Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, lukasz20 napisał:

O widzisz problem się rozwiązał👍 starszy syn tylko dżem z wiśni je

Są sliwki, czereśnie, wiśnie, pomidory, bób, ziemniaki 

8 minut temu, Łolek napisał:

@bratrolnikaty czasem super mocy nie chcesz bo mam 5tke na zbyciu 

Berbeluchy??? Nie, dziękuję

5 minut temu, hubertb napisał:

Jak spawasz elektrodą 3mm= około 90A. Nie pamiętam czy coś mniejszym prądem jak 75A spawałem jeśli chodzi o stal.

Blacha 1,5 i elektroda 2,5 na 50-60A się spawało 

Ocynk elektrodą to jeszcze idzie pospawać, migiem to dopiero smród i się pali to wszystko

@konteno co ty chcesz z tym zrobić??? Weź to może ponituj 

• Thanks 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

13 minut temu, mf362 napisał:

Jak jest z tymi dopłatami ,, ptaszkowymi ,,? Mam trzy łąki działki na terenie natura 2000 .

Dużo jest z tym zachodu zgłosić przy wniosku h ? 

Ekspertyza ornitologiczna 2 tysiące kosztowała kiedyś ale to zwracaja

możesz to rozwinąć bo mam łąkę 0.53ha na terenie natura 2000 ktoś sobie to kosi to ile kasy można z tego wyciągnąć tych dopłat ptaszkowych

Opublikowano
19 minut temu, jahooo napisał:

najlepiej to zgrzewać

nie głupi pomysł ale zgrzewarka z trafo od MOTa za słabe będzie chyba , musiałbym chyba starą 2 fazowa spawarkę transformatorowa przewinąć żeby to sęsne parametry miało

@Pafnucy12 sztachety z tego miały być 

Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Nasz jest jakiś polski, ale żona chwaliła,że dobry. Później Ci napiszę jak się nazywa, bo nie pamiętam. Też 3w1

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał:

możesz to rozwinąć bo mam łąkę 0.53ha na terenie natura 2000 ktoś sobie to kosi to ile kasy można z tego wyciągnąć tych dopłat ptaszkowych

Koło 2 tysięcy do ha wychodzi. Są terminy koszenia i trzeba zostawić trochę dla ptaków ale chyba mi się wydaje że przy działce mniej niż ha to nie obowiazuje

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

sztachety z tego miały być 

nie wiem czy to dobry pomysł...

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

@6465albo któryś chętny bo mi super mocarza została 5tka 

Jeszcze literówkę mam to nie pilne. Nie mam kiedy i z kim .

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Cicho bo jeszcze przeczyta i dopiero 😟

Nie rozmawiamy ze sobą przecież 

to Konteno bardziej Podlaski, czy Kizak 

Opublikowano
malaczarna napisał:

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Cicho bo jeszcze przeczyta i dopiero 😟

Nie rozmawiamy ze sobą przecież 

Rumba jeszcze jedno suszone i będzie moja. Będę pożyczać dla Prezesa

rumbe jak chcesz kupować ta ta z mopowaniem tylko warunek żebyś nie miała progów w drzwiach i wysokich dywanów i kanapy i fotele na wysokich nóżkach

Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

To jest 3 w jednym? 

Te 3 w jednym warte coś czy bezpieczniejsze i lepsze wszystko oddzielne 

2 w 1, nosidełko/fotelik do auta oddzielnie lepiej

• Thanks 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

Koło 2 tysięcy do ha wychodzi. Są terminy koszenia i trzeba zostawić trochę dla ptaków ale chyba mi się wydaje że przy działce mniej niż ha to nie obowiazuje

ok dzięki za informację zgłębię temat

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Ma być przede wszystkim funkcjonalny 

Lepszy dwa w jednym i spacerówka Jolie później. Lepiej zainwestować w dobry termometr  cichy inhalator i materac do lozeczka

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, konteno napisał:

nie głupi pomysł ale zgrzewarka z trafo od MOTa za słabe będzie chyba , musiałbym chyba starą 2 fazowa spawarkę transformatorowa przewinąć żeby to sęsne parametry miało

@Pafnucy12 sztachety z tego miały być 

lepiej dobrze kombinować, jak się truć

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak to jest z pcc3 , rolnika ryczałtowy musi płacić czy nie ? @soltys48 

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
18 minut temu, Karol6130 napisał:

My kupiliśmy 3 w jednym. Ale ta spacerówka to jakaś porażka nigdy nie użyta była . Kupiliśmy drugi typowo spacerówkę. 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v