Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ech, Ty to powinieneś z widłami czy tam z wiadrami naginać a nie "nadzorować". Merylin to może gospodyni a tu to taki jakiś "oberkapo" jeśli "nadzorca". Chyba, że dozorca 🤔

Jak jestem to nakarmie mamutki dojne, obornik z jednej strony puszczę, zasuszonym i cielakom rzucę siana a jak chce mi się pracować to jeszcze cielakom coś tam do jedzenia posypie i napoję. Posiedzę sobie na wiaderku i ponadzoruje poczekam aż wydoi no to na odchodne żarcie mamutom podgarne i gaszę światło. To odpowiedzialna funkcja. Ehh Pjoter widzisz że to nie lekko być  parobkiem 

Opublikowano
1 minutę temu, krzychu121 napisał:

A skąd on wie czy to nie była zwykła grypa? Z testów które mają mało wspólnego z rzeczywistością? Kiedyś ludzie też umierali na grypę i nikt afery nie robił. Znajomy dwa lata przed tym całym cyrkiem też ledwo z życiem uszedł przez grypę. A chłop 25 lat, zdrowy i wysportowany. Trzy tygodnie w szpitalu leżał pod kroplówkami. Się śmieje ze teraz to by mu covida przyklepali i zwalili winę na to że się nie zaszczepił. A może i tak by go leczyli przy zamkniętych szpitalach że już by go nie było. Mnie to śmiech ogarnia jak słucham ludzi którzy twierdzą że mieli covida bo tak test pokazał i ledwo z życiem uszli leżąc w domu. Ale ciepła cherbata z cytryną i miodem ich postawiła na nogi 

No covidianie tacy są

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Jak jestem to nakarmie mamutki dojne, obornik z jednej strony puszczę, zasuszonym i cielakom rzucę siana a jak chce mi się pracować to jeszcze cielakom coś tam do jedzenia posypie i napoję. Posiedzę sobie na wiaderku i ponadzoruje poczekam aż wydoi no to na odchodne żarcie mamutom podgarne i gaszę światło. To odpowiedzialna funkcja. Ehh Pjoter widzisz że to nie lekko być  parobkiem 

W porządku ale dręczy mnie jedno pytanie. Po co masz nadzorować skoro jesteś "parobkiem"?

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Bogato żywisz. Polski ten rzepak? Po wiele?

Jak do niego doplacą to znaczy że będzie polski 🤭

Tylko później może być płacz jak w przypadku nawozów, i pretensje że jedynie słuszna partia oszukała

Rok wyborczy dlatego też mogą być spekulacje po dopłatach 

Jak w lipcu pszenica będzie po 1800 to będzie szukanie winnych 😂

Opublikowano
27 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Aaa widzicie zapomniałem powiedzieć najważniejszego , zacząłem 3 dni temu dodawać śruty rzepakowej  4 sztukom co ostatnie się ocieliły i kuźwa dziś już było 25l więcej w schładzalniku

Chwalipięta 

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Zależy  od tego czy dalej będziemy robić dobrze innym nie patrząc na naszą gospodarkę.

Mamy rok wyborów chyba że zrobimy bałagan i jakiś stan nadzwyczajny ogłoszą czego się osobiście obawiam 

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

To znaczy że nie wiesz co go spotkało, więc nie ma o czym gadać 

Nie wiem bo nie śledzę tu na bieżąco wszystkiego i nie kojarzę wszystkich użytkowników. 

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

W agropierdolach w piatek mowili ze w argentynie mają problem z wołowiną bo poszla w dół i farmerzy sa obsrani ze nie zarobią.

Jakiej narodowości Ci farmerzy nie wspomnieli?

3 minuty temu, MonteChristo napisał:

No covidianie tacy są

Covidioci chyba bardziej

Opublikowano
17 minut temu, Qwazi napisał:

Jak dam radę zrobić zdjęcie po ciemku to pokaże , a jak nie to jutro🤷

Światła nie masz 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

W agropierdolach w piatek mowili ze w argentynie mają problem z wołowiną bo poszla w dół i farmerzy sa obsrani ze nie zarobią.

Jak mają inflację ok 100% to nie ma się o dziwić

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W porządku ale dręczy mnie jedno pytanie. Po co masz nadzorować skoro jesteś "parobkiem"?

No a co mam nic nie robić? Chociaż tyle że nadzoruje 😁 Pjoter a czemu mialbym boegac z wiadrami? Co ja mialbym w nich transportowac?

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Bogato żywisz. Polski ten rzepak? Po wiele?

A skąd mam wiedzieć czy Polski ,z firmy Rozalczyk . Drożyzna jak ch*j 2200 , jeszcze ponad rok temu był koło 1000 zł 

Opublikowano
35 minut temu, bratrolnika napisał:

Odwagi do szybkich decyzji przecież nie da się kupić 

żeby każdy miał kase do wyłożenia na takie szybkie decyzje to byłoby mniej rozterek co i jak robić w życiu 

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

To znaczy że nie wiesz co go spotkało, więc nie ma o czym gadać 

A co ja mam powiedzieć????? patrzę na auto żony i jej rejestrację i Tomka mam ciągle przed oczami😁😁😂

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mamy rok wyborów chyba że zrobimy bałagan i jakiś stan nadzwyczajny ogłoszą czego się osobiście obawiam 

Nie ogłoszą, prezesowi nic nie zrobią i tak, zresztą on by chciał tego co było z generałem

A reszta to ludzie których można poświęcić, jak kradli to niech siedzą 

No i Zbyszek to tak dla zasady za te wszystkie upokorzenia 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

No a co mam nic nie robić? Chociaż tyle że nadzoruje 😁 Pjoter a czemu mialbym boegac z wiadrami? Co ja mialbym w nich transportowac?

Kurła, nowoczesność... Zapomniałem. U nas to wielu ma jeszcze nawet wodę do "pomieszczeń inwentarskich" nie podciągniętą. 

Opublikowano
4 minuty temu, Baks00 napisał:

Chwalipięta 

Nie,raczej eksperyment który kosztuje już 55 zł  , a zysk jak narazie 25l x 1,78 😐 czyli jak narazie na minusie

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie,raczej eksperyment który kosztuje już 55 zł  , a zysk jak narazie 25l x 1,78 😐 czyli jak narazie na minusie

Dobrze że masz z czego dołożyć.Czasami własną pasza nie wychodzi taniej i lepiej

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Dodaj i soi 

Gmo?

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła, nowoczesność... Zapomniałem. U nas to wielu ma jeszcze nawet wodę do "pomieszczeń inwentarskich" nie podciągniętą. 

Eh Toć jakby trzeba poić wiaderkami to bym ganiał do sadzawki niech się napiją. Myślę zawory w poidlach teraz zmienić żeby lepiej im było pić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v