Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, malaczarna napisał:

Właśnie tak mam i robię bo inaczej niż z tego nie ma

Jestes osobą kontrolującą?

35 minut temu, Baks00 napisał:

Na małym areale można się bawić,i mieć z kim.Duzo zależy od upraw mam kuzyna ma eko,poza tym jest tym co kontroluje takie gospodarstwa

W eko jest fajnie,roboty mniej,ale najgorzej mokra wiosna i miotła w oziminach. Jakos nie bronowalem jeszcze ale pisalem kiedys ze w chwastownik chce zainwestować i to bedzie dobry pomysł i lepsze od bron które ze względu na grube zeby wyrywają zboże 

Opublikowano

a cza iśc coś głupiego porobić, bo sie mie nudzii...

Opublikowano (edytowane)

właśnie do motura ide. cza coś wydać na niego. kurna już ze 2 tysiąc dostał... 🤭

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Moturem POjezdzij słońce swieci

no w sumie to i ja, ale przez niego...

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Dodatkowo odnoszac sie do dzisiejszego dnia, jest jasno więc mam nadzieje ze bedzie ciasno w stodole(oby nie przez zeszloroczne zboze ktore bedzie ciezko sprzedać)

Żeby czasem nie było w stodole jasno przez zerwany wiatrem dach.

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jestes osobą kontrolującą?

W eko jest fajnie,roboty mniej,ale najgorzej mokra wiosna i miotła w oziminach. Jakos nie bronowalem jeszcze ale pisalem kiedys ze w chwastownik chce zainwestować i to bedzie dobry pomysł i lepsze od bron które ze względu na grube zeby wyrywają zboże 

Mam takie wyrobione żeby w starych broniach i nimi atakujemy. Gęsto sieje inawet lepiej jak się plantacja uszczupli. Co robić z tym pszenzytem jak miesiąc woda stoi

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Senior swego czasu zrobił, myślał, że to dożywotnio 🤭 

chyba z 7 piorinowych kontroli już miałem. 

brat, sąsiad, czy szwagier, ani razu się ich nikt nie czepiał. 

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

Póki co nie słyszałem o tym w okolicy. Po prostu jak zrobiłem już prawie 5 lat temu to mu mówię, że na 5 lat ważne. A on wielkie oczy - "a ja raz zrobiłem".

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Żeby czasem nie było w stodole jasno przez zerwany wiatrem dach.

To zle słowa. Z obory wystarczy ze zerwalo kiedys, wszedzie mam pokrycie nowe więc szkoda by bylo tej drogiej blachy na stodole

Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy12 napisał:

właśnie do motura ide. cza coś wydać na niego. kurna już ze 2 tysiąc dostał... 🤭

no w sumie to i ja, ale przez niego...

a właśnie, trzeba na sezon olej i filtry wymienić... tylko jak już go odkopię to kto go tam z powrotem na miejsce wstawi??

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Musi wygląd bin Ladena robi swoje. 😉

I te ich urwa teksty. 

miło się u pana kontrole przeprowadza 😤

ostatnio jak po pszenicę przyjechały to im delikatnie dałem do zrozumienia, że się odwaliły. 

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

To zle słowa. Z obory wystarczy ze zerwalo kiedys, wszedzie mam pokrycie nowe więc szkoda by bylo tej drogiej blachy na stodole

Tego Ci nie życzę. Nikomu nie życzę. Chyba, że ktoś ma w planie zmianę poszycia z dachówki cementowej na dobrze ubezpieczonym budynku. 😉 

Opublikowano
32 minuty temu, HF86 napisał:

Z tymi piorunowym kontrolami jest jedna fajna rzecz co i w innych tematach powinno być. Ktoś na Ciebie strzeli z ucha? Masz kontrol i Ty i sygnalista 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Z tymi piorunowym kontrolami jest jedna fajna rzecz co i w innych tematach powinno być. Ktoś na Ciebie strzeli z ucha? Masz kontrol i Ty i sygnalista 

kto mnie dobrze zna, ten wie że na język nie choruję i mendzie w oczy powiem że jest menda i sługusom też o tym potrafię przypomnieć. 

ja kręgosłup mam mocny, i nie dam się. 

Opublikowano
38 minut temu, HF86 napisał:

I te ich urwa teksty. 

miło się u pana kontrole przeprowadza 😤

ostatnio jak po pszenicę przyjechały to im delikatnie dałem do zrozumienia, że się odwaliły. 

Makowiec, kawka a może jeszcze i co ciepłego 🤔

Opublikowano
6465 napisał:

@DANDYS nie wiem kiedy będziesz wracał. Ale przed wiskitkami obecnie kibel na 0,5 godz.

IMG_20230202_111156.jpg

a w którą to stronę ? ja już na Marcina Kasprzaka, lux się jechało godzinę przed czasem , widziałem z Warszawy na a2 coś stało

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DANDYS napisał:

a w którą to stronę ? ja już na Marcina Kasprzaka, lux się jechało godzinę przed czasem , widziałem z Warszawy na a2 coś stało

No ja z Warszawy do łodzi jadę i stało. A na Kasprzaka przy instytucie matki i dziecka będę jutro koło 6rano😉

Mam punkt w szpitalu wolskim

Edytowane przez 6465
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v