Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

U Was też początek świąt biały?

20231224_090046.jpg

Ładny widoczek.

U mnie też zabielony krajobraz, ale mniej ładnie.

Kurna motórem się chciałem kajtnąć z racji wigilii, a tu Aku izdet...

Zła wróżba...😪

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Daj ty dziewczynie od zapiekanek odpocząć, do kościoła jedź 😁

A żebyś wiedział że pójdę chociaż godzinę spokoju będzie 😁 a to od samego rana jakiś dzień wypominek czy Wigilia dzisiaj jest 😂

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

U Was też początek świąt biały?

20231224_090046.jpg

IMG_20231224_085027_193.jpg

Opublikowano
19 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Z tym postem to jest dziwna sprawa. 

Ryba też mięso. 

Tera jak w piątek jakieś święto to postu nie ma

To albo wszystkie piątki powinne być postne a nie jak widzimisię księdzowi

Rysiek przecież na wigilię możesz podać boczek, szynkę słoninę wędzoną i bigosem zagryźć przecież to też tylko ktoś wymyślił żeby dania bez mięsa były 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Ładny widoczek.

Zła wróżba...😪

To żebyś się nie po ścierał, u nas lodowisko na asfalcie. Na 4kołach mordęga to na 2 już wogule.

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ładny widoczek.

Zła wróżba...😪

Co ty oszalał, bidy na święta chcesz w domu zrobić

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Łolek napisał:

Rysiek przecież na wigilię możesz podać boczek, szynkę słoninę wędzoną i bigosem zagryźć przecież to też tylko ktoś wymyślił żeby dania bez mięsa były 

Ale wydaje mi się że nie ma już jakiegoś nakazu żeby postna Wigilia. Już od kilku lat.

12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

P0dładuj

No dzięki za tak błyskotliwa radę. Nosz sam bym na to nigdy nie wpadł....

...się ładuje....się kajtnąć muszę 🏍️ 

14 minut temu, 6465 napisał:

To żebyś się nie po ścierał, u nas lodowisko na asfalcie. Na 4kołach mordęga to na 2 już wogule.

Łeeeee tam...

12 minut temu, marulekk napisał:

No czego?

Więcej zaufania.

Właśnie żonie powiedziałem....mądra kobieta.. mówi - tylko się ubierz ciepło....😆😊

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Przed chwilą, Łolek napisał:

Ale wydaje mi się że nie ma już jakiegoś nakazu żeby postna Wigilia. Już od kilku lat.

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

P0dładuj

No dzięki za tak błyskotliwa radę. Nosz sam bym na to nigdy nie wpadł....

...się ładuje....się kajtnąć muszę 🏍️ 

3 minuty temu, 6465 napisał:

Łeeeee tam...

3 minuty temu, marulekk napisał:

No czego?

Więcej zaufania.

Właśnie żonie powiedziałem....modra kobieta.. mówi - tylko się ubierz ciepło....😆😊

ale jest takie coś jak TRADYCJA

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, marulekk napisał:

Już ładnych kilka lat temu we wigilię znajomy wybrał się po wieczerzy do dziewczyny.Bardzo ślisko wtedy było.Ledwo z podwórka dał radę wyjechać jeszcze ojciec z matką pomagali samochód wypychać.12km dalej zaliczył drzewo.Zmarl w drugi dzień świąt.

Opublikowano
28 minut temu, Qwazi napisał:

Zdrowych i spokojnych Świąt🎄. Atmosfery rodzinnej, bez krzywych spojrzeń i niewłaściwych słów. Obfitości na świątecznym stole. I niech Narodzony przyniesie dobrą pogodę i dobre plony oraz zgodę między ludźmi...

a o resztę to...sami se zadbamy😉

Dzień dobry...1°...bez wiatru...bez opadów...

Czemu  tak  samo jak @Łolek chcesz dobrych plonów? Dobre plony to zła cena sprzedaży  bo każdy  ma i nie ma komu sprzedać .

@marcin19071980 więcej  sniegu u Ciebie  niz u mnie 

Kawa wypita jechać na  cmentarze znicze pozapalać

Opublikowano

Widzieliście jaki armagedon wczoraj wieczorem w Lublinie był, mnóstwo filmików jest.

Ciekawe czy XC90 na wielosezonowkach dało by radę 😁

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tradycja jak najbardziej.

Potrzebne są takie.

Ja jak najbardziej za takimi tradycjami.

Tradycja tradycją ale rozsądek przede wszystkim 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PAN88 napisał:

Czemu  tak  samo jak @Łolek chcesz dobrych plonów? Dobre plony to zła cena sprzedaży  bo każdy  ma i nie ma komu sprzedać .

Dobrze że wczoraj lampki założyłem bo dziś już bym wózkiem nie pojeździł.Dobra,nara bo na ambonie siedzę.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
7 minut temu, wojtal24 napisał:

ale jest takie coś jak TRADYCJA

Post na wigilię księża zlikwidowali już kilka lat ,ale tradycja .   Tradycyjnie po wigilii u nas alkoholu nie używa się . A znam takich co po wieczerzy  sprzątają ,i normalnie ,,łoją'' ,alko .  Też tradycja 😐

Opublikowano
4 minuty temu, PAN88 napisał:

Ale ja nie napisałem "obfitych", tylko dobrych, więc takich, żeby gospodarz sam je podsumował jako dobre, czyli przynoszące mu wymierną korzyść 🤷...

2 minuty temu, kizak napisał:

Post na wigilię księża zlikwidowali już kilka lat ,ale tradycja .   Tradycyjnie po wigilii u nas alkoholu nie używa się . A znam takich co po wieczerzy  sprzątają ,i normalnie ,,łoją'' ,alko .  Też tradycja 😐

Mój teściu tak ma...wieczerza spożyta, dwa kieliszki...

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Gardło swędzi, zatoki pełne, drugie święta z rzędu będą w łóżku 🤬 

Przepłukać mocnym bimbrem i po sprawie. 😉😜

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Dobrze że wczoraj lampki założyłem bo dziś już bym wózkiem nie pojeździł.Dobra,nara bo na ambonie siedzę.

Nie wiedziałem... Żeś ksiądz...

5 minut temu, Qwazi napisał:

Ale ja nie napisałem "obfitych", tylko dobrych, więc takich, żeby gospodarz sam je podsumował jako dobre, czyli przynoszące mu wymierną korzyść 🤷...

Mój teściu tak ma...wieczerza spożyta, dwa kieliszki...

U znajomego na wieczerzy normalnie mięso i flaszka jest... W dzień poszczą a wieczornem...

Opublikowano
13 minut temu, marulekk napisał:

Widzieliście jaki armagedon wczoraj wieczorem w Lublinie był, mnóstwo filmików jest.

Ciekawe czy XC90 na wielosezonowkach dało by radę 😁

Tradycja tradycją ale rozsądek przede wszystkim 

Dałoby

Mają homologacje zimowă

Screenshot_20231115_204327_com.opera.browser.jpg

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Gardło swędzi, zatoki pełne, drugie święta z rzędu będą w łóżku 🤬 

Witaj w klubie, u mnie trochę lepiej bo gorączki nie ma, węchu nie mam, w jamie ustnej jakieś szczypiące krostki, i  do kościoła myślę nie iść żeby nie roznosić dalej 

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

U znajomego na wieczerzy normalnie mięso i flaszka jest... W dzień poszczą a wieczornem...

Teściu to otwiera butelkę, 2 kieliszki i koniec...mówi przy tym "żeby przez cały rok człowiekowi w głowie nie psuła"...

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Witaj w klubie, u mnie trochę lepiej bo gorączki nie ma, węchu nie mam, w jamie ustnej jakieś szczypiące krostki, i  do kościoła myślę nie iść żeby nie roznosić dalej 

Wczoraj głowa mnie bolała, czułem się jakbym worek 50kg miał położony. 

4 minuty temu, Leszy napisał:

Przepłukać mocnym bimbrem i po sprawie. 😉😜

Ten Twój ponoć ma się popsuć w tym roku 🤭 

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Może alergię na święta masz? 

A to też ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v