, jak ją zakończył.

Racja niby jest po jego stronie i nie podlega to dyskusji. Choć mógł zamknąć okienko o 15 i wówczas wkurwienie mniejsze.

No ale i tak wkurwienie bo to nie rzut beretem tylko 60km, a dodzwonienie na rejestrację to droga przez mękę.

Opublikowano
12 minut temu, Karol6130 napisał:

Jakieś 30 arów wyrwane 

Tylko co teraz 🤔

Talerzówka i owies 🤔

Pług za dużo korzeni 

IMG_20230216_161337.jpg

Takie to byś i plugiem ogarnął. Tu uj nie korzeń 

6 minut temu, Agrest napisał:

Jakie te brzozy były?

Dużym pługiem powinieneś odwrócić

Tylko ciekawe czy pracę rozpoczął równie punktualnie, jak ją zakończył.

Racja niby jest po jego stronie i nie podlega to dyskusji. Choć mógł zamknąć okienko o 15 i wówczas wkurwienie mniejsze.

No ale i tak wkurwienie bo to nie rzut beretem tylko 60km, a dodzwonienie na rejestrację to droga przez mękę.

W poniedziałek musiałbyś się wybrać zobaczyć 

• Like 1
Opublikowano
Agrest napisał:

to już bym wolał iść prywatnie

Opublikowano

Wolę trochę pracy dołożyć i to pozbierać

Tam jeszcze trzy dni wyrywania 

Najgorsze to jarząbki, duża karpa, mały niski krzak 

A można jak Rysiek odpocząć 

Tam 5 czy 6 lat temu było czysto, usunęli, ale w dzierzawe dać nie chcieli 

Kiedyś to było pole, ale gdzie to oddać w dzierzawe, lepiej niech leży 

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

Prywatnie tak samo albo jeszcze gorzej. Ja się lecze laryngologicznie i okulistycznie to wiem. Mam -6 dioptrii w oku lewym -8 w prawym i niedosłuch ucha prawgo. Pozdrawiam 

Opublikowano
ippon napisał:

3 minuty temu, DANDYS napisał:

Prywatnie tak samo albo jeszcze gorzej. Ja się lecze laryngologicznie i okulistycznie to wiem. Mam -6 dioptrii w oku lewym -8 w prawym i niedosłuch ucha prawgo. Pozdrawiam 

jak z młodym chodzimy to zawsze się patrzy po opiniach i naprawdę nie bylo problemu żeby coś było.zle

Opublikowano

Mi prywatnie miała oko wybić i silne antybiotyki po których jeszcze bardziej oślepłem  i nie miała żadnych opinii, bo ludzie się boją bo to pod zniesławienie podchodzi . Państwowo jeszcze nic nie zepsuli ale też nie naprawili. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

A jaka wywrotna. U nas już się z takich powyleczali.

Te ladowarki mają minus ze 4 koła napędzane bezposrednio hydrauliką,u mnienjest wał kardana na przednią oś i calkiem inaczej to sie sprawuje. Dodatkowo przeswit jest mniejszy w tej i u mnie duze prawdopodobienstwo ze bym sie zawiesił w oborze. A szerokosc 90cm to tak jak piszesz wywrotne,ja mam rozszerzoną na 120 i przy tej szerokości to juz mozna sie powygłupiać 😀

Opublikowano

Teściu, kolejne dwie do przodu 

W tym jedna była acykliczna 

Teraz miała 

Tł 5,8

Bi 3,11 i 101 mocznik 

Ta z Tł 6,78 bi 2,86 i mocznik iem ketozy brak, test pokazał środek skali 

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

koła od bizona 🤣

To w moją strone? Nie mowie ze to jest zle rozwiazanie,ale napewno nardziej kosztowne bo tam hydromotory muszą byc w pelni sprane na kazde koło. Oczytalem sie troche i posluchalem rady kumpla ze jak ładowarke to tylko na wale.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v