Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

On w podobnej sytuacji to mnie chyba rozumie 😁 

odhacza, która ma zaganiacza, żeby mu nikt jedynek na spacer nie wyprowadził 🤭

Opublikowano

Kurna ludziom tam nie zimno.

Dziś na drodze przed chwilą rowerzystę spotkałem , a na stacji paliw facet skuter tankował.....musi wiosna idzie..

Przed chwilą, galan99 napisał:

Tak 5 zł .

Mało trochę.

• Haha 1
Opublikowano
59 minut temu, malaczarna napisał:

-11 było o 6 a tu dyskusja o religii. Msza co łaska u mnie100 zł. Zamówiliśmy 5 mszy ja rodzeństwo i mama po śmierci Taty. Ksiądz wziął kasę za 5 a zrobił jedna za 500 tłumacząc się że nie ma czasu... 

No to już sk***ysyństwo. 

Już ja bym mu dał. 

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

odhacza, która ma zaganiacza, żeby mu nikt jedynek na spacer nie wyprowadził 🤭

To jakoś się nie przykłada bo nie dalej jak dwa miesiące temu wpierdziel dostał 🤣 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

No to już sk***ysyństwo. 

Już ja bym mu dał. 

o to akurat Ciebie bym nie podejrzewał 🤭

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

To jakoś się nie przykłada bo nie dalej jak dwa miesiące temu wpierdziel dostał 🤣 

brak aktualizacji danych, lub zbyt wiele cudownych poczęc?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, galan99 napisał:

Jak by nie media to nikt by nie widział . jak myślisz czy to jest tak od dziś czy było os zawsze tak ?.

Nie wiem od kiedy ale na pewno nie od dziś, i uważam tak jak ten chłopak powiedział, tak nie powinno być, i nie powinno się tęgo ukrywać tak jak robią biskupi i spółka.

Uważam że  trzeba to pokazywać a nie udawać  że jest cacy.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Jak by nie media to nikt by nie widział . jak myślisz czy to jest tak od dziś czy było os zawsze tak ?.

Czytając trochę historię to i kiedyś niezłe jaja odwalali. Tylko teraz wieści szybko trafiają do wszystkich.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Z tego co wiem, to rodzice we dwójkę dają 100zł, ja odkąd po rozwodzie wyzwał mnie od bezbożników batmana nie przyjmuję ... Więc licząc na mieszkańca domu wychodzi mu u nas 16,66 xD 

To kto jeszcze wchodzi w skład Twojej rodziny?

28 minut temu, wojtal24 napisał:

też miałem podobna sytuacje z Kolenda że nie wziął ofiary bo powiedział że nam się bardziej przyda

U Ciebie też ksiądz chodzi z Kolendą?:P 

16 minut temu, galan99 napisał:

Dałem cześć na niego i na kościół . To raz na rok .

Jak jest remont kościoła to dają i po 1000 zł czyta ile kto dał .

No jakby nie czytał to nikt by nie dałxD

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

-11 było o 6 a tu dyskusja o religii. Msza co łaska u mnie100 zł. Zamówiliśmy 5 mszy ja rodzeństwo i mama po śmierci Taty. Ksiądz wziął kasę za 5 a zrobił jedna za 500 tłumacząc się że nie ma czasu... 

Po śmierci bratowej, jako, że kolejka do zamawiania mszy była baaardzo długa (gdzieś do marca jeszcze będą, średnio jedna w tygodniu), to wspólnie z pozostałymi braćmi i siostrą doszliśmy do wniosku, że zamówimy jedną wspólnie. Zrobiliśmy zrzutkę i poszedłem z siostrą do tej kolejki. Jest nas czwórka, zrzutka po 50zł, wyszło 200. Proboszcz, jak zobaczył te pieniądze, to najpierw zapytał, czy to nie jest pomyłka, kiedy usłyszał, że nie, to wyszedł na chwilę gdzieś dzwoniąc, potem wrócił i przyjął intencję. Ta msza była odprawiona w niedzielę, w drugim tygodniu po pogrzebie, na sumie. Proboszcz załatwił sobie drugiego księdza, bo żeby mógł dołożyć jeszcze jedną intencję w danym terminie, msza musiała być koncelebrowana. Wogóle to i pogrzeb był koncelebrowany, ale nie z powodu ofiary. Ale to w brata parafii. U mnie tak raczej by się nie zdarzyło 

• Like 2
Opublikowano

ksiądz , Pan i Wójt , to jedna liga .

Wszystko im można od zawsze tak było nie raz  opowiadali jak ksiądz wygrał w karty byka .

Albo przegrał samochód co mu parafia kupiła , tak było w Siennicy Różanej .

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

brak aktualizacji danych, lub zbyt wiele cudownych poczęc?

Rozwódkę taką z wiochy obok pompował i niby się rozstali to jej były mąż mu łomot sprawił. Widziałem ze dwa lata temu jej syna na mszy to mi sie śmiać chciało ze do ojczyma na msze przychodzi 

Opublikowano (edytowane)

Przecie to norma jest że każdy ma kobitę i dzieci nic nowego nie odkryto .

Za dużo mają media swobody i za dużo piszą . Jak  by to było za komuny nikt by nic nie wiedział i byłoby dobrze . Tak sama afera i komisie .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Po śmierci bratowej, jako, że kolejka do zamawiania mszy była baaardzo długa (gdzieś do marca jeszcze będą, średnio jedna w tygodniu), to wspólnie z pozostałymi braćmi i siostrą doszliśmy do wniosku, że zamówimy jedną wspólnie. Zrobiliśmy zrzutkę i poszedłem z siostrą do tej kolejki. Jest nas czwórka, zrzutka po 50zł, wyszło 200. Proboszcz, jak zobaczył te pieniądze, to najpierw zapytał, czy to nie jest pomyłka, kiedy usłyszał, że nie, to wyszedł na chwilę gdzieś dzwoniąc, potem wrócił i przyjął intencję. Ta msza była odprawiona w niedzielę, w drugim tygodniu po pogrzebie, na sumie. Proboszcz załatwił sobie drugiego księdza, bo żeby mógł dołożyć jeszcze jedną intencję w danym terminie, msza musiała być koncelebrowana. Wogóle to i pogrzeb był koncelebrowany, ale nie z powodu ofiary. Ale to w brata parafii. U mnie tak raczej by się nie zdarzyło 

Jakbyśmy chcieli składkową to byłoby inaczej każdy podszedł do kancelarii i zamówił swoją intencje imiennie.  Teraz mszę zamawiam w innej parafii

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v