Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, wojtal24 napisał:

a ma co Ci wynagrodzić? 

No coś by się znalazło

Opublikowano
10 minut temu, superfarmer02 napisał:

Fiu fiu. Będzie handel między narodowy, jakaś starsza pani z Monachium jest zainteresowana kupnem kultywatora 😂😂

@marcin19071980 będziesz miał jakąś lawetę załatwić?🤭

Przekroczy wartość maszyny.Teraz trzeba się kilka razy zastanowić zanim coś się tam kupi bo znacznie zdrożały opłaty drogowe i co za tym idzie transport 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Ale co? Sprzedać któregoś chcesz?

Nie ,  Ktoś pytał o 914 z ogłoszenia i wywiązała się dyskusja 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

6 minut temu, Leszy napisał:

Traktor kupiłeś. Mało Ci? :D😜 

Na to sobie zarobiłem 😛 

Kurła z jakimś  się wdałem w dyskusję na  FB , nie stać go na Ursusa 😜

czyli są tacy co mają gorzej od Ciebie

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Przekroczy wartość maszyny.Teraz trzeba się kilka razy zastanowić zanim coś się tam kupi bo znacznie zdrożały opłaty drogowe i co za tym idzie transport 

Marcin john deere dobrze chodzi?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Mówi pieniądze to nic. Nie miał nic a dorobił się. Dorobi się i drugi raz. Ale fałszywych oskarżeń, niszczenia dziecka zrozumieć nie może.

a ty myslisz że w okolicy nie inaczej sądzili się o dziecko , ojciec chciał córkę do siebie bo z jego siostrzeńcami w podobnym wieku by kolegowała i wychowywała a matka do siebie bo jakby tam została z ojcem i rodzeństwem szwagra to rodzice i 2 siostry i swego sąsiada chcieli do zeznań namawiać

też kupa prania brudów była w sądzie  ,

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nawet 10% nie pokazuje bo nie chce wielu przykrości sprawiać bo wiem że to może wku.....Nigdy nie ukrywałem że handel stanowi znaczną część mojego dochodu.Przejrzyj galerie to zobaczysz po kilkanaście zdjęć innych nie małych rolników z nie byle jakim sprzętem.Choc by tego od ziemniaków ostatnio wstawione.To nie są tanie maszyny.Ja tego na ulicy nie znalazłem i od 98roku się tym zajmuje.Nie mam się za lepszego od innych wiem jak wygląda ostatnie 200zl w portfelu i 200ton towaru wywiezionego na pole.Wiem też jak wygląda wezwanie do spłaty kredytu od komornika gdy państwo polskie zablokowało granicę z Białorusią i Rosją.W życiu nie przyszło by mi do głowy być kimś lepszym od stemposa Qwazjego Łolka czy sołtysa.Wiem ilu chciało by mieć podobne możliwość ale to jest poprostu wypracowane.

Nikt i nic nikomu nie daje za darmo.

Wszystko trzeba wytargać własną krwią i potem

Były czasy że za 1 grosza wydanego można było zrobić fortunę ale jak ktoś przespał ten czas to teraz już nie jest taka prosta sprawa.

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Marcin john deere dobrze chodzi?

Dobrze ale on więcej stoi jak pracuje.To jest 160koni a przy moim trybie gospodarstwa potrzebne są raczej traktory ok 60-70km a i dwie 30 są w użyciu.Chyba w tym roku się rozstać przyjdzie.

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Pewnie poprosi o nr konta i dane by przelew zrobić🤭

Już wysłałem, prosiła o przelew 200 euro bo nie ma na lawetę to wysłałem ale za to za drapak da tyle w euro ile ja chciałem w PLN. Porządna kobieta 

• Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, konteno napisał:

pewnie że nie , ja z wpadki także też jestem pomyłką i niechcianym dzieckiem coś jak @Chłoporobotnik , matka na porodówce wzw się nabawiła i tez w hvj długo w szpitalu z tym się bujała a stary w tym czasie chlał i kasy na leczenie szkodował , przez jakiś czas  pod opieką dziadków byłem zanim matka wyszła ze szpitala

To rób na przekór, skoro rodzice Cię nie chcieli to wyrzuć to z głowy i żyj dla siebie. Pokaż, że mimo tego potrafisz normalnie żyć. Nie bój się. Lepiej żebyś żałował teraz jakiegoś niepowodzenia niż w wieku 60 lat, że nic nie zrobiłeś. 

Pan Bóg Cię chciał, potrzebował żebyś przyszedł na świat. Jesteś ogarnięty chłopak, tylko musisz sam w siebie uwierzyć. 

Tak jak łolek mówi idź do specjalisty, psycholog jest dla ludzi, żaden wstyd, dzisiaj to tak samo jak rodzinny lekarz. 

Ja odkąd zacząłem żyć po swojemu, dla siebie i mieć wyjebane na podcinanie skrzydeł jestem szczęśliwy. Teraz ci co je podcinali mają ból głowy. 

Ojciec nie może przecierpieć, że rzucam te j**ane bydlaki, które rujnują mi zdrowie. Robi wyrzuty, że ma 70 lat, a ja go specjalnie do grobu wpedzam. Jak nie zacznę kupować cielaków to on na drugi rok się do grobu kładzie... Wszystkie choroby to moja wina, on dostaje depresji, nawet połamane ręce w wypadku bolą przeze mnie. 😉 

Ja mam już dla kogo żyć i ani myślę przejmować się takim szantażem emocjonalnym. Trudno, jak umrze ze zgryzoty to umrze, ja nie mam zamiaru przez głupie bydlaki życia tracić bo żadne bogactwo nie jest warte tego żeby stawiać je ponad zdrowie, życie i rodzinę. 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

31 minut temu, wojtal24 napisał:

a ma co Ci wynagrodzić? 

No coś by się znalazło

Marcin powiem Ci tak Kiedyś żyd modlił się żeby wygrać 6 w totolotka i w końcu mówi mogle się już tyle czasu i nic nie wygrałem a Bóg do niego a kupiłeś chociaż jeden kupon na totolotka ? może podobnie jest z Toba i z Twoją sytuacja zrobiłeś coś w tej sprawie żebyś kogoś poznał?

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Już wysłałem, prosiła o przelew 200 euro bo nie ma na lawetę to wysłałem ale za to za drapak da tyle w euro ile ja chciałem w PLN. Porządna kobieta 

Kurna jak na FB miałem ogłoszenie, to aż z Jamajki jakiś kupować chciał 😆

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Nie łapię  jakoś.

Znaczy już Cię wyruchała?

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

🤦‍♂️

Opublikowano
55 minut temu, wojtal24 napisał:

a jak tam zdrówko lepiej? okład z piersi pomógł 🤭😉

Temperatura spadła, ale katar dalej. 

Okłady to najbardziej na te bóle psychiczne pomagają 👌 można odpocząć 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Musi patrzyłaś się w to samo niebo ci ja z synkiem 

I dzieciaka 

To moja część nieba. Łąkę mam tam zalana już trochę 

Co wy tam o życiu wiecie chłopaki. Znajomych szwagierka wyskoczyła na klatkę schodową i zaczęła się drzeć policja bije itp na męża. Sąsiadka zadzwoniła na pały. Pały przyjechały zabrały go do aresztu kartę założyły. 2 lata już się ciągnie sprawa o znęcanie. Jedyne dowody na to sąsiadka która słyszała awanturę. I jej koleżanka do której dzwoniła się żalić że mąż jest wredny. On jej palcem nie tknął. Zero obdukcji siniaków i dwoje świadków którzy tylko słyszeli. On już dwa badania psychiatryczne zaliczył i dalej sprawa się ciągnie. Dziecko chce być z ojcem bo matka to wariatka

• Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Wczoraj kolega powiedział jak go baba załatwił.

Człowiek do rany przyłóż, spokojniejszego, uczciwszego i pracowitszego w życiu nie poznałem. I nie jest to czcze gadanie. 

Ożenił się , dziecko. Rok dwa trzy pomocy żadnej, wyjazdy do mamusi na kilka miesięcy. W końcu wyjechała na rok, ograniczone kontakty  nawet telefoniczne z dzieckiem. 3 miesiące temu odwiedził go policjant z gopsem i niebieską kartą.Nękanie, bicie , uɓliżanie. Sprawa rozwodowa i doi go jak może. Fałszywi świadkowie podłe oskarżenia. Masakra.

Im człowiek lepszy tym w większe łajno ma szansę wpaść.

Mówi pieniądze to nic. Nie miał nic a dorobił się. Dorobi się i drugi raz. Ale fałszywych oskarżeń, niszczenia dziecka zrozumieć nie może.

Takie kobiety to tylko na pala nabić pewną częścią ciała ... 

Opublikowano

Mi się każą żenić, ale im wiecej słyszę

malaczarna napisał:

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Musi patrzyłaś się w to samo niebo ci ja z synkiem 

I dzieciaka 

To moja część nieba. Łąkę mam tam zalana już trochę 

Co wy tam o życiu wiecie chłopaki. Znajomych szwagierka wyskoczyła na klatkę schodową i zaczęła się drzeć policja bije itp na męża. Sąsiadka zadzwoniła na pały. Pały przyjechały zabrały go do aresztu kartę założyły. 2 lata już się ciągnie sprawa o znęcanie. Jedyne dowody na to sąsiadka która słyszała awanturę. I jej koleżanka do której dzwoniła się żalić że mąż jest wredny. On jej palcem nie tknął. Zero obdukcji siniaków i dwoje świadków którzy tylko słyszeli. On już dwa badania psychiatryczne zaliczył i dalej sprawa się ciągnie. Dziecko chce być z ojcem bo matka to wariatka

I coraz więcej takich historii słyszę, weź tu się żeń 😭 kolega wpadkę zaliczył no i się ożenił, tylko na kawalerskim jak popił to ryczał w niebo głosy, nigdy takiego wycia nie słyszałem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v