Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Baks00 napisał:

Taki los ,ale nie tylko takie akcje w twojej branży

Dobre ,pewne źródło sprzedaży by wiele zmieniło 

Ja nie mam problemu ze sprzedażą.Wszystko idzie w kartony na Biedronki przez lokalnego przemytnika.

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Ja nie mam problemu ze sprzedażą.Wszystko idzie w kartony na Biedronki przez lokalnego przemytnika.

Bez przemytnika bezpośrednio było by lux

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Bez przemytnika bezpośrednio było by lux

Jeszcze w zeszłym roku sam woziłem na magazyn ale zasady zmienili.

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

a ja pyrek więcej, znaczy nie 5 a z 10 rządków

Rynek pragnie ziemniaków 

1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Trzeba się cieszyć jak jeszcze jest czym 🤭😉

Zaczynamy  od jutra imprezowe czasy%%😊 

@marcin19071980 ale żeś smaka na taką suroweczke z czerwonej kapusty narobił 🤬🤤

A była grana ze dwa razy w tym tygodniu taka surówka. Ze swojej kapuchy, kury od liści stać na czerwono zaczęły 

• Haha 2
Opublikowano
19 minut temu, Belaruss820 napisał:
19 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jak ci wypali to się zapisuje na materiał siewny 🙋

Ja też,ja też🙋‍♂️

Mata załatwione, ale to by dopiero mogło być w 2025r...

21 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mi bardziej chodzi o to z lenistwa - jesienią jak przyjdzie orać to wywożę obornik i orzę wszystko, jak już podepnę siewnik na jesień to obskoczę wszystko na raz, potem pryskać tak samo, objadę wszystko na raz a nie będę 10 razy podpinał i odpinał tego opryskiwacza, pszenicę jakąś znajdę wczesną, żeby też wcześniej dojrzewała i będzie wszystko w jednym czasie.

To jest yeż jeden z powodów, ale drugi, główny, to jakość ziemi...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

a ja pyrek więcej, znaczy nie 5 a z 10 rządków

Nie mówi się tak, mów że dwa razy tyle co zawsze 

Z dwa lata do tyłu pisałem tutaj że u nas na wsi z dnia na dzień pogłowie krów wzrosło dwukrotnie 

Ten gość co miał jedyną krowę na wsi kupił jeszcze jedną 😁

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Rynek pragnie ziemniaków 

A była grana ze dwa razy w tym tygodniu taka surówka. Ze swojej kapuchy, kury od liści stać na czerwono zaczęły 

Po jajkach od kur hemoglobina wzrastała 🤭

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Baks00 napisał:

Ja miałem wykę na ziarno zasiać ale już mi przeszło będzie aby na zielonkę 

A widzisz, Bo tu to ja bym się pisał na materiał siewny...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Nie mówi się tak, mów że dwa razy tyle co zawsze 

Z dwa lata do tyłu pisałem tutaj że u nas na wsi z dnia na dzień pogłowie krów wzrosło dwukrotnie 

Ten gość co miał jedyną krowę na wsi kupił jeszcze jedną 😁

nie, bo u mnie jak na Ukrainie, przed wojna z rosją miałem 8 rządków, potem żona zarządziła, że mniej, a teraz zwiększam areał, bo jednak za mało :D

• Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, marcin19071980 napisał:

W tym roku jest masa takich co nie są w stanie wytrzymać i muszą mieć sałatkę tu i teraz.Do tego stopnia że kapustę z korzeniami z pola wyrywają.Na giełdzie czerwona jest po 1zl i kupić nie ma komu a jak już to się targują.W markecie 3,59 i kupują bez dyskusji.

Ale taka za..ana nie tuczy... polska mentalność co się dziwić 

• Like 1
Opublikowano
Leszy napisał:

41 minut temu, Łolek napisał:

U mnie gnój pod qq się wozi po co ma leżeć na płycie i go przerzucać , a jak zapnę plug do będzie orane wszystko po kolei, na dzierzawach teraz robię, na swoim narazie spokój 

Pod kukurydzę już 5 rok  licząc ten zasiew co będzie, jak rośnie bez pługa. Nie wrócił bym do orki pod nią. 

a po ziarnówce też 🤔 na grubo obornika i resztki 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

A widzisz, Bo tu to ja bym się pisał na materiał siewny...

Od osobnika co siał kilkanaście lat się zaopatrywałem, trochę mi podpowiedział co i jak ale czy ja to bym dał radę 🤷🤔

On już miał ostatni rok 😔Nie ma komu robić i oddał pole w dzierżawę.A i najgorsze sprzedawanie dla gołębiarzy po 10kg🤭😉

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Jasiu damskim dyktatorstwem i Ciebie pachnie...jak u mnie...

...w warzywniku...😉🤭

najlepsze, że tylko ja to wszytsko ogarniam, druga połowa jest tylko od krytykowania :(

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Czemu nie zostałeś na bezpośrednim,wymogi?

Na ile biedronek zaopatrzenie szło?

To na magazyn regionalny szło i tam sami rozdzielali.Teraz zrobili minimalna jednorazową minimalną dostawę 42tony a do tej pory było 15.Centrala tak zarządziła i po ptakach.22 to bez problemu bym ogarniał ale nie tyle tym bardziej że tam jest wymóg dostawy od zamówienia 24godziny.

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

To na magazyn regionalny szło i tam sami rozdzielali.Teraz zrobili minimalna jednorazową minimalną dostawę 42tony a do tej pory było 15.Centrala tak zarządziła i po ptakach.22 to bez problemu bym ogarniał ale nie tyle tym bardziej że tam jest wymóg dostawy od zamówienia 24godziny.

celowo, aby wyeliminować "małych" - wiem od znajomego, nie chcą towaru z Polski

Opublikowano
Baks00 napisał:

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Rynek pragnie ziemniaków 

Po jajkach od kur hemoglobina wzrastała 🤭

a od chłopa? bo ja dzisiaj od chłopa kupiłem 🤭

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Mata załatwione, ale to by dopiero mogło być w 2025r...

To jest yeż jeden z powodów, ale drugi, główny, to jakość ziemi...

U mnie łatwiej uprawić wiosną orankę po zimie niż jesienią bo zawsze to się zimą "przerobi" ale jednak lenistwo wygrywa a jak oglądałem to ziarno to łuski mało.

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Czyli podobnie jak ja temat znam,czyli albo więcej albo ,,wylatujesz''

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

celowo, aby wyeliminować "małych" - wiem od znajomego, nie chcą towaru z Polski

Dlatego musi iść przez przemytnika.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v