Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Kiedyś byk limuze taki z 800kg uciekł mi podaczas przeprowadzania z jednej obory do drugiej. Miał długią line więc pobiegłam za nim. Najpierw goniłem jego a później on mnie. Pobiegł do krów sąsiada, zaczepiłem go za ładowarke i ciągnąłem a on próbował ją rogami za koło przwrócić. Jak nie dawał rady to położył się na grzbiecie a ja ciągnąłem go po ziemi. Tak sk***iel dał mi się we znaki.

Jeśli mogę, to mała rada z mojego skromnego doświadczenia. Do takich przeprowadzek zakładam starą koszulkę na łeb i oczy. 1,5 roczne jałówki z luzu na łańcuch sam przeprowadzam. Szukają nogami czy mogą zrobić krok czy nie

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Jeśli mogę, to mała rada z mojego skromnego doświadczenia. Do takich przeprowadzek zakładam starą koszulkę na łeb i oczy. 1,5 roczne jałówki z luzu na łańcuch sam przeprowadzam. Szukają nogami czy mogą zrobić krok czy nie

Ja tak raz próbowałem, to w szale biegały że prędzej by się zabiły czy połamały niż pomału szukały czy mogą przejść 

• Like 1
Opublikowano

A to dla mnie dziwne Szymon, bo u mnie grzecznie i brata tak samo robiliśmy i też. U niego dalej, to ładowarką popychał nawet, żeby szybciej. Najpierw się łapaly w zatrzaski, a potem po kolei lina, szmata i wio...

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Co to znaczy?

bruszek to urzadzenie do bruszenia .czego nie rozumiesz ???😜

to po prostu nazwa ostrzalki. takiej drewnianej z kamieniem szlifierskim kreconym korba i woda na dnie..

Kurka starocie - Stara ostrzałka do noży - 60zł, wymiary... | Facebook

Opublikowano
27 minut temu, soltys48 napisał:

@Qwazizrób tak u luzaków 🤣

Cześć Przemuś dawno Cię nie było 🙂

Opublikowano
26 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Aaaaaa, toczak...

jaki toczak ?? to bruszek ..za pare lat juz nikt nie bedzie znal tej nazwy,.

jednego co mozna pozazdroscic rolnikowi postepowemu to wolnosci..

robi co chce,je co sobie ugotuje, idzie gdzie chce.odwiedza kogo chce, robi gdy mu sie chce..pelna wolnosc i swoboda..

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Tak pacze se za okno.... kurna jak śnieg se sypie. Drobny niby, ale kręci go na wszystkie strony. W świetle latarni jak kłęby dymu wygląda to...

Ja tak patrzę I myślę,ku...,meterolog się nie momylił z 30 cm na bank jest, ile to łopat pełnych sniegu

• Sad 1
Opublikowano
8 godzin temu, soltys48 napisał:

W jakiej wadze

Odsadek 

300-400kg

8 godzin temu, pedro2 napisał:

A ten znowu od rana do nocy tylko jeździ i wycina 🤣 

Chyba udany zakup co?

Mf napewno 

Wycinak nie wiem 

Pewnie na tył gorszy by nie był 

Tym nie przetnę beli na pół 

Do bel jest combi, ale znowu że do pryzm sianokiszonki się on nie nadaje 

Jak jest w rzeczywistości to pewnie tylko jego zakup i praca dały by odpowiedź 

Pracę ułatwił, na ciągnik jest dobrany dobrze

Nie jest za ciężki 

Ściana po wybraniu jest ładna, nie tak jak po krokodylu

Popracuje sezon to coś powiem więcej 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Siemanerrrroo

Na dzień dobry jestem dobry 

-2 śniegu tak akurat z5cm

@12Pafnucy na ból gardła jest sposób, dawno temu mój szef mawiał że najlepszy na rany jest kwas pizdz.any

25 minut temu, Bananek napisał:

tego to nie wiem, ale mogę zdradzić, że extrabyk nie wygląda już jak extrabyk. ściął swoją wizytówkę. brodę.

Przyzwyczaiłeś się do tej szkoły wcześnie wstawać to i w niedzielę się budzisz 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Opublikowano
jacus napisał:

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Co to znaczy?

bruszek to urzadzenie do bruszenia .czego nie rozumiesz ???😜

to po prostu nazwa ostrzalki. takiej drewnianej z kamieniem szlifierskim kreconym korba i woda na dnie..

to je toczak z coś tam 🤭 ogarnij się 😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v