Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

A to już głupota czysta. 

A kto by to robił. Mają po jednej czy dwie krowiny to wiadra wstawią. Sąsiad świnie z 4 lata temu zlikwidował to miał patent jak u nas dla tuczników - spłuczka podwieszona i wiadrami nosił. Maciory na mokro. U mnie też do tej pory nie ma, w futerkuchni kran i umywalka.

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Marek nie chce do tego wracać, a ten co to pisze to w d*pie był i gówno widział.

Byłem i wyżej i niżej zależy od pozycji

Opublikowano
16 minut temu, konteno napisał:

żeby każdy miał kase do wyłożenia na takie szybkie decyzje to byłoby mniej rozterek co i jak robić w życiu 

Wedle zasady: jak się nie ma miedzi to się na d*pie siedzi, nie planuje jakichkolwiek inwestycji nie mając na nie kasy

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A kto by to robił.

No powiem ci Pieter że wolał bym wykopać ten dołek i wpuścić ten kawałek rury niż nosić wiadra. To jest znikomy koszt. 

Opublikowano
48 minut temu, MonteChristo napisał:

Ludzie których wozili od szpitala do szpitala bo covid i zmarli też nie powodzą

Mojej mamy nie zdążyli zabrać do szpitala i zmarła mi na rękach, a mnie wzięli i uratowali mi życie. A opiekę miałem tak dobra że wszystkim bym takiej życzył podczas pobytu w szpitalu.

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

obyś się na własnej skórze nie przekonał...

Oby, ja zdala od szpitala staram się dbać o siebie 

2 minuty temu, 6465 napisał:

Mojej mamy nie zdążyli zabrać do szpitala i zmarła mi na rękach, a mnie wzięli i uratowali mi życie. A opiekę miałem tak dobra że wszystkim bym takiej życzył podczas pobytu w szpitalu.

ale co miałeś ojawy covidove, grupowe? Czy coś innego

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Aaa widzicie zapomniałem powiedzieć najważniejszego , zacząłem 3 dni temu dodawać śruty rzepakowej  4 sztukom co ostatnie się ocieliły i kuźwa dziś już było 25l więcej w schładzalniku

ale to nic nie daaaa 🤦‍♂️🙆‍♂️

Opublikowano
15 minut temu, DANDYS napisał:

bo k**wa wydziwiasz 🥲nie lepiej zbilansować dawkę według swojej paszy?

No zbilansowałem sobie sam , na dwie sztuki 10 l niepełne wiadro śruty zbożowej rano i wieczorem, dwie taczki kukurydzy na 5 sztuk i do tego sianokiszonki dwa razy dziennie do woli 😉 a z rzepakową taki eksperyment 

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

obyś się na własnej skórze nie przekonał...

Dziadkowi wpisali 

My nawet kwarantanny nie mieliśmy 

Zresztą szpital do dziś nas nie poinformował o śmierci dziadka 

Umarł w sobotę wieczór we wtorek senepid dzwonił i pytał czy już po pogrzebie, jak powiedziałem że nie to się zdziwili 

Babka się zaszprycowała i mało co się nie przekręciła 

Drugiej dawki nie wzięła 

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

No powiem ci Pieter że wolał bym wykopać ten dołek i wpuścić ten kawałek rury niż nosić wiadra. To jest znikomy koszt. 

Młody jeszcze jesteś, a jak większość to u nas dziadki po 60-70 i więcej lat to wiesz. Niektóre to i wcale nie małe gospodarki poszły, koleżanka z podstawówki mamy czyli 66 lat w tym roku z mężem chociażby. Zbierali, kilkanaście hektarów pozbierali, obrabiali, byki, świnie a syn i córka poszli do miasta. Oni do zeszłego roku 2ha dla rozrywki, teraz nic.

Opublikowano
20 minut temu, Karol6130 napisał:

Dodaj i soi 

Po ile sojowa ?

19 minut temu, Baks00 napisał:

Dobrze że masz z czego dołożyć.Czasami własną pasza nie wychodzi taniej i lepiej

No na kilka dni to mogę sobie pozwolić na dokładnie

6 minut temu, slawek74 napisał:

ale to nic nie daaaa 🤦‍♂️🙆‍♂️

Czemu Sławek 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Oby, ja zdala od szpitala staram się dbać o siebie 

ale co miałeś ojawy covidove, grupowe? Czy coś innego

Jak już tu pisałem nie chce do tego wracać. Bo to dla mnie trauma. A jeszcze gorsza dla mojej żony która została sama z małym dzieckiem, bydłem do karmienia i w 5miesiącu ciąży. Ona jest bohaterem nie ja.

• Like 8
Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No zbilansowałem sobie sam , na dwie sztuki 10 l niepełne wiadro śruty zbożowej rano i wieczorem, dwie taczki kukurydzy na 5 sztuk i do tego sianokiszonki dwa razy dziennie do woli 😉 a z rzepakową taki eksperyment 

Taczke sypnij nie wiadro 

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Po ile sojowa ?

3260 chyba 

Jeszcze Andrzej nie przywiózł Fv a w piątek druga dostawa 🙆‍♂️

20 z mieszalni się kończy, 20 w granuli też 

Soi, rzepaku, kukurydzy też mało i znowu z pół wypłaty na pierdoły pójdzie, a jeszcze nawóz przecież 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

15 minut temu, DANDYS napisał:

bo k**wa wydziwiasz 🥲nie lepiej zbilansować dawkę według swojej paszy?

u mnie krowa ponad 30kg kiszonki z kukurydzy jedna dziennie zjada 😁

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Eee, szpiegujesz moje tereny🤭  DK  a nie Dw.

Ale plany przebudowy drogi kroją tą działkę.

Kilka osób śmiało może sobie pozwolić na taki wydatek. pierwsza cena 1150tys zł była. Pewnie pójdzie

A tam od razu szpiegujesz, cena zakupu to jeszcze nic-, trzeba jeszcze trochę dołożyć, żeby spieniężyć i na tym zarobić, tym bardziej, że jak rozbudują 79 to wjazdu bezpośrednio tam nie będzie I działka straci swą "atrakcyjność"

Opublikowano

Właśnie nie wiem czy od inwestycyjnej jest 2 czy 19% od zakupu.

Opublikowano
43 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Światła nie masz 🤔

Przy samochodzie, czy przy przyczepie🤔🤭...a w ogóle to czemu mnie podglądywujesz???😡🤭🤭🤭

Suchar taki...żebyś się nie obraził 

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

u mnie krowa ponad 30kg kiszonki z kukurydzy jedna dziennie zjada 😁

Moje więcej nie wpieprzą 

Zresztą u Ciebie to wszystko naj , tu się z Tobą nikt nie zrówna 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v