Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Deszcz pada 😡

Już  że 2 godziny u mnie , w sam raz skończyłem ściągać drzewa i wóz załadowałem łupkami. 

Jedziesz na lublin na targi rolnicze? Może by coś obejrzal pod nowy program🙆‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
7 godzin temu, lukasz20 napisał:

@bratrolnika "szopkę dla reportera" kojarzysz?

Nie kojarzę 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Czy siłownik dwustronnego działania będzie działał jak jednostronnego ,jeśli posępne tylko zasilanie z dołu?

Będzie działał, w drugie przyłącze wkręcić najlepiej odpowietrznik, żeby syfu do środka nie ciągnął 

https://allegro.pl/oferta/odpowietrznik-silownika-hydraulicznego-m10x1-11104736990?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=ps&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_narzedzia_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=17996352432&gclid=CjwKCAiAlp2fBhBPEiwA2Q10D5qm-kzzs-c_4ZTxCD-maz49WBAfE-nX_DLm9vqTKboVyv7-9WvsxRoCaGwQAvD_BwE

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Dzięki Darek dobry człowieku. Tylko ten odpowietrznik działa w obie strony?. Znaczy się że i zaciągnie powietrze i wydmuchnie?

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Ci w tym dziwnego? Moja Pani pracuje dość długo w gastronomii i zawsze posiłki z domu zabiera

Pracuje w dosyć dużym warsztacie i kanapki na przerwie noszę ja i starszy ode mnie 15 lat kolega. Reszta albo zamawia albo kupuje w żabce. 

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Dzięki Darek dobry człowieku. Tylko ten odpowietrznik działa w obie strony?. Znaczy się że i zaciągnie powietrze i wydmuchnie?

Tak, jak dobrze kojarzę to są też takie z siateczką, gąbeczką, tyle że musisz gwint odpowiedni dobrać 

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

A jeśli kończy się wężami i złączami to jedno podpinasz pod zasilanie a drugie pod wolny spływ. Jeśli ma być z funkcją powrotu to na maksymalnie zamkniętym trzeba dobić 1,2-2bary azotu.

Opublikowano
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

A ja linkę sobie przełożyłem ale zapomniałem kupić śruby rzymskiej😠

IMG_20230211_131517.jpg

co bedziesz pranie wieszał? :D 

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Tak jakby elegancko 

tylko towaru mało  :/ 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

A jeśli kończy się wężami i złączami to jedno podpinasz pod zasilanie a drugie pod wolny spływ. Jeśli ma być z funkcją powrotu to na maksymalnie zamkniętym trzeba dobić 1,2-2bary azotu.

To muszę wolny spływ w ciapku dorobić. Bo nie ma.

Albo węże przedłużyć żeby sięgnęły w gniazda od tura.

Opublikowano

Ale najprościej to coś tak co Darek powiedział. Nacisk z góry będzie dość spory to powinno opaść.

Dokładnie, u mnie 16 lat tak działał a za filtr robiła butelka po coli z wciśniętym do niej wężem. 

• Thanks 1
Opublikowano

A w opryskiwaczu mam siłownik dwustronnego działania a w ciapku mam tylko jedno gniazdo hydrauliki 

O to może egzaminu nie zdać, trzeba sprawdzić czy dwusekcyjny jest tam dla bajeru czy dla tego żeby upłynnić ruch. Siłownik działania jednostronnego w niektórych przypadkach będzie miał bardzo nerwowe działanie. 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

9 minut temu, DANDYS napisał:

o jeszcze roboty, musze wyspawać drabine paszową , no i brame na srodek 

Te pokrycie dachowe to jest przeuj 

🤣ale zdaje egzamin ,dostałem od somsiada bo ma firme co banery wieszają, a będzie blacha ale dopiero jak przeciw legła postawie bo wtedy krokwiami złącze się z tą ,

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

O to może egzaminu nie zdać, trzeba sprawdzić czy dwusekcyjny jest tam dla bajeru czy dla tego żeby upłynnić ruch. Siłownik działania jednostronnego w niektórych przypadkach będzie miał bardzo nerwowe działanie. 

Ale to chyba nie do poziomowania, tylko do podnoszenia całych lanc, a tam lance 15, to pod ciężarem powinno opadać 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Baks00 napisał:

I ty takie głupoty piszesz

Myślałem że w twoim wieku zdrowie ważne 

Zresztą co to Fiskars,są lepsze niż markowe.To samo dotyczy wideł 

No nie przesadzaj, w naszym wieku pomachać siekierką, to dla zdrowotności 

5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Blache się wyklepie poszpachluje i jak na powypadkowych samochodach znaku nie ma

A plastki fantastik płać i płacz😁😁😁

A plastik to forma mata szklana , żywica i jeszcze lepsze niż blacha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v