Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Oj tam aby jeszcze z 10ha zaorać obrobić i do wiosny nie trzeba.

Teraz nie wiadomo jak żyć czy robić zapasy czy nie,ale ogólnie wygrywa żyć chwilą.Kupowac nie na zapas tylko ile trzeba czy paliwa czy nawozu.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
13 minut temu, szymon09875 napisał:

Jesli o mnie chodzi to jestem za. Najlepiej żeby na jakimś stromym zboczu żeby ten co wygra się poślizgnął i poszedł w przepaść.  

Ja bym jeszcze dorzucił lawinę skalną. 

Tak dla spokojności co by wątpliwości nie było 😉

• Like 1
Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A w tych górach to macie choć takich bambrów? 

No nie ma. Raczej na drugim krańcu szukam kujawsko pomorskie, pomorskie, zachodniopomorskie, zachodnia część warminsko mazurskiego tam gdzie zboża rzepak kukurydza. Z podlaskiego nie chcę bo tam podobno bida jak w małopolsce a roboty przy krowach do pierona. 

a ty pisał że ,,byka sąsiad,, że ci byki owies stratował 😁

chyba że kolejne konto ukradzione 🤔

Opublikowano (edytowane)

ale maja zdanie o Podlaskim, w podlaskim to krowiarze mają tyle pieniędzy ze się biją o fendy u dilera co dla przykładu 170km kosztuje 1,2miliona.

Ja był w rozmaitych stronach i wszyscy ze lubelskie i podlaskie to takie biedaki,tylko jak przyjadą to się dziwią.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
16 minut temu, Kowalsky30 napisał:

No nie ma. Raczej na drugim krańcu szukam kujawsko pomorskie, pomorskie, zachodniopomorskie, zachodnia część warminsko mazurskiego tam gdzie zboża rzepak kukurydza. Z podlaskiego nie chcę bo tam podobno bida jak w małopolsce a roboty przy krowach do pierona. 

Za to w Krakowie dobra kasa

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

@Strongman kilka bogatych gospodarstw nie czyni całego regionu bogatego.  

Jak to nie czyni jak czyni,jeden tyle daje za ha to drugi da jeszcze wiencej, ktoś nie sprzeda ha za 20tyś tylko za 70.

Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

ale maja zdanie o Podlaskim, w podlaskim to krowiarze mają tyle pieniędzy ze się biją o fendy u dilera co dla przykładu 170km kosztuje 1,2miliona.

Wiesiu, proszę Cię nie siej herezji. 1.2 miliona ? Chyba korony duńskiej...

6 minut temu, Strongman napisał:

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

No ja bym na pewno nie zaproponował - nie mam nawet tego w szafce. 

Jak nie masz to nie masz ale mówią ze tam ,nie gościnni ludzie bo wszystko przeliczają na złotówki które muszą na to wydać.

Opublikowano
10 minut temu, Strongman napisał:

Ja był w rozmaitych stronach i wszyscy ze lubelskie i podlaskie to takie biedaki,tylko jak przyjadą to się dziwią.

To tak mało fyndów jest że się biją 🤔 

Wiesiek w łódzkim byłeś ?

Opublikowano

Nowy fend z 170km kosztuje 1,2miliona gdzie mf czy jony 600 netto.

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To tak mało fyndów jest że się biją 🤔 

Wiesiek w łódzkim byłeś ?

Niby byłem ale tylko na autostradzie.

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

Jak to nie czyni jak czyni,jeden tyle daje za ha to drugi da jeszcze wiencej, ktoś nie sprzeda ha za 20tyś tylko za 70.

Normalnie. Bogacze się licytują, ale ile większość obywateli tego regionu zarabia w porównaniu do reszty kraju? 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Byczek dzisiaj sobie przeprowadził dekornizacje. Sam. 

IMG_20231103_190045_430.jpg

Jeden przez taką akcję odjechał... Na wieczór tak wyglądał a rano spuchnięty łeb cały... 

3 minuty temu, Strongman napisał:

Nowy fend z 170km kosztuje 1,2miliona gdzie mf czy jony 600 netto.

Niby byłem ale tylko na autostradzie.

Pokaż mi ofertę. 

Opublikowano

Kiedyś i krowa którą przegapiliśmy z wypaleniem zerwała róg, to ten środek zasechł i stwardniał normalnie.   

Przed chwilą, slawek74 napisał:

wypalać malym i nie będzie tego problemu. ....

Pewnie można by było, ale jakoś byki zostawały z rogami. 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Normalnie. Bogacze się licytują, ale ile większość obywateli tego regionu zarabia w porównaniu do reszty kraju? 

Ale jak ktoś chce to zarobi a jak ktoś nie chce to nie zarobi i się zali tak jak wszędzie, każdy jest kowalem swego losu.

Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał:

Znajomy z jakąś d*pą z prawdz8wego podlasia się zadawał to gadał ze 2-3mln krechy to na jedną dobrą maszynę. 

Opublikowano

Jasne, nie ma znaczenia czy się ktoś urodził w Irkucku, Berno(Szwajcaria) czy może w strefie Gazy. Przecież wiadomo, że są regiony bogate i biedne, co nie ma wpływu na wszędzie są bogaci i biedni. 

3 minuty temu, Strongman napisał:

Ale jak ktoś chce to zarobi a jak ktoś nie chce to nie zarobi i się zali tak jak wszędzie, każdy jest kowalem swego losu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v