Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, lukasz20 napisał:

O widzisz problem się rozwiązał👍 starszy syn tylko dżem z wiśni je

Są sliwki, czereśnie, wiśnie, pomidory, bób, ziemniaki 

8 minut temu, Łolek napisał:

@bratrolnikaty czasem super mocy nie chcesz bo mam 5tke na zbyciu 

Berbeluchy??? Nie, dziękuję

5 minut temu, hubertb napisał:

Jak spawasz elektrodą 3mm= około 90A. Nie pamiętam czy coś mniejszym prądem jak 75A spawałem jeśli chodzi o stal.

Blacha 1,5 i elektroda 2,5 na 50-60A się spawało 

Ocynk elektrodą to jeszcze idzie pospawać, migiem to dopiero smród i się pali to wszystko

@konteno co ty chcesz z tym zrobić??? Weź to może ponituj 

• Thanks 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

13 minut temu, mf362 napisał:

Jak jest z tymi dopłatami ,, ptaszkowymi ,,? Mam trzy łąki działki na terenie natura 2000 .

Dużo jest z tym zachodu zgłosić przy wniosku h ? 

Ekspertyza ornitologiczna 2 tysiące kosztowała kiedyś ale to zwracaja

możesz to rozwinąć bo mam łąkę 0.53ha na terenie natura 2000 ktoś sobie to kosi to ile kasy można z tego wyciągnąć tych dopłat ptaszkowych

Opublikowano
19 minut temu, jahooo napisał:

najlepiej to zgrzewać

nie głupi pomysł ale zgrzewarka z trafo od MOTa za słabe będzie chyba , musiałbym chyba starą 2 fazowa spawarkę transformatorowa przewinąć żeby to sęsne parametry miało

@Pafnucy12 sztachety z tego miały być 

Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Nasz jest jakiś polski, ale żona chwaliła,że dobry. Później Ci napiszę jak się nazywa, bo nie pamiętam. Też 3w1

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał:

możesz to rozwinąć bo mam łąkę 0.53ha na terenie natura 2000 ktoś sobie to kosi to ile kasy można z tego wyciągnąć tych dopłat ptaszkowych

Koło 2 tysięcy do ha wychodzi. Są terminy koszenia i trzeba zostawić trochę dla ptaków ale chyba mi się wydaje że przy działce mniej niż ha to nie obowiazuje

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

sztachety z tego miały być 

nie wiem czy to dobry pomysł...

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

@6465albo któryś chętny bo mi super mocarza została 5tka 

Jeszcze literówkę mam to nie pilne. Nie mam kiedy i z kim .

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Cicho bo jeszcze przeczyta i dopiero 😟

Nie rozmawiamy ze sobą przecież 

to Konteno bardziej Podlaski, czy Kizak 

Opublikowano
malaczarna napisał:

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Cicho bo jeszcze przeczyta i dopiero 😟

Nie rozmawiamy ze sobą przecież 

Rumba jeszcze jedno suszone i będzie moja. Będę pożyczać dla Prezesa

rumbe jak chcesz kupować ta ta z mopowaniem tylko warunek żebyś nie miała progów w drzwiach i wysokich dywanów i kanapy i fotele na wysokich nóżkach

Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

To jest 3 w jednym? 

Te 3 w jednym warte coś czy bezpieczniejsze i lepsze wszystko oddzielne 

2 w 1, nosidełko/fotelik do auta oddzielnie lepiej

• Thanks 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

Koło 2 tysięcy do ha wychodzi. Są terminy koszenia i trzeba zostawić trochę dla ptaków ale chyba mi się wydaje że przy działce mniej niż ha to nie obowiazuje

ok dzięki za informację zgłębię temat

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Ma być przede wszystkim funkcjonalny 

Lepszy dwa w jednym i spacerówka Jolie później. Lepiej zainwestować w dobry termometr  cichy inhalator i materac do lozeczka

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, konteno napisał:

nie głupi pomysł ale zgrzewarka z trafo od MOTa za słabe będzie chyba , musiałbym chyba starą 2 fazowa spawarkę transformatorowa przewinąć żeby to sęsne parametry miało

@Pafnucy12 sztachety z tego miały być 

lepiej dobrze kombinować, jak się truć

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak to jest z pcc3 , rolnika ryczałtowy musi płacić czy nie ? @soltys48 

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
18 minut temu, Karol6130 napisał:

My kupiliśmy 3 w jednym. Ale ta spacerówka to jakaś porażka nigdy nie użyta była . Kupiliśmy drugi typowo spacerówkę. 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v