Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

u was tez brusicie bruszkiem ??

Niczym. To słowa - śmiech sąsiada.

Przed chwilą, jacus napisał:

co z jednego mrozu ??  gumowce  w ziemi sie zapadaly..

Z jakiego jednego mrozu? Parę dni był lekki minus. Kto miał coś do orania to orał... 

1 minutę temu, jacus napisał:

setki  hektarow kukurydzy stoi . sa takie miejsca gdzie nawet ar nie skoszony i bez ostrego mrozu nie bedzie. 

No i niech im ją połamie to już nie zbiorą, będę w okolicy R. w Piotrogrodzie w przyszłym tygodniu, tam jeszcze tego stoi. Ciekawe czy będzie połamane.

Opublikowano
14 minut temu, soltys48 napisał:

Czytałeś jakie ma wyposażenie?

Odsad po jednym kursie roztrzaska to.

Te też stały grzecznie🤭

IMG20231125092612.jpg

Limuziaki🤔...przecież nie lubisz tego bydła...

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

A tego to ja nie wiem 

No właśnie... Jakbym widział zastosowanie i sens to bym miał. Ale do obornika mi to niepotrzebne, do nawozów też, do słomy też bo jakbym miał bele mieć to już wolałbym luzem zwozić samozbierającą. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No właśnie... Jakbym widział zastosowanie i sens to bym miał. Ale do obornika mi to niepotrzebne, do nawozów też, do słomy też bo jakbym miał bele mieć to już wolałbym luzem zwozić samozbierającą. 

Temu napisałem że gdybys miał zastosowanie to już dawno by było 

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, slawek74 napisał:

ale jak by jak silna baba za Piotra ten śnieg odrzuciła 🤔

Szkoda mi pieniędzy aby płacić za robotę, którą sam doskonale umiem zrobić.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Trzydziestka z turem też może być ładna Piotrze...

O nie, Twoja mi się wybitnie nie podoba, we wsi jest jedna jedyna z tym najstarszym i najprostszym turem, z "normalnymi" oponami to też mi się nie podoba.

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W czym? Zresztą za samo to oszpecenie to wolę rękami naginać.

Przecie sam mówiłeś że u ciebie ma robic robotę i jakoś wyglądać a nie odwrotnie. Co nie zmienia faktu że u ciebie tur, bo jak dobrze rozumiem o tym jest mowa, nie ma sensu 

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Przecie sam mówiłeś że u ciebie ma robic robotę i jakoś wyglądać a nie odwrotnie. Co nie zmienia faktu że u ciebie tur, bo jak dobrze rozumiem o tym jest mowa, nie ma sensu 

To z turem w moich oczach "jakoś" nie wygląda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v