Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 minut temu, GRZES1545 napisał:

Umowę już masz podpisaną nową z PGE,  z jaką datą? Bo liczy się to chyba od dnia przyłączenia do instalacji. Myślę że wprowadzili Cie w błąd, ale dowiesz się o tym przy rozliczeniu jak pełny rok minie.

Jeszcze nie

Z gminą tylko i tam są stare zasady

Oni załatwiają. 

Potem przyjdzie. 

Tym co pierwsze zaczeli już po przychodziły i mają stare zasady. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Taaa, tylko stary, wszechwiedzący @Desperado powinien mieć prawo jazdy xD 

Nie o to mi chodzi, ale jest pewna grupa debili, którzy zawsze będą debilami i na prawdziwych psychotestach w życiu by nie przeszli, radzę ci się nie śmiać, bo może być ci bardzo szybko nie do śmiechu jak taki czubek uszkodzi ciebie, albo zabije kogoś z twojej rodziny, wtedy śmiech przerodzi się w płacz i złość. Także trochę pokory radzę.   :)

Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jak się siedzi przy świeczkach to może i tyle się zużywa ... 120-130kWh na miesiąc ... W miesiącach zimowych, gdzie ani nie chodzi podlewanie, ani chłodnia, sam dom i idzie 250-300kWh miesięcznie ... I nic wielkiego nie ma, 2 zamrażarki, 2 lodówki, woda grzana nieelektrycznie ... Jedynie czajnik w kuchni elektryczny, palniki już za to gazowe ...

Mam podobne zużycie. Kuchnia indukcyjna, dom ogrzewanie narazie kocioł na paliwo stałe. 4,5Kw wystarcza jest jeszcze zapas jakieś 1KW energii rocznie. W tym sezonie już zrobiła mi instalacja na dziś ponad 5150kwh . 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał:

Nie o to mi chodzi, ale jest pewna grupa debili, którzy zawsze będą debilami i na prawdziwych psychotestach w życiu by nie przeszli, radzę ci się nie śmiać, bo może być ci bardzo szybko nie do śmiechu jak taki czubek uszkodzi ciebie, albo zabije kogoś z twojej rodziny, wtedy śmiech przerodzi się w płacz i złość. Także trochę pokory radzę.   :)

Tylko ta grupa debili jest w każdej grupie wiekowej, 20, 30, 40, 50 czy 60 ... Mam znajomych 50+, jeżdżą BMK-mi GS i zapierdalają jak wariaty, jazda na czołówkę z TIR-em, raz z nimi pojechałem na mały wypad i nigdy więcej, ja chcę jeszcze pożyć ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Taaa, tylko stary, wszechwiedzący @Desperado powinien mieć prawo jazdy xD Na szczęście nie on o tym decyduje, a jak ktoś jeździ niebezpiecznie to moment nazbiera punktów i będzie musiał zostać w domu ...

Ja tam nie jestem za tym, żeby młodym ani tym bardziej starym coś zabierać. Jak uważają, że ktoś jest niebezpieczny to musi faktycznie przegiąć  i takiemu zabrać prawo jazdy dożywotnio, a nie, że dziadek..

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

3 minuty temu, Baks00 napisał:

To diabelstwo ma zbite korzenie 

Jak to trawa 🤭

6 minut temu, wojtal24 napisał:

jak się rozglądam po ogródkach ludziach to sporo sądzą teraz jeszcze traw takich wysokich ozdobnych pampasowych

Ale ludzie nie umiał się tym zajmować, myślą że trawa to tylko wsadzi i zawsze będzie ładne 

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

we wrzesniu wysłała mnie ślubna po jakieś roślinki z i internetu z obwodbicy sochaczewa skręcałem na wysokości tych magazynów i tam z 1.5÷2km Wójtówka czy jakoś tak

Pewnie u Szymańskich, większość mają z giełdy, chyba najdroższy na okolice 

Polacy sprzedawali czy Ukraińcy? 

jakas polka ja tylko odbierałem to co żona przez internet zamówiła

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

i takiemu zabrać prawo jazdy dożywotnio, a nie, że dziadek..

Tylko młody jak robi prawko to jest "na bieżąco" przebadany, a taki dziadek badania kwalifikacyjne do prawa jazdy robił 50 lat temu albo i nigdy ... Nikomu podstawowe badania raz na kilka lat nie zaszkodzą ... Jak jest sprawny to nikt mu prawa jazdy nie zabierze.

Jeżdżąc na motocyklu dwie grupy kierowców wyjeżdżając z podporządkowanej wymuszają mi najczęściej, Karyny w SUV-ach i 70+ w Seicento ...

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko ta grupa debili jest w każdej grupie wiekowej, 20, 30, 40, 50 czy 60 ... Mam znajomych 50+, jeżdżą BMK-mi GS i zapierdalają jak wariaty, jazda na czołówkę z TIR-em, raz z nimi pojechałem na mały wypad i nigdy więcej, ja chcę jeszcze pożyć ...

Nie napisałem że nie są w każdej grupie? ale ktoś kiedyś dał im to prawko za kaczki,

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Psychotesty to cwaniak zaliczy i na drodze dalej be cwaniaczył. Kurła wczoraj w sąsiedniej wiosce dwa auta zmasakrowane na czołówkę w terenie zabudowanym. Chłop przyjechał do rodziny z ameryki  niewyżyty i szalał po wsi. Takim zabierać

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

ale ktoś kiedyś dał im to prawko za kaczki,

Dlatego podstawowe badania im nie zaszkodzą, a jak się okaże że lekko ślepnie to dobiorą im okulary i wpiszą do prawa jazdy aby policjant mógł ich wymagać podczas kontroli... Czy stanie się komuś w ten sposób krzywda ?

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko młody jak robi prawko to jest "na bieżąco" przebadany, a taki dziadek badania kwalifikacyjne do prawa jazdy robił 50 lat temu albo i nigdy ... Nikomu podstawowe badania raz na kilka lat nie zaszkodzą ... Jak jest sprawny to nikt mu prawa jazdy nie zabierze.

Jeżdżąc na motocyklu dwie grupy kierowców wyjeżdżając z podporządkowanej wymuszają mi najczęściej, Karyny w SUV-ach i 70+ w Seicento ...

Dziadek pojedzie do kościoła, do lekarza pomalutku jak rowerkiem i dojedzie spokojnie. A młody cóż z tego, że na biężąco i zdrowy jak pstro w głowie

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Dziadek pojedzie do kościoła, do lekarza pomalutku jak rowerkiem i dojedzie spokojnie.

I co z tego, że spokojnie, niedowidzi, wymusi motocykliście i efektem może być trup ...

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A motocykliści to już święci tureccy

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Głowę, głowę trzeba przebadać takiemu, a tego nikt nie robi, widzi widzi, słyszy słyszy, no to zdrowy, dziadek co najwyżej to już nie tak sprawny fizycznie, lub dostanie w trasie jakiejś zapaści i spowoduje ten wypadek, a nie z kretyństwa.

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

A motocykliści to już święci tureccy

jakby zaczęli ich dobrze kontrolować, to znajdźcie mi takiego, co na ekspresówce czy autostradzie jedzie 90 zgodnie z przepisami

a o drogach lokalnych nie wspomnę

do tego wypatroszone tłumiki

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jahooo napisał:

jakby zaczęli ich dobrze kontrolować, to znajdźcie mi takiego, co na ekspresówce czy autostradzie jedzie 90 zgodnie z przepisami

Nawet nie wiesz ile motocykl może jechać ekspresową i autostradą ... Na tych drogach motocykle mogą tyle jechać co i osobówki.

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

A kierowcy puszek ślepi wymuszacze z podporządkowanych ...

to się kumuluje - trudnojest oszacować prędkość motozykla, a nie trudno wymusić, jak jedziesz zamiast 50km/h to 120

Opublikowano
19 minut temu, Desperado napisał:

Ja nie twierdzę że wszyscy są czubkami, ale gro ludzi nigdy nie powinna dostać prawa jazdy do ręki.

To akurat prawda. 

Ale robienie podziału ze względu na wiek to raczej nie w tym wypadku.

3 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Dziadek pojedzie do kościoła, do lekarza pomalutku jak rowerkiem i dojedzie spokojnie. A młody cóż z tego, że na biężąco i zdrowy jak pstro w głowie

Tak i po malutku spokojnie na pół sprzęgle wyjeżdża na skrzyżowanie... Bo on nie widział. 

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Psychotesty to cwaniak zaliczy i na drodze dalej be cwaniaczył. Kurła wczoraj w sąsiedniej wiosce dwa auta zmasakrowane na czołówkę w terenie zabudowanym. Chłop przyjechał do rodziny z ameryki  niewyżyty i szalał po wsi. Takim zabierać

Tak jak mówisz, może być nie do wykrycia kretyństwo, jednak jak się sam na drodze zdemaskuje że jest debilem, to zawsze można dożywotnio zabrać natychmiast.

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

to się kumuluje - trudnojest oszacować prędkość motozykla, a nie trudno wymusić, jak jedziesz zamiast 50km/h to 120

Jeżdżę zgodnie z przepisami, może te +10km/h więcej niż znaki i co 200-300km mam wymuszenie przez ślepą puszkę ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Nawet nie wiesz ile motocykl może jechać ekspresową i autostradą ...

a tu akurat widze przepisy się pozmieniały dla motocykli , co nie znaczy, że na ekspresówce uświadczysz motocykl jadący mniej niż 120 :D

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jahooo napisał:

a tu akurat widze przepisy się pozmieniały dla motocykli , co nie znaczy, że na ekspresówce uświadczysz motocykl jadący mniej niż 120 :D

Nieee, bo wszystkie osobówki to zgodnie z przepisami na autostradzie i ekspresówce jeżdżą xD Będę wyprzedzał TIR-a jadąc 120km/h na ekspresówce to zaraz jakiś Janusz ledwo za kufrem jedzie i miga długimi ...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v