Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

k**wa mać , przyszła Fv za mlicko 1,94 brutto 😐😐😐 jak żyć pani premierze ? Na chleb starczy a gdzie margaryna 🤔

@Qwazi Mariusz masz jakieś cielaki na handel ? Bo trzeba chyba w stodole dostawić ...

Ty się ciesz ze wogole ktoś odbiera te mleko a nie lejesz w kanał....

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

O ile dobrze pamiętam, to aż tak nie miało Ci spaść. Coś tam się zdarzyło z ilością czy parametrami? Dlaczego to tak?

Tak jak pisałem wtedy była kartka z mleczarni minus  27 gr za styczeń., ale jak zobaczyłem cennik to chyba tu wspominałem że będzie więcej bo w ostatnie miesiące były z premią jednorazową którą co miesiąc przedłużali , więc nawet nie musieli się tłumaczyć że zabiorą ...😐

O ile dobrze pamiętam, to aż tak nie miało Ci spaść. Coś tam się zdarzyło z ilością czy parametrami? Dlaczego to tak?

Tak jak pisałem wtedy była kartka z mleczarni minus  27 gr za styczeń., ale jak zobaczyłem cennik to chyba tu wspominałem że będzie więcej bo w ostatnie miesiące były z premią jednorazową którą co miesiąc przedłużali , więc nawet nie musieli się tłumaczyć że zabiorą ...😐

Opublikowano
4 minuty temu, kris91 napisał:

Taki ładny ciepły dzień, jutro będzie pewnie piździło to trzeba się nacieszyć 😉

Lepi niech nie piździ to blachę będziemy kłaść a w sumie jak będzie pizdzilo to i inna robota się znajdzie bo lokatorzy się wyprowadzili i trochę remontu by się zdało 

Opublikowano
20 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

k**wa mać , przyszła Fv za mlicko 1,94 brutto 😐😐😐 jak żyć pani premierze ? Na chleb starczy a gdzie margaryna 🤔

@Qwazi Mariusz masz jakieś cielaki na handel ? Bo trzeba chyba w stodole dostawić ...

k**wa mać , przyszła Fv za mlicko 1,94 brutto

Mleko jak spadnie na 1,50 brutto nie będzie się opłacało za tanie ?.

Opublikowano
21 minut temu, bratrolnika napisał:

Moja Dedra też miała coś koło tego sprawności, wypalałem trzy elektrody 4, docinalem kolejny element , i znów spawanie, dało się z tym żyć 

Nie wyłączała się sama, przerwy robiłem profilaktycznie 

Jak wyglądają ramiona w okularach???😁

Na ramę od przyczepy najlepsza elektroda 

Kwestia gustu i ręki spawacza, bo i dobrej jakości 3,2 też taką ramę pospawasz.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ty się ciesz ze wogole ktoś odbiera te mleko a nie lejesz w kanał....

No cieszę się ale przez łzy 

2 minuty temu, galan99 napisał:

Z tego co liczyli na jednej grupie FB to koszt wyprodukowania teraz jednego litra około 1,40 wiec 1,50 będzie za darmo

Opublikowano
25 minut temu, Bananek napisał:

@hubertb sprawa załatwiona. Przyjechali chłopaki, pomierzyli i pojechali zmniejszyć napięcie na transformatorze. Teraz PV śmiga jak szalona. Każdy zadowolony, myślę, że chłopaki też bardzo, bo odjeżdżając polecali się na przyszłość. 😉 

Założyłeś czy miałeś już wcześniej, bo nie pamiętam? Ostatnie dni ze słoneczkiem i u mnie też ładnie robi👍

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Z tego co liczyli na jednej grupie FB to koszt wyprodukowania teraz jednego litra około 1,40 wiec 1,50 będzie za darmo

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Znajdź ścianę rozpędź się 20 kroków i naprzód 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Rozumiem. U mnie wyszło 2,2 z tym, że miałem małą zmokę z parametrami. Z mojej winy. Ty się zastanów może,czy nie przejść do Zarębskiego 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

w necie jest cennik OSM Rozpuda czy jakoś tak to 1.49 cena za 1l

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

25 minut temu, Bananek napisał:

@hubertb sprawa załatwiona. Przyjechali chłopaki, pomierzyli i pojechali zmniejszyć napięcie na transformatorze. Teraz PV śmiga jak szalona. Każdy zadowolony, myślę, że chłopaki też bardzo, bo odjeżdżając polecali się na przyszłość. 😉 

Założyłeś czy miałeś już wcześniej, bo nie pamiętam? Ostatnie dni ze słoneczkiem i u mnie też ładnie robi👍

Od grudnia mam. Ale takiego słońca nie było jak dziś bystre. Większe słońce i nie zdołało wepchnąć w sieć bo w kablu już 254v było. Ale obniżyli już na 238 i jest ok.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Znajdź ścianę rozpędź się 20 kroków i naprzód 

Tylko żeby się nieszczęśnik nie potknął przy rozpędzie bo jeszcze sobie coś połamie.🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie kierowanym się takimi wyliczeniami. Każdy ma inaczej i sam sobie powinien to wyliczyć. Myślę, że niektórzy mogą mieć ten koszt sporo wyższy, a niektórzy niższy 

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

w necie jest cennik OSM Rozpuda czy jakoś tak to 1.49 cena za 1l

Co Ty gadasz pan Bogdan mówi że jest dużo więcej 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ciekawe wyliczenie, przecież krowa krowie nie równa. 

Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie każdy ma te same koszta wyprodukowania litra mleka 

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Rozumiem. U mnie wyszło 2,2 z tym, że miałem małą zmokę z parametrami. Z mojej winy. Ty się zastanów może,czy nie przejść do Zarębskiego 

Czekam aż jogo przejmie jakiś duży gracz i wtedy atakuje 30 mlecznic 🤭 i wszystko taczką

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

To można wyliczyć pod warunkiem, że się liczy indywidualnie. A kwoty, które Marcin podał są bardzo mocno średnie

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Jestem 😛

Te bamber a przypadkiem nie są dzisiaj twoje imieniny?

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Nie każdy ma te same koszta wyprodukowania litra mleka 

Ja się nie znam , tylko tak czytałem 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Czekam aż jogo przejmie jakiś duży gracz i wtedy atakuje 30 mlecznic 🤭 i wszystko taczką

To już zakończ to czekanie bo Jogo już przejęte i teraz trwa zabieganie o dostawcę ze strony Mlekpolu i Łowicza. Wykorzystaj to

Edytowane przez Qwazi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v