Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Jak to co, ZUS 

Tylko po co , płacił będziesz dużo a emerytura i tak głodowa 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Idzie znacznie taniej ogarnąć 

Z wymaganych rzeczy oczywiście trumna, zakład no i cmentarz z kopidołem

Nie wiem czy dobrze zrozumieliście ale Pieter pisze o śmierci z przyczyn nie naturalnych, typu samobójstwo a to dodaje jeszcze do cyrku kilka rzeczy. 

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

12zł. Dużo czy mało, nie wiem. W Czernichowie. W każdym razie, dość z marketowymi kurczakami. Zboża w ch*j to się umiela. Pszenica, kukurydza, trochę kredy, ziemniaka i wsio. 

Myślę, że jak na obecne realia dobra cena. I mnie podobnie wyniosą. Ja mówię to samo - zboża od cholery, w maju z indykami biorę z 5 gąsek i choć z 5, może 10 kaczek. Doedukowałem się w kwestii skubania, niech żrą to ziarko, perskiej się trochę posieje i będzie. 

Opublikowano
35 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Zresztą nie chcę być starym, schorowanym 70 latkiem fizycznie. Jest dużo możliwości aby skończyć szybciej.

Mało ważne czego nie chcesz, organizm nie sługa, może cię nagle tak złamać że ręką i nogą nie ruszysz a wtedy nie skończysz kiedy będziesz chciał, przemyśl to.

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Wiem, że to nie jest dla Ciebie zabawne...to z powodu Twojego sposobu przedstawienia ...schorzenia😉

Nie spoko.

Nic strasznego się nie dzieje. Wyrobiły się pewne elementy i trzeba oddać do regeneracji. 

Trochę rozkręcania. Mechanik umówiony.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Myślę, że jak na obecne realia dobra cena. I mnie podobnie wyniosą. Ja mówię to samo - zboża od cholery, w maju z indykami biorę z 5 gąsek i choć z 5, może 10 kaczek. Doedukowałem się w kwestii skubania, niech żrą to ziarko, perskiej się trochę posieje i będzie. 

Programuj kury by niosły jaja , brakuje jaj a cena rośnie zaraz będzie 2 zł w markecie za 1 szt .

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Mało ważne czego nie chcesz, organizm nie sługa, może cię nagle tak złamać że ręką i nogą nie ruszysz a wtedy nie skończysz kiedy będziesz chciał, przemyśl to.

I tak mnie to nie zachęci do baby.

Opublikowano
27 minut temu, Karol6130 napisał:

Ta 

Przecież on już się raz mało nie przekręcił, nawet go uświadamiał że się nie będzie wrącał

I widać choroba od d*py odeszła i wraca stare 

A kolega jak kolega, przyszło by co do czego to i tego konia by obrządzał, no bo jak jak koń córki 

Nie chcę widziec konia na gospodarstwie. A z tym wtrącaniem to sie nie wtrąca zebym robil "po jemu"ale samo chodzenie i mowienie ze to i tamto to juz gul skacze😀Od marca bedzie mozna trzymać swinie dla siebie i w domu od razu myślą ze u nas bedą. Nie mam miejsca dla nich bo cielaki tam bedą stac😀

29 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co dobrego kręcisz ?

A nic nadzwyczajnego, śrutę. Przecież nie tmr😀

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Nie wiem czy dobrze zrozumieliście ale Pieter pisze o śmierci z przyczyn nie naturalnych, typu samobójstwo a to dodaje jeszcze do cyrku kilka rzeczy. 

Zależy co tam wpiszą 

Mogą i tego samego dnia zadołować 

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, Karol6130 napisał:

Ta 

Przecież on już się raz mało nie przekręcił, nawet go uświadamiał że się nie będzie wrącał

I widać choroba od d*py odeszła i wraca stare 

A kolega jak kolega, przyszło by co do czego to i tego konia by obrządzał, no bo jak jak koń córki 

Skocz po wino i herbatniki bo z Mariuszem na imieniny jedziem 

• Like 1
Opublikowano

Ludzie młode w sile wieku , dzieweczyny wódka powinna być w głowie , a pierdzielita jak stare dziadki o śmierci , pogrzebach itp 🙄

Lepiej o czym innym popiszemy 

Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Skubanie kaczek to koszmar 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ludzie młode w sile wieku , dzieweczyny wódka powinna być w głowie , a pierdzielita jak stare dziadki o śmierci , pogrzebach itp 🙄

O ursusach i zetorach?? 

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Zapodaj temat 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ja ornego mam z 18,5ha. Z piciem obrabialismy to c330 i t25.  Ja obrabialem c330 i c360. A jak poszedlem na etat to kupiłem 120KM żeby zdążyć się obrobić.

U mnie podobnie, też  marzę o jakimś 120🙂  pewnie w tym roku by był ale trafił się inny zakup i trzeba z rok pewnie poczekać. 

U mnie małżonka również wspiera moje (,,nasze") inwestycje w gospodarstwie.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v