Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, kizak napisał:

To by się zgadzało . No z okularami ,to różnie ,bo z różnymi ,lub bez 😉 ,acha i nazwa to Korando 😉

BAU? Mijałem się z nią ostatnio na lipowcu. Zdaje się na tytoniową skręcała. 

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
11 minut temu, kizak napisał:

Tylko że ta besterka to 10 procent sprawności przy 200 a , Jak coś grubszego ,elektroda 4 ,to się po jednej elektrodzie jak ciepło powinno wyłączyc .     Psy przeżyłyby traumę .Zabrakłoby kluczy by z nerwów rzucać 😐

Chłopie co ty chcesz 4 na gospodarstwie spawać? Toż nawet już statków czwórkami rzadko kiedy spawają. Mamy 2023 rok od dwudziestu lat najczęściej spawa się elektrodami 2,5 - 3,2. 

Opublikowano
24 minuty temu, kizak napisał:

Tylko że ta besterka to 10 procent sprawności przy 200 a , Jak coś grubszego ,elektroda 4 ,to się po jednej elektrodzie jak ciepło powinno wyłączyc .     Psy przeżyłyby traumę .Zabrakłoby kluczy by z nerwów rzucać 😐

Moja Dedra też miała coś koło tego sprawności, wypalałem trzy elektrody 4, docinalem kolejny element , i znów spawanie, dało się z tym żyć 

Nie wyłączała się sama, przerwy robiłem profilaktycznie 

19 minut temu, Bananek napisał:

a'propos nerwów, twoje corando srebrne? A żona blondynka z włosami do ramion w okularach?

Jak wyglądają ramiona w okularach???😁

4 minuty temu, tomek222 napisał:

Chłopie co ty chcesz 4 na gospodarstwie spawać?

Na ramę od przyczepy najlepsza elektroda 

• Like 2
Opublikowano

@hubertb sprawa załatwiona. Przyjechali chłopaki, pomierzyli i pojechali zmniejszyć napięcie na transformatorze. Teraz PV śmiga jak szalona. Każdy zadowolony, myślę, że chłopaki też bardzo, bo odjeżdżając polecali się na przyszłość. 😉 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

k**wa mać , przyszła Fv za mlicko 1,94 brutto 😐😐😐 jak żyć pani premierze ? Na chleb starczy a gdzie margaryna 🤔

@Qwazi Mariusz masz jakieś cielaki na handel ? Bo trzeba chyba w stodole dostawić ...

Opublikowano
8 minut temu, kris91 napisał:

Pochwalony bracia i siostry 🙋‍♂️ @radekz200  chodź tu przyjacielu, pytanie jest 🤭

brazylijski posluga w ubustwie i umartwieniu tak Ciebie natchnął 🤔

Opublikowano
15 minut temu, Bananek napisał:

BAU? Mijałem się z nią ostatnio na lipowcu. Zdaje się na tytoniową skręcała. 

Mogła  tam kiedy i na Lipowcu być ,problem w rejestracji ,czyli śmiga jakiś duplikat 😉,z niewiadomej serii koreańczyka .

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

inflacja spada

Tylko dlaczego naszym kosztem?🤨

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Moja Dedra też miała coś koło tego sprawności, wypalałem trzy elektrody 4, docinalem kolejny element , i znów spawanie, dało się z tym żyć 

Nie wyłączała się sama, przerwy robiłem profilaktycznie 

Jak wyglądają ramiona w okularach???😁

Na ramę od przyczepy najlepsza elektroda 

Oto ,to dedry nie dało się zapocić ,chyba raz mi to się udało .

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, DANDYS napisał:

i tak nie kupisz od Mariusza bo nie pojedziesz ,już raz go wychujales

Nikogo nie wychujałe ... 

Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

inflacja spada

Tylko kuźwa kosztem rolników

Jak to jedna pani pracownica z biura co skupują zboże powiedziała " wie pan no ja to się cieszę że zboża tanieją bo jestem konsumentem "

2 minuty temu, DANDYS napisał:

no może

Mówił że mi sprzeda w promocji pierwszego jakiego kupię , ale terminu my nie ustalaliśmy 🙂

Opublikowano
9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

k**wa mać , przyszła Fv za mlicko 1,94 brutto 😐😐😐 jak żyć pani premierze ? Na chleb starczy a gdzie margaryna 🤔

@Qwazi Mariusz masz jakieś cielaki na handel ? Bo trzeba chyba w stodole dostawić ...

Niestety🤷. Cztery styczniowe, z czego tylko jeden byczek i już sprzedany. Jałówki zostają u mnie 

Opublikowano
12 minut temu, HF86 napisał:

brazylijski posluga w ubustwie i umartwieniu tak Ciebie natchnął 🤔

Taki ładny ciepły dzień, jutro będzie pewnie piździło to trzeba się nacieszyć 😉

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Niestety🤷. Cztery styczniowe, z czego tylko jeden byczek i już sprzedany. Jałówki zostają u mnie 

Wszystkie jałówki zawsze zostawiasz ?

Opublikowano
15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

k**wa mać , przyszła Fv za mlicko 1,94 brutto

O ile dobrze pamiętam, to aż tak nie miało Ci spaść. Coś tam się zdarzyło z ilością czy parametrami? Dlaczego to tak?

Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

Mogę scharolezy Ci opchnac 🤣🤣

IMG_20230211_154336.jpg

To ja mogę Tobie limuzeny 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v