Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

E co to za reklama?! Nie licz na żadną zapłatę

No skoro się już połapałeś w moich zamiarach zarobkowych...no nic może następnym razem 🤔

12 minut temu, hubertb napisał:

Teraz to bardzo drogie hobby

W ubiegłym roku miałem komunię chrześnicy. Za rower na prezent wybuliłem 3,7k

Potem jeszcze na przegląd gwarancyjny musiałem z nim jechać🤦

Opublikowano

Jaką firmę ubezp. Polecacie do ubezpieczenia budynków? Są między nimi jakieś znaczace różnice w składce i później przy ewentualnym odszkodowaniu?

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

W ubiegłym roku miałem komunię chrześnicy. Za rower na prezent wybuliłem 3,7k

Potem jeszcze na przegląd gwarancyjny musiałem z nim jechać🤦

Od kilkudziesięciu lat rowery stały się modne. Do tego przy covid rynek części się załamał. 

Ja składam rower bez wodotrysków, można powiedzieć że będzie to mocny średniak. 

Opublikowano
22 minuty temu, hubertb napisał:

Sam, chcę wrócić do jazdy rowerem. Teraz to bardzo drogie hobby. Narazie kupiłem niezłą ramę i powoli składam. Generalnie ceny są masakra jak składałem swój pierwszy rower to spokojnie za 2 złożyłeś maszynę do jazdy. Teraz 3 może braknąc mówię o nowych częściach. 

Jak ma się kogoś w firmie która składa rowery to w sposób legalny można kupić rower za 1/4 ceny 

Opublikowano
5 minut temu, vat napisał:

Jaką firmę ubezp. Polecacie do ubezpieczenia budynków? Są między nimi jakieś znaczace różnice w składce i później przy ewentualnym odszkodowaniu?

Wybierz sie do kogoś kto ma ofertę większości firm . Taki doradzi najlepiej. 

Compensa ma dobrą ofertę teraz

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Jak ma się kogoś w firmie która składa rowery to w sposób legalny można kupić rower za 1/4 ceny 

Nie kupię używanej ramy i przerzutek. Mniej więcej wychodzi 1/2 ceny poskładanego roweru. Zleży jeszcze co kto chce, sama rama to jest 1500zł. 

Moja rama:

Rama Dartmoor Hornet Czarna/Grafit mat M - DART-A1910 - 12593202563 - Allegro.pl

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
10 minut temu, vat napisał:

Ja mam wszystko w PZU, ale tutaj są różnice w zależności od tego gdzie się mieszka. Trzymam się tego ubezpieczyciela i nie zamierzam zmieniać. Trzy razy zgłaszałem szkody i bez żadnego problemu. Nie będę Ci polecał bo słyszałem że ludzie na PZU narzekają, ale ja nie mam powodu. Chyba najlepiej sobie porównać u agentów na swoim terenie

2 minuty temu, hubertb napisał:

Nie kupię używanej ramy i przerzutek. Mniej więcej wychodzi 1/2 ceny poskładanego roweru. Zleży jeszcze co kto chce, sama rama to jest 1500zł. 

Ten rower, który kupiłem w zeszłym roku to był Romet, ale nie pamiętam nazwy modelu. Koła 26". Kupiony w salonie firmowym. Taka powiedzmy górna partia średniej półki

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

@6465  Tomek wstawaj! 

Dzień dobry Wszystkim w tym nowym , pięknym dniu.

kurde ale koszmar miałem. Śniło mi się że moderację miałem.... A nie. To nie sen... 🙆‍♂️.😉

A dej pan spokój. Za godzinę będę w domu to poleżę, jakiś wirus we mnie wlazł . Ech ciężki żywot robola.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

A czemu nie jakiś gotowy produkt?

Dlatego:

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Za rower na prezent wybuliłem 3,7k

Również dla tego że jeśli składasz to wybierasz to co chcesz. Np. nie używałem nigdy przerzutki przedniej więc jej nie będzie. Nie będzie też kasety na 10 tarcz, nie będzie amortyzatora o wysokim skoku. Ma być lekki. Taki rower w sklepie z półki nie istnieje. 

9 minut temu, DANDYS napisał:

co to za koła 27.5

Najczęściej dziś używany rozmiar kół. 

Opublikowano

@hubertb wkoncu chce wlozyc pare groszy w passata. Z tego wzgledu ze hamulce sie juz skonczyly, jakiej marki polecasz tarcze klocki? Czy w b5fl 74kW 2005r. Tarcze z przodu mają 288mm? Mierzylem i pod 29cm podchodzilo wiec chyba taki rozmiar trzeba zamowic. Felgi mam 15cali. 

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

polecasz tarcze klocki?

textar, co do rodzaju hamulców trzeba mierzyć dokładnie wszystko. To jest VW kompletacja egzemplarza uzależniona jest od zorzy polarnej i miesiączki pingwina oraz humoru hansa.

• Haha 3
Opublikowano
hubertb napisał:

3 minuty temu, DANDYS napisał:

i szwagra nie ma i roweru nie ma 🙄🙄

A siostrę przy okazji wziął? 

nie 😀👍

jako texter ,abe czy jakoś tak a liczone jako premium eh chyba muszę się z tego wyspowiadać

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak w fso🤔

W fso mieli do dyspozycji aż dwa rodzaje hamulców, vw ma co najmniej dwóch producentów z czego każdy po kilka typów. Do tego dochodzą janusze którzy włożą "większy set" i masz babo placek. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

W fso mieli do dyspozycji aż dwa rodzaje hamulców, vw ma co najmniej dwóch producentów z czego każdy po kilka typów. Do tego dochodzą janusze którzy włożą "większy set" i masz babo placek. 

Mieszali z mostami, łączyli te dwa i pół systemu hamulcowego w jeden, szerokość zawiasu i inne kwiatki 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v