Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

A to już głupota czysta. 

A kto by to robił. Mają po jednej czy dwie krowiny to wiadra wstawią. Sąsiad świnie z 4 lata temu zlikwidował to miał patent jak u nas dla tuczników - spłuczka podwieszona i wiadrami nosił. Maciory na mokro. U mnie też do tej pory nie ma, w futerkuchni kran i umywalka.

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Marek nie chce do tego wracać, a ten co to pisze to w d*pie był i gówno widział.

Byłem i wyżej i niżej zależy od pozycji

Opublikowano
16 minut temu, konteno napisał:

żeby każdy miał kase do wyłożenia na takie szybkie decyzje to byłoby mniej rozterek co i jak robić w życiu 

Wedle zasady: jak się nie ma miedzi to się na d*pie siedzi, nie planuje jakichkolwiek inwestycji nie mając na nie kasy

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A kto by to robił.

No powiem ci Pieter że wolał bym wykopać ten dołek i wpuścić ten kawałek rury niż nosić wiadra. To jest znikomy koszt. 

Opublikowano
48 minut temu, MonteChristo napisał:

Ludzie których wozili od szpitala do szpitala bo covid i zmarli też nie powodzą

Mojej mamy nie zdążyli zabrać do szpitala i zmarła mi na rękach, a mnie wzięli i uratowali mi życie. A opiekę miałem tak dobra że wszystkim bym takiej życzył podczas pobytu w szpitalu.

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

obyś się na własnej skórze nie przekonał...

Oby, ja zdala od szpitala staram się dbać o siebie 

2 minuty temu, 6465 napisał:

Mojej mamy nie zdążyli zabrać do szpitala i zmarła mi na rękach, a mnie wzięli i uratowali mi życie. A opiekę miałem tak dobra że wszystkim bym takiej życzył podczas pobytu w szpitalu.

ale co miałeś ojawy covidove, grupowe? Czy coś innego

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Aaa widzicie zapomniałem powiedzieć najważniejszego , zacząłem 3 dni temu dodawać śruty rzepakowej  4 sztukom co ostatnie się ocieliły i kuźwa dziś już było 25l więcej w schładzalniku

ale to nic nie daaaa 🤦‍♂️🙆‍♂️

Opublikowano
15 minut temu, DANDYS napisał:

bo k**wa wydziwiasz 🥲nie lepiej zbilansować dawkę według swojej paszy?

No zbilansowałem sobie sam , na dwie sztuki 10 l niepełne wiadro śruty zbożowej rano i wieczorem, dwie taczki kukurydzy na 5 sztuk i do tego sianokiszonki dwa razy dziennie do woli 😉 a z rzepakową taki eksperyment 

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

obyś się na własnej skórze nie przekonał...

Dziadkowi wpisali 

My nawet kwarantanny nie mieliśmy 

Zresztą szpital do dziś nas nie poinformował o śmierci dziadka 

Umarł w sobotę wieczór we wtorek senepid dzwonił i pytał czy już po pogrzebie, jak powiedziałem że nie to się zdziwili 

Babka się zaszprycowała i mało co się nie przekręciła 

Drugiej dawki nie wzięła 

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

No powiem ci Pieter że wolał bym wykopać ten dołek i wpuścić ten kawałek rury niż nosić wiadra. To jest znikomy koszt. 

Młody jeszcze jesteś, a jak większość to u nas dziadki po 60-70 i więcej lat to wiesz. Niektóre to i wcale nie małe gospodarki poszły, koleżanka z podstawówki mamy czyli 66 lat w tym roku z mężem chociażby. Zbierali, kilkanaście hektarów pozbierali, obrabiali, byki, świnie a syn i córka poszli do miasta. Oni do zeszłego roku 2ha dla rozrywki, teraz nic.

Opublikowano
20 minut temu, Karol6130 napisał:

Dodaj i soi 

Po ile sojowa ?

19 minut temu, Baks00 napisał:

Dobrze że masz z czego dołożyć.Czasami własną pasza nie wychodzi taniej i lepiej

No na kilka dni to mogę sobie pozwolić na dokładnie

6 minut temu, slawek74 napisał:

ale to nic nie daaaa 🤦‍♂️🙆‍♂️

Czemu Sławek 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Oby, ja zdala od szpitala staram się dbać o siebie 

ale co miałeś ojawy covidove, grupowe? Czy coś innego

Jak już tu pisałem nie chce do tego wracać. Bo to dla mnie trauma. A jeszcze gorsza dla mojej żony która została sama z małym dzieckiem, bydłem do karmienia i w 5miesiącu ciąży. Ona jest bohaterem nie ja.

• Like 8
Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No zbilansowałem sobie sam , na dwie sztuki 10 l niepełne wiadro śruty zbożowej rano i wieczorem, dwie taczki kukurydzy na 5 sztuk i do tego sianokiszonki dwa razy dziennie do woli 😉 a z rzepakową taki eksperyment 

Taczke sypnij nie wiadro 

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Po ile sojowa ?

3260 chyba 

Jeszcze Andrzej nie przywiózł Fv a w piątek druga dostawa 🙆‍♂️

20 z mieszalni się kończy, 20 w granuli też 

Soi, rzepaku, kukurydzy też mało i znowu z pół wypłaty na pierdoły pójdzie, a jeszcze nawóz przecież 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

15 minut temu, DANDYS napisał:

bo k**wa wydziwiasz 🥲nie lepiej zbilansować dawkę według swojej paszy?

u mnie krowa ponad 30kg kiszonki z kukurydzy jedna dziennie zjada 😁

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Eee, szpiegujesz moje tereny🤭  DK  a nie Dw.

Ale plany przebudowy drogi kroją tą działkę.

Kilka osób śmiało może sobie pozwolić na taki wydatek. pierwsza cena 1150tys zł była. Pewnie pójdzie

A tam od razu szpiegujesz, cena zakupu to jeszcze nic-, trzeba jeszcze trochę dołożyć, żeby spieniężyć i na tym zarobić, tym bardziej, że jak rozbudują 79 to wjazdu bezpośrednio tam nie będzie I działka straci swą "atrakcyjność"

Opublikowano

Właśnie nie wiem czy od inwestycyjnej jest 2 czy 19% od zakupu.

Opublikowano
43 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Światła nie masz 🤔

Przy samochodzie, czy przy przyczepie🤔🤭...a w ogóle to czemu mnie podglądywujesz???😡🤭🤭🤭

Suchar taki...żebyś się nie obraził 

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

u mnie krowa ponad 30kg kiszonki z kukurydzy jedna dziennie zjada 😁

Moje więcej nie wpieprzą 

Zresztą u Ciebie to wszystko naj , tu się z Tobą nikt nie zrówna 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v